Runa Dnia

9.08.2025 Runa Dnia LAGUZ
Słowa kluczowe – „potrzeba podążania za intuicją”. 
Słowa kluczowe stanowią podsumowanie głównej rady tego znaku. 
Niezależnie od sytuacji, należy zaufać – „temu, co prowadzi”, tej części swojego bytu, której umysł nie jest w stanie zrozumieć, a która manifestuje się w intuicji i podobnych zjawiskach. 
Nie są wymagane żadne oceny i refleksje, a często – brak zrozumienia. 
Jeśli działasz zgodnie z własnym „ja” i własnym rytmem, daje ci to poczucie wewnętrznego komfortu. 
W przeciwnym razie napięcie i wewnętrzna dysharmonia są nieuniknione.
dobrego dnia...

[Obrazek: attachment.php?aid=82914]
Odpowiedz

10.08.2025 Runa Dnia TIWAZ
Kluczowym słowem jest „formacja”. 
Wszystko, co dzieje się teraz (lub wydarzy się w przyszłości – jeśli pytasz o przyszłość), ma dla Ciebie szczególne znaczenie. 
Znak ten wskazuje na aktywny okres życia – możliwe są przygody, silne emocje, ważne wydarzenia. 
Relacje z ludźmi, które właśnie się budują lub rozwijają, są aktualne i niezbędne. 
Jeśli pytanie, które zadałeś, dotyczy jakiegoś biznesu lub idei, którymi się obecnie zajmujesz – pozostań im wierny. 
Ogólnie rzecz biorąc, radą tego znaku jest wytrwałość i pamiętaj, że „cierpliwość to tylko jeden z jej rodzajów”.
dobrego dnia...

Odpowiedz

11.08.2025 Runa Dnia ALGIZ
Runa ALGIZ chroni przed rozczarowaniem i bólem. 
Kontrolując swoje emocje i nie pozwalając, by fałszywe słowa i czyny zmyliły twoją percepcję, podejmiesz właściwe decyzje i będziesz pewny swojego podejścia. 
Twoja podświadomość jest twoim najsilniejszym sojusznikiem i będzie cię prowadzić – musisz tylko jej słuchać.
dobrego dnia...

Odpowiedz

12.08.2025 Runa Dnia INGWAZ
Runa INGWAZ symbolizuje płodność i mówi o rozszerzeniu możliwości, które wkrótce nadejdą. 
Jesteś pełen energii i gotowy na ważne wydarzenia; podświadome pragnienie zmiany sugeruje, że rezygnacja z wielu rzeczy, które stały się nawykiem, nie będzie trudna ani daremna. Runa INGWAZ, która pojawia się w twoim układzie, wskazuje, że jeden okres życia dobiega końca, a zaczyna się kolejny, szczęśliwszy. 
Zbliża się pomyślne wydarzenie, od którego będzie zależał dalszy bieg twojego życia.
Innym aspektem znaczenia tej Runy jest światło migoczące w ciemności, inspiracja, która pozwala ci dokonywać niesamowitych rzeczy z punktu widzenia innych. 
Twój urok jest nieodparty, otaczający cię ludzie czują ciepło twojego serca i z pewnością chętnie spełnią każdą prośbę. 
INGWAZ mówi o harmonijnym związku opartym na wspólnych zainteresowaniach lub miłości, która nigdy nie zgaśnie.
Dla rodziny INGWAZ przepowiada narodziny dziecka, które przyczyni się do jedności krewnych. 
Jedność zapanuje we wszystkich sferach życia, co znacznie poprawi twoją sytuację.
Runa ta obiecuje szybki powrót do zdrowia chorym, ponieważ symbolizuje siłę ciała. 
Ponadto INGWAZ wskazuje na rozwój twojej seksualności

Kilka podpowiedzi Afirmacji
Ja...pozwalam dojrzeć moim projektom.
Moje myśli tworzą dobrą rzeczywistość.
Ja...jestem bezpieczna w swoim wnętrzu.
Ja ...będę spokojnie i cierpliwie rozwijała się wewnątrz.
Ja...każde zadanie wykonuję, każdy szczyt zdobywam, potrafię odnajdywać właściwą drogę życia.

Daję przestrzeń i czas na to, aby zmaterializowały się rzeczy oraz sytuacje, których chcę w moim życiu
Otwieram się na miłość, otwieram się na pomoc, aby wszystkie moje marzenia się ziściły
Pozwalam Runie INGWAZ przynieść spokój, ukojenie, relaks i harmonię
Na wszystko jest czas i miejsce, dlatego ćwiczę w sobie cierpliwość w byciu tu i teraz.
dobrego dnia...

Odpowiedz

13.08.2025 Runa Dnia ANSUZ
Znaczenie runy ANSUZ:
inspiracja, synteza, słowo, poezja, śpiew, przesłanie, znak, ostrzeżenie, kunszt, nauka, egzamin, wywiad, wiek, mądrość, komunikacja, zaklęcia.

Runa ANSUZ jest jedną z najświętszych run. 
Odnosi się zarówno do świata duchowego, jak i materialnego. 
ANSUZ jest kojarzony z najwyższym bóstwem mitologii skandynawskiej – Odynem, oraz z jego przeciwieństwem – Lokim, podstępnym bóstwem, jednocześnie ciemności i światła
Żywiołem Odyna, boską mocą kojarzoną z tą Runą, jest Powietrze. 
Pełni rolę mediatora: to dzięki powietrzu istnieją dźwięki

Runa ANSUZ wiedzy i nauki, symbolizuje świadomość, rozum, komunikację i zdrowy rozsądek, wymaga ciągłego rozwoju i bezpośredniego dialogu ze światem
Runa przepowiada otrzymywanie rad, znaków, wróżb dotyczących nadchodzących wydarzeń i refleksji w tej sprawie

ANSUZ...kilka podpowiedzi afirmacji...
Ja...mam doskonałą intuicję.
Ja...każdego dnia słucham swojej intuicji, a ona pomaga mi coraz bardziej.
Ja...jestem inspirowany przez absolut.
Ja...jestem natchnieniem dla innych.
Ja...uwalniam się od przeszłości, jestem wolna.
Wiedza jest mi dana z góry.
Ja...posiadam slłną inspirację do mówienia.
Ja...przekonuję innych do swojej racji.
Ja...potrafię zrozumieć więcej.
Ja...jestem zmaterializowanym słowem wszechświata.
https://dobrytarot.pl/showthread.php?tid=725
Dobrego dnia...

Odpowiedz

14.08.2025 Runa ISA
ISA symbolizuje pauzę i skupienie. 
14 sierpnia powinnaś zrobić sobie przerwę, aby przemyśleć swoje plany i ustabilizować sytuację. 
W karierze lepiej skupić się na dokończeniu bieżących spraw, unikając nowych początków. 
Sytuacja finansowa będzie stabilna, ale nie należy podejmować ryzykownych decyzji. 
W związkach zaleca się cierpliwość i poświęcenie czasu sobie i partnerowi. 
Rozwój osobisty wiąże się z wewnętrznym spokojem i siłą zgromadzoną w okresach ciszy. 
Ten dzień to czas wewnętrznego spokoju i przygotowania do nowego etapu.
dobrego dnia...

Odpowiedz

15.08.2025 Runa Dnia DAGAZ
Znak ten łączy w sobie pozycję pionową i odwróconą, a jako ich odzwierciedlenie, oba te pojęcia się uzupełniają. 
Kluczowymi słowami są tu zatem „przełom” i „dzień”. 
Znak ten może zwiastować pomyślność lub okres wielkiej prosperity. 
Z drugiej strony, może również oznaczać moment przejścia z „nocy” do „dnia” lub transformacji, przełomu w procesie samoprzemiany. 
Rada znaku brzmi: działać z wiarą i pewnością zwycięstwa, niezależnie od okoliczności zewnętrznych.
dobrego dnia...

Odpowiedz

16.08.2025 Runa Dnia KENAZ
Przewaga i władza nad innymi przyprawiają o zawrót głowy. 
Wydaje się, że oto jest – szczyt świata. 
Witalność i energia, dobre zdrowie – wszystko to zasłużone, owoc wcześniejszych wysiłków. Szczęście i rozwój kreatywności u wróżbity stają się podstawą pomyślnego obrotu spraw.

Pokojowe rozwiązanie i wyjście z trudnych sytuacji. 
Nowe początki, możliwości i odkrycia, wiedza i praca, kariera i finanse, relacje osobiste – wszystko się wzmacnia i prowadzi do sukcesu. 
Samorozwój w pozytywnym sensie prowadzi do przekonania, że nadszedł czas, czas na działanie. 
Trzeba porzucić to, co stare i przestarzałe, na rzecz nowych początków.

Natomiast wróżąc w kwestiach dotyczących związków, KENAZ przepowiada uciążliwą, destrukcyjną namiętność, niezdrowe przywiązanie do osoby z brakiem rozwoju. 
Pytając o zdrowie, Runa mówi o zbliżającej się poważnej chorobie, którą wciąż można wyleczyć.
dobrego dnia...

KENAZ...kilka podpowiedzi afirmacji
Ja...jestem otwarta na nowe
Miłość mnie uskrzydla.
Wypełnia mnie Boża iskra, a więc jestem
Ja....otwieram się na mądrość Inteligencji Wszechświata
Wszystko pochodzi z wnętrza.
Ja...jestem lustrem odbijającym negatywną energię do nadawcy.
Ja...spoglądam głęboko w siebie.
Ja ...jestem otwarta na wszystko to, co najlepsze i najpiękniejsze w moim życiu
dobrego dnia...

Odpowiedz

[Obrazek: 2.png]
17.08.2025 Runa Dnia THURISAZ
Symbolizuje słabość, przymus. 
Twoje dzisiejsze działania wynikają nie wpływają na rozwiązanie problemów. 
Lepiej nic nie robić, tylko zebrać myśli i zastanowić się, gdzie popełniłeś błąd. 
Wiele teraz od ciebie nie zależy, a jednak musisz zrozumieć i przemyśleć sytuację. 
Sprawa może być na etapie planowania lub mieć „podwójne dno”, mroczną przeszłość. 
Możesz się napić zła, a na pewno przysporzy ci to bólu głowy. 
Spełni się z opóźnieniem. Zarabiaj pieniądze intelektem i pracowitością. 
Dokładnie przemyśl swoje działania, niczego nie pozostawiając przypadkowi. 
Twoje bogactwo będzie na ciebie czekać. 

Rada dnia: Runa THURISAZ ostrzega o potrzebie czujności i ostrożności w obecnej sytuacji. 
Działając w przeciwnym kierunku, pomnożysz problemy, które będą miały wpływ na twoje życie. 
Czasami Runa ta mówi o zagrożeniu ze strony konkretnej osoby.
dobrego dnia,,,

Odpowiedz

18.08.2025 Runa Dnia URUZ
Czas na zmiany. 
Coś się kończy w twoim życiu, a zatem nieuchronnie zaczyna się coś nowego. 
Jakaś siła ingeruje w twoje życie, zmiatając wszystko na swojej drodze. 
Wyłania się nowa rzeczywistość i nie ma się czego bać. 
Wszystkie zmiany są dobre, nie bój się ich, są całkiem korzystne. 
Runa URUZ symbolizuje koniec starego życia i początek nowego. 
Być może jesteś przerażony i oszołomiony. 
Wokół panuje chłód i ciemność. Ale nowe życie już się rodzi, a wraz z nim nowe perspektywy na przyszłość i nowe sukcesy.

To znak dopełnienia i nowego początku. 
Pokazuje, że twoje życie wyrosło ponad swoją formę, która musi obumrzeć, aby energia życia mogła ucieleśnić się w nowym narodzeniu, nowej formie. 
To, co dzieje się teraz, może cię skłaniać do doświadczenia śmierci własnej osobowości. 
Pamiętaj, że nowa forma, nowe życie, zawsze jest lepsze od starego. 
Przygotuj się na nową szansę, która na zewnątrz wygląda jak strata.

Rada Runiczna: 
Nie opieraj się zmianom i mocy, która wkroczyła w twoje życie, nie kurczowo trzymaj się tego, co stare i znane. 
Skieruj swoje wysiłki na wspieranie i przyspieszanie tych zmian. 
Być może twoje relacje osobiste ulegną zmianie. Albo twój biznes zostanie zorganizowany w nowy sposób.
dobrego dnia...

Odpowiedz

19.08.2025 Runa Dnia ISA
ISA jest statyczna i pomaga skupić wolę na jednym, wybranym celu. P
o objęciu czegoś w posiadanie, lód stara się utrzymać ten obiekt w chłodzie, ciemności i spokoju.
Jednak w tradycji nordyckiej lód, obok ognia, jest jednym z żywiołów twórczych, których jedność i przeciwieństwo dają początek całemu Światu. 
Lód Niflheim równoważy ogień Muspellheim. 
Moc tego znaku jest mostem między światami, spaja różne części wszechświata i kryje w sobie niebezpieczeństwo i zniszczenie
Starożytni Skandynawowie postrzegali ją jako wyzwanie wymagające pełnego wysiłku sił. W rezultacie odnieśli sukces w walce o przetrwanie w niesprzyjających warunkach, wyprzedzili wiele innych ludów w rozwoju, stając się niezłomnym i wytrzymałym plemieniem wojowników.

Ponieważ Runa Lodu nie rozróżnia pozycji pionowej i odwróconej, stagnacja i rozwój łączą się tu w jednym znaku. 
To okres ukrytego rozwoju wewnętrznego poprzedzający odrodzenie. 
Pieniądze Twój majątek nie wzrośnie, ale też nie zmniejszy się. 
Trudno będzie Ci rozkręcić ten biznes lub wpłynąć na jego przebieg. 
Czasami jest to wskaźnik stabilności. 
Runa radzi zamrozić konta lub kontynuować działalność w tym samym duchu, w jakim ją rozpocząłeś. 
Przyszłość to dość trudny okres w Twoim życiu. 
Włącz swoją nadwrażliwość i intuicję. Wydostaniesz się z trudnej sytuacji, która wokół Ciebie powstała, ponieważ masz jasność umysłu i rozumiesz życie, ale będzie to wymagało przejścia przez ścieżkę ogromnych kosztów emocjonalnych i duchowych. 
Rada dnia 
Bądź cierpliwy i zrozum, że to nie jest stagnacja w dosłownym tego słowa znaczeniu, a jedynie okres utajony, po którym z pewnością nastąpi odrodzenie. Przygotuj się na mniej lub bardziej długie oczekiwanie i żyj w oczekiwaniu na nadchodzące odrodzenie!
dobrego dnia...

Odpowiedz

20.08.2025 Runa Dnia BERKANA
BERKANA to symbol odnowy i rozwoju. 
20 sierpnia może przynieść dobre wieści w życiu osobistym: rozmowy o rodzinie lub przyszłości. 
W finansach możliwe są nowe źródła dochodu lub plany rozwoju. 
Zdrowie poprawi się, jeśli zaczniesz wzmacniać swoje ciało. 
Niespodzianką dnia będzie pomysł, który da początek obiecującemu biznesowi.
dobrego dnia...

Odpowiedz

21.08.2025 Runa Dnia INGWAZ
To runa odpoczynku, aktywnego rozwoju wewnętrznego i płodności. 
To narodziny nowej siły gdzieś głęboko w środku. 
Odpocznij, pozwól rzeczom „dojrzeć”, aby osiągnąć pełnię we właściwym czasie. 
Bądź cierpliwy, słuchaj siebie. 
Taki okres ciąży jest dla ciebie korzystny. 
Obfitość nastąpi. 
Wszystko czeka na moment przebudzenia.

Dokończenie przedsięwzięć jest wymogiem Runy INGWAZ
Może oznaczać nadejście czasu radosnego wyzwolenia, nowego życia i ścieżki.
To Runa o wielkiej mocy, jej pojawienie się oznacza, że teraz masz siłę, by osiągnąć pełnię, odnaleźć determinację, która jest punktem wyjścia do nowego początku. 
Teraz dokończenie ma pierwszorzędne, decydujące znaczenie. 
Być może teraz jest właściwy czas na realizację jakiegoś projektu, jeśli tak, niech jego realizacja będzie twoim pierwszym zadaniem.
Runa INGWAZ jest poświęcona jasnemu Freyrowi, Bogu Płodności

INGWAZ, parę pytań do przemyślenia, może podczas medytacji z runą...
Czy często okazuję zniecierpliwienie?
Czy mam poczucie, że marnuję swoje talenty?
Czy umiem cieszyć się życiem?
Czy umiem odpoczywać?
Czy dobrze znam swoje mocne strony?
Czy umiem żyć, tu i teraz?
Jaki jest mój stosunek do przeszłości?
Jak przygotowuję się do nowych zadań?
Jak powinien wyglądać mój urlop?
Jak spędzam urlop - czynnie, czy biernie?
Czy jestem cierpliwa?
Czy widzisz u innych talenty, mądrość i w jaki sposób ułatwiasz tym osobom ich rozwój?
Vademecum Run E. Kulejewska
Misterium Run A. Chrzanowska

Ćwiczenie - pokój i ochrona
Usiądź wygodnie, zamknij oczy i wyobraź sobie runę INGWAZ w świetlistym czerwonym kolorze.
Przenieś się mentalnie do tej wizji i wyobraź sobie, że runa otacza twoje ciało jak jajo, poczuj to - jest to twoja otoczka ochronna, a kolor możesz sobie wybrać jaki chcesz, jaki lubisz, jaki w tej chwili jest ci potrzebny....
Stosuj to ćwiczenie codziennie w okresie szczególnej wrażliwości, niepewności, wtedy, gdy sama nie bardzo wiesz, co czynić...
Wspaniale pomaga również zasnąć...

Kilka podpowiedzi Afirmacji
Ja...pozwalam dojrzeć moim projektom.
Moje myśli tworzą dobrą rzeczywistość.
Ja...jestem bezpieczna w swoim wnętrzu.
Ja ...będę spokojnie i cierpliwie rozwijała się wewnątrz.
Ja...każde zadanie wykonuję, każdy szczyt zdobywam, potrafię odnajdywać właściwą drogę życia.

Daję przestrzeń i czas na to, aby zmaterializowały się rzeczy oraz sytuacje, których chcę w moim życiu
Otwieram się na miłość, otwieram się na pomoc, aby wszystkie moje marzenia się ziściły
Pozwalam Runie INGWAZ przynieść spokój, ukojenie, relaks i harmonię
Na wszystko jest czas i miejsce, dlatego ćwiczę w sobie cierpliwość w byciu tu i teraz.
dobrego dnia...

Odpowiedz

22.08.2025 Runa Dnia JERA
Znaczenie runy JERA: żniwa. 
To Runa szczęścia, fortuny, łaski, osobistego zwrócenia uwagi Bóstw na nas. 
To wsparcie na ścieżce, wejście na właściwą ścieżkę. 
To również szczęście, konstruktywne zakończenie etapu, wyzwolenie, wyzwolenie, zakończenie programów karmicznych, krystalizacja doświadczenia.

Runa pomyślnych rezultatów, JERA, odnosi się do każdej aktywności lub czegoś, w co się angażujemy. 
Niemniej jednak należy zdać sobie sprawę, że nie należy liczyć na szybkie rezultaty. 
Zazwyczaj musi do tego upłynąć trochę czasu; dlatego „rok” to słowa kluczowe symbolizujące pełny cykl czasu poprzedzający żniwa, zbiory lub wyzwolenie.

Przygotowałeś już glebę i zasiałeś w niej nasiona. 
Teraz powinieneś je starannie pielęgnować. 
Ci, których praca ma charakter długotrwały i nie zostanie wkrótce ukończona.

Nie da się przyspieszyć upływu czasu i nie można przybliżyć czasu żniw.
Musisz tylko podjąć wysiłek, poruszać się śmielej, rozglądać się uważniej i pamiętać, że jeśli nie rozumiemy, co się dzieje, może klucz jest gdzieś w pobliżu.
dobrego dnia...

Kilka podpowiedzi afirmacji...
Cieszy mnie każde działanie i każda dobra myśl.
Z odpowiedzialnością i zrozumieniem, ja...zbieram plony swych myśli.
Ja...marzę, a moje marzenia, te dobre dla mnie, realizują się...
Ja...planuję i kształtuję swoje życie...
Ja...zbieram korzystne plony bliskich działań...
Ja...potrafię tworzyć dobro i cierpliwie czekać na plony moich dobrych myśli...
Ja...mam poczucie spełnienia, dzięki temu, co robię
Co posiejesz, to zbierzesz, wszystko ma swój czas...
Ja...żyję zgodnie z kosmicznym rytmem...
Ja...rozumiem cykl życia i śmierci...
Moje marzenia spełniają się, moje życie rozwija się i jest takie, jak tego pragnę.
dobrego dnia...

Odpowiedz

Znaczenie runy EHWAZ
Runa zarządzania, handlu, ścieżki, Runa ruchu w przestrzeni i związanych z nią zmian, Runa nomady, w odniesieniu do dzisiejszej Runy menedżerów i kierowców ciężarówek,
symbolem Runy jest koń i nierozerwalność więzi między rumakiem a jeźdźcem, bliskie więzi wzajemnej pomocy i wzajemnego uczucia.
EHWAZ to duma jeźdźca kroczącego na pięknym koniu.
Runa przejścia i ruchu: zmiany i ruchy w sferze materialnej, zmiana miejsca zamieszkania, nowe relacje, nowy etap istnienia, ruch w znaczeniu poprawy lub naprawy każdej sytuacji.
Runa w przybliżeniu odpowiada znaczeniu stałego rozwoju i nieustannego postępu, któremu towarzyszy koncepcja stopniowego wzrostu poprzez liczne zmiany i przeobrażenia.
Ale wszelkie zmiany są możliwe tylko wtedy, gdy zmienia się sam człowiek: zarówno styl życia, jak i relacje z ludźmi muszą ulec zmianie. 
EHWAZ pozwala dostosować się do sytuacji i wyciągnąć z niej wszelkie możliwe korzyści.
dobrego dnia...

W ciszy i spokoju, tylko dla siebie, spróbuj odpowiedzieć sobie na te pytania...
To dobry sposób na lepsze poznanie Runy EHWAZ... Oczko
EHWAZ , parę pytań do przemyślenia podczas medytacji z runą...
Czy pracuję z innymi zgodnie, bez wywierania presji i dążenia do dominacji?
Czy dobrze się czuję współdziałając z lepszymi od siebie?
Czy umiem wykazać się inicjatywą?
Czy jestem lojalny?
Czy wiem, w stosunku do kogo powinienem zachować lojalność?
Czy umiem być wierny sobie i swoim ideałom?
Jak mogę udoskonalić relacje z partnerem?
Co najczęściej wyprowadza mnie z równowagi?
Jak planuję podróże - krok po kroku, czy widzę cel podróży od początku?
Jak szybko osiągam to, czego pragnę?
Czuję się samotny - co robię, żeby mieć przyjaciół?
Czy aktualnie chcę być kochany, czy potrafię kochać?
Czy potrafię, kiedy trzeba, zaangażować ludzi w dobrą ideę?

Kilka podpowiedzi afirmacji....
Ja...żyję w harmonii.
Tak jak akceptuję siebie, akceptuję innych...
Ja…wyobrażam sobie , tylko konstruktywne sytuacje.
Ja...potrafię działać dla wspólnego celu
Ja... zwalczam swój egoizm w związku
Ja...poznaję różnorodność w jedności i jedność w różnorodności.
dobrego dnia...

Odpowiedz

24.08.2025 Runa Dnia DAGAZ
Znaczenie runy DAGAZ
Jest to bardzo lekka Runa, katalizator zmian, ostrych zakrętów i zawiera wiele znaczeń: przełom, dzień, nowe początki, pozytywne działania, transformację, oświecenie, ważne zmiany w losie i spojrzeniu na życie, prawdopodobieństwo dużego zysku, wzrost i zrównoważony rozwój. 
Jest szczególnie dobra na nowe początki. 
DAGAZ wskazuje na sukces, neutralizuje wpływ negatywnych Run. 
Runa ta symbolizuje szczęście płynące z samorealizacji, równowagę przeciwieństw, „jasność widzenia” mistycznej rzeczywistości, w której działają wszystkie Runy.

Runa DAGAZ jest związana z pragnieniami, których siła zależy od tego, jak głęboko wniknęliśmy w siebie, jak swobodnie wyrażamy naszą wolę, kształtując i kierując procesem rozwoju.

Kilka podpowiedzi afirmacji
Ja...akceptuję nowe wyzwania.
Ja...ufam opatrzności boskiej.
Ja...realizuję moje życie dla dobra mego i innych.
Ja...z łatwością rozpoznaję nowe możliwości.
Ja...jestem pod opieką nieba, jestem w pełni świadoma, widzę rzeczy takimi, jakimi są.

*Wraz z pierwszymi promieniami słońca, wyrażam gotowość do pięknego przeżycia tego dnia
*Wszystko dąży do równowagi i pełnej harmonii, dlatego pozwalam się rzeczom układać po swojemu, bez presji i nacisków
*Niech runa DAGAZ poprowadzi mnie w pełnym, satysfakcjonującym i dobrym życiu
*Otwieram się na nowe możliwości, wpuszczam nową, czystą energię i pozwalam odejść temu co mi nie służy
dobrego dnia...

Odpowiedz

25.08.2025 Runa Dnia RAIDO
Znaczenie Runy RAIDO:
Rozwój, doskonalenie umiejętności i zdolności, ścieżka, koła, połączenie, ponowne spotkanie, umiejętności, otrzymywanie dobrych rad, zarządzanie, podejmowanie decyzji, podróż służbowa, podróżowanie w określonym celu, dobry czas na biznes. Runa porządku, ukierunkowania i powtarzalności, ciągłego
ruchu, panowania nad sytuacją, podejmowania inicjatywy i przywództwa, zakładania nowego biznesu, podejmowania decyzji i wybierania kierunku ruchu.

RAIDO przypomina nie tylko o zasadzie ruchu, ale także o potrzebie zmiany zdarzeń, punktów widzenia.
• Analizujesz sytuację – to znaczy, że jesteś już na dobrej drodze do czegoś.
• Pytasz o przyszłość – masz przed sobą ścieżkę. 
Być może budujesz jakąś relację lub realizujesz jakiś projekt.

I cokolwiek robisz, Runa świadczy: nie stoisz w miejscu, lecz zmierzasz do określonego celu. 
Ścieżka jest przed tobą otwarta – krocz śmiało.

Runa świadczy o twojej podróży lub o twoim duchu, czyli o twoim wewnętrznym rozwoju. 
Może również wskazywać na nadchodzące zmiany. 
W sensie finansowym to czas kupna i sprzedaży, otrzymywania ważnych informacji.
Wreszcie, na najbardziej ezoterycznym poziomie, RAIDO może symbolizować szamańską podróż do zaświatów
dobrego dnia...

Odpowiedz

26.08.2025 Runa IWAZ
Runa dnia, IWAZ mówi, że jeśli dziś odczuwasz jakiekolwiek wątpliwości i brak pewności siebie, powinieneś posłuchać swojej intuicji. 
Jeśli wydaje się, że sytuacja zabrnęła w ślepą uliczkę, runa IWAZ radzi spojrzeć na nią z zewnątrz, a na pewno znajdziesz wyjście. 
Runa IWAZ mówi również, że jesteś pod opieką Wyższych Sił. 
Wszystko idzie dobrze. 
Najważniejsze to nie wątpić i iść naprzód.
WSKAZÓWKA: Jeśli sytuacja powtarza się jak cykl i nie jesteś z niej zadowolony, zastanów się, co robisz źle i popraw swoje działania, aby osiągnąć nowy poziom.
dobrego dnia...

IWAZ, medytując z runą, spróbujmy odpowiedzieć sobie, na następujące pytania...
Czy wierzę w istnienie czegoś, co mnie przerasta?
Czy istnieje coś, co jest dla mnie święte?
Czego szukam?
Czy mam kontakt ze swoimi emocjami?
Co oznacza dla mnie wyrażenie - rozwój duchowy?
Czy dotarłam do swoich wewnętrznych rezerw?
W jakich sytuacjach tracę głowę?
Czy potrafię żyć w zdrowej samodyscyplinie?
Czy umiem stawiać sobie realne cele?
Jak realizuję swoje życie?
Czy podczas choroby modlę się i medytuję, czy biorę tylko leki?
Co daje mi rozpamiętywanie ciągłe dawnych zdarzeń, a zwłaszcza tych przykrych?
Co zjawia się w moim życiu, kiedy z determinacją wierzę w lepsze jutro?
Jak postrzegam śmierć?
Czy wierzę w wieczne życie duszy?

Ja...jestem dzieckiem Boga
Trudności wzmacniają mnie i uczą
Ja...z łatwością rozpoznaję przesłanie zdarzeń w moim życiu
Ja...znam swoje przeznaczenie.
Oto nowy dzień, oto nowa ja.
Ja..uzyskuję wgląd w ukryte prawa przyrody.
Ja...nawiązuję kontakt z innym światem...
Ja...mam bardzo dobry kontakt z moją podświadomością.
Ja ...wiem, że każde doświadczenie, które wchodzi w moje życie, uczy mnie.
Ja...w mądry sposób podchodzę do życia.
Ja...jestem stabilna, mocna i wiem o wiele więcej z tego poziomu, na którym teraz jestem.
dobrego dnia...
Jeśli masz ochotę poznać bardziej Runę IWAZ, zajrzyj do działu Runy i poszukaj opracowania Runy IWAZ...zachęcam... Oczko
https://dobrytarot.pl/showthread.php?tid=275

Odpowiedz

27.08.2025 Runa Dnia BERKANA
Znaczenie runy BERKANA: bezwarunkowa miłość, narodziny, reprodukcja, wzrost, brzoza. 
Ta energia ma tendencję do ekspansji bez utraty samoświadomości. 
Jest to siła twórcza, która rozciąga się do niebios i podziemnego świata. 
Ta runa zbiera i przechowuje energię oraz jest znakiem schronienia i ucieczki. 
Uwolnienie sił witalnych prowadzi do dobrobytu i nowego wzrostu.

BERKANA to runa Bogini i Wielkiej Matki, zdrowia, piękna i miłości. 
BERKANA jest najbardziej kojarzona z boginią Berchtą, patronką matek i dzieci, która żyje w podziemnym świecie.
W większości języków germańskich ta Runa oznacza brzozę, a jedynie Anglosasi utożsamiali ją z topolą.
Chrześcijanie wczesnego średniowiecza uważali brzozę za drzewo czarownic; mówili, że czarownice latały na miotłach zrobionych z gałązek brzozy
dobrego dnia...
Perchta

Medytując z runą BERKANO, spróbujmy sobie odpowiedzieć na kilka pytań...szczrze... Oczko
Czy wprowadzam w swoje życie nowe projekty, nieśmiało i z oporami?
Czy dobrze korzystam ze swojej wyobraźni?
Czym dla mnie jest rodzina?
Czy mam kontakt ze swoim wewnętrznym dzieckiem?
Co znaczy dla mnie pojęcie , kobiecości?
Czy umiem nawiązywać kontakty z dziećmi?
Jaki jest mój stosunek do matki?
Jak wyglądają moje kontakty z bliskimi?
Co zyskuję dzięki łagodności?
Jakie mam samopoczucie w maju?
Jak bardzo wierzę w swoją stwórczą moc?
Co dla mnie znaczy słowo - opieka, matka, poczucie bezpieczeństwa?

Ja...kocham kobiecość w sobie.
Moje zamiary zostają zrealizowane.
Ja...jestem częścią całości, którą kocham i podziwiam.
Ja...dostrzegam wokół mnie piękno.
Ja...wzmacniam organizm żeńską siłą przyrody.
Ja...jestem bezpieczna, spokojna, wzrastam w zamożność i urodzajność.
dobrego dnia...

Odpowiedz

Znaczenie Runy WUNJO: doskonałość, radość, spełnienie pragnień.
Jest to zasada idealnej harmonii istot i żywiołów, zwłaszcza jeśli są one tej samej natury. 
Harmonia, radość i dobry nastrój naturalnie z tego wynikają.

Spośród bogów Runa ta odpowiada Odynowi i Ullrowi.
We wszystkich tradycjach pogańskich bogowie są uważani za częściowo dobrych, a częściowo złych, tak jak my, ludzie, z tą tylko różnicą, że wszystkie cechy immanentne bogom wydają się bardziej majestatyczne. 
WUNJO zawiera w sobie wszystkie piękne i atrakcyjne cechy Odyna/Wodana. 
Jednym z przydomków Odyna jest Oski, co oznacza „spełniający życzenia”. 
Jednak w bardziej ezoterycznym sensie należy je rozumieć jako pragnienie zbliżenia się do tej doskonałości. 
I choć w rzeczywistości doskonałość jest nieosiągalna, pozostaje ideałem, do którego nigdy nie znudzimy się dążyć. 
Bóg Odyn był również uważany za dawcę wszelkiego rodzaju błogosławieństw, w tym płodności.

WUNJO jest jedną z najpotężniejszych Run. Jej związek ze spełnianiem życzeń sugeruje, że moc kryjąca się za tą Runą to nic innego jak moc lub realizacja „prawdziwego pragnienia” lub „prawdziwej woli”. 
Runa WUNJO gdy jest używana prawidłowo, pozwala dotknąć tej mocy i sprowadzić ją na poziom świadomości.

Kilka podpowiedzi afirmacji....
Ja...tworzę jedność wśród ludzi
Ja...w każdym stworzeniu, każdej rzeczy, potrafię odnaleźć radość
Ja...widzę, czuję i słyszę pozytywna stronę życia w każdym jego aspekcie.
Humor mi dopisuje.
Ja...znów potrafię śmiać się i cieszyć.
Ja...znajduję w życiu więcej radości.
Ja...raduję się sukcesem innych
Radość, optymizm i szczęście wypełniają moje serce.
dobrego dnia...

Odpowiedz

29.08.2025 Runa Dnia JERA
Znaczenie runy JERA: żniwa. 
To runa szczęścia, fortuny, łaski, osobistego zwrócenia uwagi Bóstw na nas. 
To wsparcie na ścieżce, wejście na właściwą ścieżkę. 
To również szczęście, konstruktywne zakończenie etapu, wyzwolenie, wyzwolenie, zakończenie programów karmicznych, krystalizacja doświadczenia.

Runa pomyślnych rezultatów, JERA, odnosi się do każdej aktywności lub czegoś, w co się angażujemy. 
Niemniej jednak należy zdać sobie sprawę, że nie należy liczyć na szybkie rezultaty. 
Zazwyczaj musi do tego upłynąć trochę czasu; dlatego „rok” to słowa kluczowe symbolizujące pełny cykl czasu poprzedzający żniwa, zbiory lub wyzwolenie.

Przygotowałeś już glebę i zasiałeś w niej nasiona. 
Teraz powinieneś je starannie pielęgnować. 
Ci, których praca ma charakter długotrwały i nie zostanie wkrótce ukończona.
Nie da się przyspieszyć upływu czasu i nie można przybliżyć czasu żniw.
Trzeba się po prostu postarać, działać odważniej, rozglądać się uważniej i pamiętać, że jeśli nie rozumiemy, co się dzieje, to może klucz jest gdzieś w pobliżu.
dobrego dnia...

Odpowiedz

30.08.2025 Runa Dnia THURISAZ
Jako Runa Dnia, TURISAZ zapowiada wspaniały dzień. 
Dzień pełen przemian i pasji. 
Może to być dzień, w którym będziesz musiał pokonać przeszkody. 
Może to być również dzień, w którym otworzą się przed Tobą nowe możliwości rozwoju i osobistego wzrostu. 
Lepiej jednak powstrzymać emocje. 
W każdej sytuacji należy działać świadomie, bez zbędnej emocjonalności.

WSKAZÓWKA: 
Naucz się podejmować decyzje śmiało i zdecydowanie. 
Bądź otwarty na zmiany i transformacje. 
Rozwijaj swoją wewnętrzną siłę i odporność.
dobrego dnia...

Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości