lila napisał(a):Kolo Fortuny,Królowa Mieczy,Paz Kielichów,6 Kielichów, Kochankowie Kaplan,3 Monet.
lila napisał(a):Uzupełniając jeszcze swoje karty może czekać Cie chrzest ,oraz spotkanie z osoba,osobami Ci bliskimi być może z rodziny wraz z dzieckiem.
Milo spędzony czas na ,zwiedzaniu,wycieczka
Chrzest odpada ale reszta , powiedziałabym, strzał w 10kę.
KatiJo napisał(a):Pustelnik, Kochankowie, 6 kielichów, Świat, Kapłan, 3 monety...
... Ewentualnie roczek świętowany w rodzinie.
Pojedziesz gdzieś na tę uroczystość, do Polski może.
Tylko co tu robi ten Pustelnik? Nostalgia Cię ogarnie, rozmyślać będziesz może...
Roczek będzie świętowany , i owszem, zaraz wyjaśnię jaki... Tak, jadę do Polski.
Lady of dreams napisał(a):Wisielec Kaplanka Pustelnik(-)
Wszystkie karty zwiazane z duchowoscia stad wnioskuje ze bedzie to wydarzenie majace swoj kontekst religijny, wiec bedziesz miala uroczystosc duchowa...
LoD, chyba nie będzie nawet czasu do kościoła pójść...chociaż...kto wie...może w ramach zwiedzania..? Ale ten WISIELEC psuje , wina będzie dużo wieczorami więc stan zawieszenia bardzo prawdopodobny...
Odwr.PUSTELNIK - jak najbardziej...będzie rozrywkowo, mam nadzieję.
Janek napisał(a):Król Mieczy
Królowa Mieczy - Rydwan - Gwiazda
Huczna zabawa.... związana z podniesieniem kwalifikacji. Wymaga to wyjazdu ale będzie to w kraju. Dzięki temu rozwiniesz swoje talenty.
Czyli jakieś szkolenie, a na szkoleniach po nauce jest miło Będzie się lało...znaczy działo
Nie wiem czemu ale mam wrażenie, że będzie to nad wodą.
Bardzo hucznie może nie...ale zabawa na pewno będzie. W kraju...Polsce. Niestety nie będzie to nad wodą. Karty świetne, Janek.
KatiJo napisał(a):Samotna wycieczka dookoła świata
Kapłan to do Rzymu może, a kielichy do winiarni. We Włoszech też je mają
KatiJo...coś ci tu tu dobrze świtało...dobrze ci intuicja podpowiadała... to co prawda nie Rzym , ale KRAKÓW...
, winiarnie na pewno zaliczymy...
SARNA1 napisał(a):Ruda
Ogólny obraz z przełożenia...powiedziałabym o wyjeździe za granicę w celu spotkania się twojego dziecka z ojcem, Polsce....
.....(Głupiec +Król Kielichów-uczta z udziałem dziecka/ci).
Jeszcze co widzę w kartach ogólnie....może chodzi tu o pewne zaproszenie i spotkanie się z przyjacielem z dzieciństwa(być może on Cię zaprosił)...kto wie...
Głupiec,Król kielichów,Rycerz buław,
8 mieczy,7 kielichów,Koło fortuny,Kochankowie,10 buław,Król mieczy
...
Dzieci będą , ojciec chyba też przyjedzie na jeden dzień. Podkreślona część dotyczy mojej Oli, ona się spotka z przyjacielem z dzieciństwa, a dokładnie z Liceum...chyba nawet z dwoma...
cesarzowa napisał(a):U mnie: XII Wisielec, 6 denarów, 4 kielichów
Wisielca widzę jako egzamin z życia, może dosłownie jako egzamin. Pasuje mi tu więc ślub.... Wiąże się to na pewno z jakąś poważną zmiana w życiu.
Ale tez mam taka myśl, ze ten Wisielec przeczekuje. Może więc to będzie urlop? Odpoczynek?Może niezwykła podróż do żródeł wiedzy i medytacji?
6 denarów - ta karta ma być miejscem tego wydarzenia. Pojęcia nie mam jak to rozumieć.Pogrzebię na forum to może mi coś przyjdzie do głowy
Pogrzebałam: denary to północ.
to nie północ....to Kraków. Jeśli chodzi o ślub , to będzie się o nim mówiło....planują w następnym roku...
ayla napisał(a):Mag Kochankowie 4 buławy
jak nic jakieś świętowanie,zaręczyny,córki?
To też, ayla...
Hyacynt napisał(a):Z przelozenia: 3K - 4B - Swiat
Sygnifikator: 5D
Opis zdarzenia: 10D-Rydwan-9K-10K
Przelozenie to krotki opis: impreza rodzinna w Polsce (czyli dla Ciebie zagranica) , slub , potancowka i huczna zabawa.
Opis zdarzenia: podroz do Polski z prezentami (10D+Rydwan) , biesiada przy stole, potancowka i popijawa (9K) oraz spotkanie z rodzina dawno niewidziana i znajomymi 10K - zdarzenie odbedzie sie na poczatku maja (do 1- 5 maja), a z kalendarza wynika mi ze to powinien byc weekend 3-5 maj. Aha i jeszcze wychodzi mi ze to slub Twojego bliskiego kuzyna , a wlasciwie kuzynki bo sygnifikatorem ogolnym jest Wenus....
Taka mi sie historyjka ulozyla....
Fajna historyjka, Hyacynt. To będzie właśnie na początku maja, dokładnie 7go. Teraz nie będzie ślubu , ale się będzie mówiło o ślubie. Nie widzieliśmy się ponad rok.
No dobra ...to teraz rozwiązanie zagadki...
To będzie spotkanie z moimi dwiema córkami w Krakowie.
Z kasią i jej dziećmi, Zuzia(11) i Oluś(5) lecimy z Edynburga razem.
Ola z Davidem(partnerem) przylatują z Nowego Jorku do Krakowa w ten sam dzień(wieczór) 7go maja.
Spotkanie wymyśliła Ola, bo co rok, przez kolejne 3 lata , przylatywali z Davidem do Szkocji, ale w tym roku się zbuntowali i polecieli sobie do Meksyku na Boże Narodzenie. Nie widzieliśmy się więc ponad rok.
Pomysły na spotkanie były różne...np. Italia , ale stanęło na tym , że Kraków , bo Ola ma w Krakowie 2 kolegów ze szkoły.
Będzie na pewno zwiedzanie i dobra zabawa. Dużo pysznego jedzonka i wina, mamy zarezerwowane świetne hotele w samym centrum.
Pierwsza odgadła lila z lwami,
ale inne osoby też odgadły, więc jeśli lila nie chce zadawać zagadki to wybierzemy kogoś innego.
Wszystkim gratuluję ! Jesteście wspaniali !