Liczba postów: 3
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Ja używam do mycia głowy żelu do higieny intymnej Facelle z Rossmanna, albo szamponów dla dzieci. Polecam, zmywają oleje oprócz kokosowego - tu muszę włosy potraktować mocniej - zmywam ziołowymi zwykłymi. Moje włosy są suche i delikatnie kręcone/falowane zawsze im mało odżywek i olejków.
Tak żel do higieny intymnej jest polecany do mycia włosów. Poleciła mi to moja endokrynolog, taki płyn ma w sobie dużo mniejchemii niż szampon .)
Tak żel do higieny intymnej jest polecany do mycia włosów. Poleciła mi to moja endokrynolog, taki płyn ma w sobie dużo mniejchemii niż szampon .)
Liczba postów: 232
Liczba wątków: 40
Reputacja:
19
Znacie jakiś fajny szampon na objętość? Chyba wiele takich nie ma. Używałam z garniera, ale nie byłam zadowolona. Z palmolive, którego już nie ma. Ziołowe szampony lubią dosyć wysuszać włosy.
Liczba postów: 4
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Ja używam Johnsons baby, coś tam 3w1, taki żółty z pompką. Moja skóra głowy źle działa na slsy/slesy(co późno odkryłam), bo pojawiają mi się po tym zaczerwienienia,świąd, strupki, więc muszę używać delikatnego szamponu bez tych wszystkich złych składników. Dla mnie ten pasuje bardzo bardzo, a czy dla kogoś... samemu trzeba próbować. Babydream z rossmana z kolei spowodował mi wypadanie włosów.
Liczba postów: 2.219
Liczba wątków: 15
Reputacja:
564
Miałam problemy z włosami, jest preparat dla osób po chemioterapii lub łysiejących androgenicznie Loxon 5% ale tylko na receptę, bez recepty 2% - pomaga bo przerobiłam na sobie. Tak czy tak dobrze skonsultować się z lekarzem.
A czym czeszecie włosy? Ja mam Tangle Teezer, ale podobno ta aktualna wersja, którą posiadam, jest o wiele gorsza od starszych.
Liczba postów: 2.219
Liczba wątków: 15
Reputacja:
564
U mnie sprawdza się dobrze, ale ja mam włosy blond i bardzo delikatne, cienkie. Być może nie jest do wszystkich typów włosów, szczotka z włosia mi ich nie rozczesuje tylko zbija.
Czy któraś z Was miała może kiedyś problem ze strączkowaniem włosów (zbijaniem się w kolonie)? Wiecie może, co mogłoby pomóc?