Liczba postów: 637
Liczba wątków: 8
Reputacja:
0
Jeszcze nieśmiało zapytam... A co z Maryją? Również jest czczona jak bóstwo...
Liczba postów: 21
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
a mnie się wydaje, że Tarot ma Ci pokazać drogę, rozszerzyć horyzonty. Więc poszukiwanie nowego czy odpowiedzi to nie grzech. Grzech jest wtedy gdy kogoś krzywdzisz. A czy Twórca ludzkości ktoś kto za razem jest dobry i zły (st i nw test) może mi mieć za złe, że poszukuje? To lepiej klepać regułki i powtarzać po innych to czego się nie rozumie?
wole szukać na własną rękę ale coś robić. A nie spać/udawać. Zresztą marnowanie talentów to też grzech.
Joanno czyli wróżąc stawiasz się poza KRK.
Niestety każdy wyznawca odmian judaizmu (żyd, chrześcijanin, muzułmanin) popełnienia grzech wróżąc sobie. Podstawą jest St..... Jezus mówi że nie przyszedł zmieniać praw...zatem st obowiązuje.
Cytryno
Piszesz że Bog jest jeden ale w trzech osobach...a dlaczego ktoś ma nie wierzyć że jest w np100? Ma do tego prawo...
Co do Maryji (nie mylić z Miriam matką Jezusa).... Czy wiesz co to jest czwarty dogmat maryjny? Podobno ma być wkrótce uznany....co do wniebowziecia proszę znajdź mi fragment w Nt na ten temat...bo ja nie jestem w stanie....
Jezus powtarzał nie ma innej drogi do Ojca niż przeze mnie...zatem wytłumacz co znaczy termin wspolodkupicielka I wspolposredniczka
. ....zarówno ST jak i Nt mówią aby nie zmieniać nic w nich...jedynie protestanci trzymają się tego. wszelkie kulty świętych to herezja sprzeczne z biblią.
Czy możesz zacytować litanie loretanska ...bo o określania Maryji mi chodzi....Maria/Mirian była osobą skromną. ...a tu Królowa niebios....juz gdzieś to w bibli było...
Reputacja:
0
A co to jest krk? Kk to jeszcze rozumiem, tam sie nie odnajduje, a krk?
Kościół Rzymsko Katolicki = KRK
Reputacja:
0
A ok. Czyli podtrzymuje. Nie chce sie zaglebiac. Wychowalam sie w tej religii. Ogolnie religie niezbyt przychylnie patrza na Tarot bo chodzi o to, zeby myslec samodzielnie. Jednakze moglabym wisiec ciagle na innych a tak w przypadku trudnych pytan zasiegam porady Tarota. I nie widze w tym nic zlego. I nie jest to demonizm, i mam nadzieje ze nie jest to astral. Glownie odwoluje sie do wspolnej wiedzy, do tego ze wszyscy sie przenikamy, ze pracuje sama ze soba - bo na siebie najbezpieczniej wrozyc. I nadal podtrzymuje, ze to nic zlego.
Joanno...masz prawo jazdy? Jeśli tak to musisz przestrzegać przepisów o ruchu drogowym. Mam rację?
Wyobraź sobie jedziesz przez monitorowany ( fotoradary) obszar zabudowany 80 km/h ...nic złego nikomu nie robisz. ...czy dostaniesz mandat czy może nie?
Poranna nie możesz mówić jestem np. Katolikiem i sobie wróżyć. To właśnie miał pokazać ten przykład.
Są pewne reguły wiary i zasady i albo się zgadzasz z nimi albo nie. ..jest albo tak albo nie. ..nie ma nie wiem albo może czy częściowo. .. i to jest sens pytania Artura....czy jesteś np katolikiem czy nie? !
Jeśli tak to nie wróż...jeśli wrozysz to nie jesteś. ..proste!
Ludzie ciągle myślą że potargują się o coś lub wykpią...
To że zbaczymyna temat katolicyzmu to inna sprawa...
Liczba postów: 1.264
Liczba wątków: 49
Reputacja:
15
..nie Alex..Bog dal nam rozum i tchnal w nas mysl tworcza, dal rozne talenty...i dal wolna wole..to dzieki tym darom potrafimy tworzyc i wymyslac rozne rzeczy..wszystko to, co nam dal do reki, kazde narzedzie w postaci naszych cech charakteru i zdolnosci, jest narzedziem naszej wolnej woli, jak je wykorzystac, w jakim celu i czy dla czynienioa dobra, czy zla..