Tarofides napisał(a):specjalnie przeciągam dysputę
Jasne.
Tarofides napisał(a):Skoro cienie kart zależą od pytania, położenia w rozkładzie i kart sąsiadujących, to po co odwracać
Przecież nikt Cię nie zmusza. Nie widzisz potrzeby - nie odwracaj. Napisałam wyżej dlaczego ja odwracam. Jeszcze zapomniałam o poszerzeniu możliwości interpretacji.
Tarofides napisał(a):To co, podzielisz talię na te stosy, proszę zrób to
Podzieliłam, wyszedł mi jeden stos, ponieważ w każdej karcie znalazłam pozytyw. Dawaj tę puentę.
Rani napisał(a):bezboznosc to: odwrocony Kaplan lub Diabel prosty
poboznosc pokaza karty: odwrocony DIabel lub Kaplan prosty
Rani, Diabeł odwrócony nie będzie kimś pobożnym, ponieważ jest to inna energia. To nie "działa" w taki sposób.
Rani napisał(a):odwrocony cesarz =Glupiec
Odwrócony Cesarz może być leniwy, niemęski lub typu macho ale nie będzie prostodusznym, beztroskim i naiwnym Głupcem, nadal jest Cesarzem chociaż z problemami.
Rani napisał(a):Odwrocony Glupiec= Cesarz prosty
Odwrócony Głupiec to nadal Głupiec, aby stał się Cesarzem musi dojrzeć.
Przy czym rozmawiamy tutaj o charakterystyce osób. Zdarzają się sytuacje, gdy np: odwrócony Głupiec wskaże, że ktoś nie jest naiwny, czy beztroski. Np. w pozytywnych cechach charakteru. Nie znaczy to, że posiada stabilność, władzę i racjonalizm właściwy Cesarzowi.
Rani napisał(a):bo skoro odwrocony Glupiec, jako karta rada zaleca wyzbycie sie lekkomyslnosci i nieodpowiedzialnosci to ta same rade pokazalby prosty Cesarz ( dla tarocistow nie uzywajacych odwracania kart)
Gdyby pokazał się prosty Cesarz, to mogłabyś się zastanawiać, czy zadaniem partnerów jest praca, czy uzyskanie stabilizacji, czy wzmocnienie pozycji, czy rozsądek w przeprowadzaniu swojej woli, czy odpowiedzialność.
Przy odwróconym Głupcu na pozycji rady można wysnuć teorię, że pewnych związanych z nim energii, należy się pozbyć. Ale nie tylko, to zależy od tego, czego rozkład dotyczy. Równie dobrze "zadaniem" danej pary, w sensie "z czym muszą się zmierzyć" może być brak potomka lub problem z dzieckiem.