24-03-2013, 07:19
melba napisał(a):Witajcie. Mnie natomiast nurtuje pytanie: jeśli w wyniku otrzymania wróżby dowiedziałam się np. że mąż mnie zdradzi z sąsiadką. Ja wiedząc o tym wcześniej namawiam męża na przeprowadzkę do innego miasta(na co on się zgadza) I teraz zasadnicze pytanie:czy udało mi się zmienić przyszłość?mąż mnie nie zdradzi? czy też zdradzi z sąsiadką w nowym miejscu? Jak to jest,czy moim działaniem sobie pomogłam czy wręcz zaszkodziłam?
To wszystko o czym piszesz, a więc wróżba, potencjalne przeciwdziałanie prognozowanym zdarzeniom, to wszystko mieści się w konwencji kartomancji. Skoro wiesz, co Cię czeka możesz próbować albo przeciwdziałać zdarzeniom w przewidywanej formie, albo doprowadzić do ich urzeczywistnienia w taki sposób, który uznasz za najkorzystniejszy. Tyle, że w opisanym przypadku to bez znaczenia. Jeśli zakładasz, że Twój partner, Twój mąż może Cię zdradzać, jeśli akceptujesz taką sugestię, jeśli jesteś gotowa ją przyjąć bezkrytycznie to oznaczać to może, że z Waszego związku wyparowała w całości atmosfera wzajemnego zaufania. Pozostają wyłącznie konsekwencje takiego stanu rzeczy, z którymi należy się zmierzyć.
Jakim może być los Twojego związku przy braku zaufania do partnera? Niewątpliwie podejrzliwość swoją dasz odczuć partnerowi, a potem zagrają zespoły uwarunkowań. W konsekwencji może dojść do sytuacji, w której facet mający dość podejrzliwej, swarliwej i ogólnie niechętnej mu żony poszukał sobie do towarzystwa innej kobiety, która nie wkładała mu na głowę tego samego, co żona, balastu; w wielu przypadkach zaś uczynił tak niejako wbrew sobie samemu.