Liczba postów: 1.007
Liczba wątków: 34
Reputacja:
2.611
Znak Zodiaku: Koziorożec ♑
Kilka dni temu obejrzalam jakze slynny film "Listy do M 2".
Fajna komedia z doborowa obsada. Film opowiada o losach kilku rodzin, trudnosciach jakie napotykaja a takze o rozwiazywaniu ich. Komiczne sytuacje, czasami trudne decyzje dla bohaterow filmow na pewno wciagna widza. Polecam
Liczba postów: 134
Liczba wątków: 18
Reputacja:
20
Znak Zodiaku: Wodnik ♒
Dzina, masz racje, dawne polskie filmy miały jakieś przesłanie, wiadomo kiedys były inne czasy, jednak kiedyś potrafiono śmiać się z polskiej kultury, samych Polaków i ustroju. A dzisiaj brakuje mi tego w polskiej kinematografii, czasy się zmieniły, jednak to nie powód, aby robić filmy o niczym. Aż mi się nasuwa myśl o upadku moralnym społeczeństwa. Szczególnie widoczne jest to u młodzieży, która do kin chodzi co najwyżej na zagraniczne komedie romantyczne, a nie zna polskich klasyków takich jak np "Miś". Teraz wszystko jakby zeszło na kwestie pieniędzy, w kinach ciężko znaleźć coś ambitnego, zazwyczaj można liczyć tylko na cykle filmowe, które obecne są w pojedynczych kinach; lub znany i ceniony reżyser wypuszcza jakiś film i automatycznie jest on w kinach, czy w obsadzie jest popularny aktor z dobrym warsztatem.
Liczba postów: 162
Liczba wątków: 3
Reputacja:
1
Ostatnio zachwycił mnie film francuski "Zupełnie Nowy Testament" - przedstawia nam zupełnie inną wizję Boga - bawiącego się naszym życiem, który robi wszystko by nam je uprzykrzyć. Film zaskakujący, miejscami zabawny, ale także zmuszający do refleksji. Oglądając go miałam poczucie dobrze spędzonego czasu. Polecam warto zobaczyć
<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.youtube.com/watch?v=RRwujLKs1yw">https://www.youtube.com/watch?v=RRwujLKs1yw</a><!-- m -->
Ktoś wspomniał o Listach do M 2 - szczerze sory,ale szału nie ma .Film ogólnie jest dobry,ale osobiście uważam ,że wątek Kościelnego i Żmudy-Trzebiatowskiej jest zbędny...Nie lubię takich ckliwych "lyrów". Polecam "Obce Niebi" wyvbieram się na Pitbula - może ktoś miał już okazję zobaczyć?
Liczba postów: 66
Liczba wątków: 12
Reputacja:
10
Moje ulubione
Ojciec chrzestny cała seria
American gangster
Nietykalni
Wszystko z Clint Eastwood lata 70-80 począwszy od westernów które uwielbiam , i sensacje Siła Magnum, władza absolutna, prawdziwa zbrodnia , krwawa profesja
Itp.
Przeczucie
Królestwo
Malowany welon
Godziny strachu
Kolor zbrodni
Dom nad jeziorem
Edison
Przetrwanie
Plan lotu
Dorwać była
40 lat minęło
Duże dzieci
Zamiana miejsc
Nagi instynkt
Zresztą dużo by wymieniać jestem strasznym maniakiem westernów , sensacji, thillerow .....
Polecam film "Koneser" o już niemłodym, opryskliwym i stetryczałym mężczyźnie, który zakochuje się w młodej kobiecie cierpiącej na lęk przestrzeni (nie wychodzi z domu od lat). Bardzo smutny i przewrotny.