Czy ja wiem, czy się tak często wypowiadam
Odpowiadając na Twoje pytanie, tak wszystkiego sama się uczyłam, jak pięć lat temu stwierdziłam, iż naprawdę chcę pracować z tarotem nie miałam możliwości uczęszczać na kursy itd. nie miałam znajomych, którzy tym się zajmowali zawodowo, więc do wszystkiego dochodziłam sama, czytałam książki, rozkładałam karty, oglądałam je po kilkanaście razy, odczytywałam je intuicyjnie.
Jako, że również zajmuje się interpretacją marzeń sennych od wielu lat, wykorzystywałam swoją wiedzę w pracy z tarotem, kiedy to się uczyłam jego symboliki, interpretacji.
Zresztą ja od dziecka kochałam to co tajemnicze inne, miałam wyostrzoną intuicję, dużo rysowałam, przez co moja wyobraźnia się rozwijała i to również moim zdaniem przyczyniło się do tego jak przyswajałam wiedzę o kartach.
Dla mnie było najważniejsze by wybrać taką talię, którą właśnie będę mogła odczytywać też intuicyjnie, która będzie podobna do moich prac, szkiców, tarota Marsylskiego od razu odłożyłam na bok, pomimo tego, że to była moja pierwsza talia, którą to dostałam w prezencie od znajomej.