21-02-2015, 18:36
Luks napisał(a):Zgadzam się, RW to podstawa. Zawsze można kupić analogiczną wersję do RW. Widziałem podkolorowane wersje tej talii np. Radiant Tarot.
Ja uzywam Radianta

Luks napisał(a):Zgadzam się, RW to podstawa. Zawsze można kupić analogiczną wersję do RW. Widziałem podkolorowane wersje tej talii np. Radiant Tarot.
Mila napisał(a):Hej, sama miałam wątpliwości, jaką wybrać talię, ale w końcu zdecydowałam się na Ridera.Mila fajnie ze zamiescilas tego linka ja na niego nie trafilam ,jestem tez początkująca z kartami i taki mini przewodnik na pewno sie przyda
Dalej jednak trudności sprawiała mi nauka znaczeń kart. Poszperałam trochę i znalazłam w internecie mini przewodnik kart
http://wrozka.tv/Przewodnik-kart-tarota.pdf
Dla mnie, jako osoby początkującej jest to idealne rozwiązanie, bo są tu pokazane podstawowe znaczenia kart,
których łatwo się nauczyłam. Oczywiście pracuję także z intuicją.
Pozdrawiam.
bluemoon napisał(a):Ja właśnie zakupilam swoja pierwsza talie i zupełnie nie wiem jak się do tego zabrać. Czy czytać opisy czy ich nie czytać. Czy liczą się bardziej moje odczucia związane z dana karta czy opis w książce. Jedni piszą tak inni inaczej ale chyba zdecyduje się na własna intuicję i tak jak napisala Skinnyks będę później zerknąć do książki co powinna oznaczać kartaDużo czytać. Później wszystko z zigrorować, co nie wydaje się słuszne i zdać się na własną logikę. Chyba, że u Ciebie karty dnia bedą stanowić bazę do nauki. Zależy jak kto woli.
bluemoon napisał(a):Dziękuje za podpowiedz GalateaDokładnie tak. Obserwujesz jak manifestuje się dana karta w Twoin życiu. W ten dosób zbierasz informacje o kartach.a z ta karta dnia o co dokładnie chodzi? Codziennie wyciągami jedna kartę i zapisuje co się zdarzyło tego dnia? Dobrze to rozumiem?