2 buław

2 Buławy
"przybyłem -zdobyłem- zwyciężyłem ..w podtekście ...- tylko dlaczego mnie to nie cieszy? Szukanie nowej perspektywy jeszcze z bez założenia wejścia w nią , oczekiwanie na możliwość bezpiecznej zmiany..to wzrastanie.
Dla mnie to samotność króla...W życiu codziennym - oczekiwanie na awans , samodzielne stanowisko , ale juz bez możliwości rozwijania się , trochę rutyna. Jest to sukces i niezależność, a tak żartem w zdarzeniach dnia codziennego dla mnie ta karta to "bujający sie na krawężniku" - mam właśnie taki obraz, zwykle zresztą ten co się buja na krawężniku "przejść nie przejść, przejść nie przejść - włazi prosto pod samochód"
W związkach uczuciowych " babcia stała na balkonie- dołem dziadek maszerował". Często ta karta symbolizuje sąsiada który patrzy na nas , czy w pracy kogoś kto pracuje w innym pokoju lub na innym piętrze i przygląda sie nam ...ale do randki to jeszcze spory kawałek ...można tak i 5 lat obserwować obiekt swojego zainteresowania , a jak jeszcze przy tym wisielec , albo rycerz denarów stanie to mogiła ...przed 60-tką na randkę nie ma co liczyć. Na podglądacza musiałby sie pojawić giermek mieczy , lub np. 7 mieczy albo 5 mieczy"
Danuta Tarocistka
----------------------------------------
1.To początek buław..zatem jak może mówić o martwicy? as inicjuje potencjał energii buław , ale jest niewidoczny , trudno go uchwycić w systemie realizacji
2 jest pierwszą manifestacją owego potencjału to karta nie stagnacji , ale gotowości i nie biernej , ale czynnej , jest tą kumulacją energii wewnątrz tuż przed pierwszym krokiem , to jest moment w którym energia jest już ukierunkowana na działanie , wszak to MARS w baranie , więc jak może mówić o niedziejstwie?
to również początek barana więc słońce jest wysoko , jego aktywność jest bardzo wysoka!
wyobraźcie sobie bieg na 100 m.
as to moment gdzie bloki są gotowe , a sprinterzy stoją obok nich , zwykle z rękami na biodrach , potrząsają nogami , gromadzą energię (ale właśnie tu najlepiej widać strukturę asa - mimo że wyszli na bieżnię , podeszli do bloków - tym samym manifest ująć chęć wzięcia udziału w wyścigu , to jeszcze wcale nie zobowiązuje ich do startu , zwykle nawet wtedy nie wiadomo za ile nastąpi start i czy wystąpi , bo do wejścia w bloki startowe musi nastąpić komenda.
2 buław zaś to moment kiedy już zawodnik wejdzie w bloki startowe , przyjmie pozycję i wtedy co? czy to jest obraz "stagnacji? może pozornie tak , bo widz widzi skamieniałego zawodnika w absolutnym bezruchu... wydawałoby sie ze nic sie nie dzieje , ale jak jest naprawdę , następuje kumulacja energii , powiedziałbym nawet nabrzmienie energią , ona jest zamknięta wewnątrz i ukierunkowana na cel , oczywiście musi nastąpić czynnik zewnętrzny który ją uruchomi (strzał startera) , ale ile jej skumulowano i jak wiele jej jest widać przy falstarcie , zawodnicy nie są w stanie zatrzymać już ciała w blokach !!
3 buław to oczywiście strzał i pierwsze kroki zawodników w wyścigu ...ale ...
w tym obrazie nie da sie powiedzieć ze 2 buławy są stagnacją , raczej są kumulacją energii i przygotowywaniem do ukierunkowania jej na działanie ,
Jeśli ktoś choć raz brał udział w jakimkolwiek wyścigu to nigdy nie powie że moment sekundę przed startem jest brakiem energii działania , jest tylko wyczekiwaniem na zaistnienie czynnika zewnętrznego , który pozwoli sie jej uwolnićUśmiech
-----------------------------------
- 2 buławy w związkach to zainteresowanie , to patrzenie , to obmyślanie strategii , to oczywiście jeszcze nie jest rzucenie sie na obiekt uwielbienia , no ale jakby tak po pierwszym spojrzeniu , zainteresowany rzucał sie na "przeciwnika" to niezły cyrk by z tego wynikał ..to takie dziejstwo wewnętrzne , ale to już jest zainteresowanie, poznawanie , podpatrywanie , ona oczywiście może wskazywać na pasywność partnera , ale w działaniu , a nie brak chęci działania , Jóźwiak nazwał ją potrzeba zwierzchnictwa , ja bym ją nazwała "oczekiwanie na zachętę , na pozwolenie"

------------------------------------------------------------
- jeżeli osoba idzie przez 2 Buław – jest to Mars, Słońce w baranie czyli jest ta aktywność marsa panowania
----------------------------------------------
na pytanie jaka odległość bedzie dzieliła?
-na sąsiada
--------------------------------------------
- już staje na progu, już jest osoba gotowa na otwarcie na związek i świat jest gotów by dać partnera z którym będzie budować związek.
- jest to :babcia stała na balkonie – dołem dziadek maszerował”- taka postawa wyczekująca gdzieś wewnętrznej gotowości ale bez fizycznego aktu działania.
-------------------------------------------------------------

2 Buław w rozkładach

partnerski
-------------------------
2 Buław – osoba w niej stoi
- wyczekiwanie na odpowiedni moment w którym będzie mogła się np. przywitać miłą osobę z okazji jej powrotu do związku.
-------------------------------------------------------

( z programów Danuty)
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości