Liczba postów: 2.175
Liczba wątków: 12
Reputacja:
15
czegoś nie doczytałam??? myślałam, że chodzi o nową znajomość ???
Liczba postów: 1.264
Liczba wątków: 49
Reputacja:
15
..mnie wczoraj pokazala sie smierc w rozkladzie na nowy zwiazek przyjaciolki, gdy stary toksyczny i niszczacy trzeba zakonczyc i bez walki sie nie obejdzie..w towarzystwie pucharow smierc wyraznie przemowila za tym, ze nie da sie budowac niczego nowego bez definitywnego zakonczenia przeszlosci, odciecia sie od tego czlowieka, by zbudowac cos od nowa, by zaczac zyc od nowa..
Liczba postów: 1.900
Liczba wątków: 30
Reputacja:
196
Znak Zodiaku: Skorpion ♏
Mnie Smierć pokazywała zawsze 2 rzeczy:
1 - Zakończenie jakiejś przykrej sprawy, uwolnienie.
2 - Negatywną odpowiedzieć na pytanie (np. czy warto, czy coś się uda itd.)
A co do spraw uczuciowych to raczej niezbyt pozytywna karta.
W pozycji prawidłowej:Gwałtowne i nieoczekiwane zmiany. Przejście z jednego etapu życia w drugi. Traumatyczne doświadczenie. Ostateczne odcięcie się od starych problemów, poznawanie nowych. Koniec cyklu. Brak zabezpieczenia. Niepewność sytuacji. Możliwość nagłej, nieprzewidzianej zmiany. Lęk, później uspokojenie. Kryzys, rozpad, przecięcie więzów.
Karta Odwrócona: Stagnacja. Brak harmonii. Poważny wypadek. Starość, stary człowiek. Nieuleczalna chorobs. Kłopoty nje do rozwiązania. Depresja psychiczna. Rutyna. Strach przed śmiercią, kalectwem. Samobójcze myśli.
Jan Witold Suliga ( Tarot dla początkujących )
W przypadku rozkładów na zdrowie spotkaniem się z opinią, że oznacza chorobę.
Liczba postów: 336
Liczba wątków: 21
Reputacja:
0
Mnie śmierc, również nie pokazywała niczego definitywnie skonczonego, raczej, że jakis etapo sie skonczył, trzeba rozpocząć inny, zmienic punkt widzenia. Ze cos nie bedzie takie jak dawniej... ale nie definitywny koniec.
Liczba postów: 1.008
Liczba wątków: 34
Reputacja:
2.611
Znak Zodiaku: Koziorożec ♑
Jako dobra rada:
Nadeszła pora rozstania. Pozwól odejść temu, co stare, by zrobić miejsce dla nowego, które pojawi się wcześniej lub później.
Jako ostrzeżenie:
Nie podejmój kroków, które nie mają przyszłości.
Jako karta dnia:
Dziś wszystko dobiega końca, coś wygaśnie lub minie. Być może jesteś zadowolony, że "to" w końcu przemija lub nie podoba Ci się, że musisz coś opuścić, co wiele dla Ciebie znaczyło. W każdym bądź razie wolno Ci wierzyć, że jest to właściwa pora na pożegnanie. Nie próbuj zatrzymywać tego, co już dawno umarło. Jeśli to sobie rzeczywiście uświadomisz, poczujesz się w końcu wolny i spokojny, chociaż w tym momencie ciężko jest Ci to sobie wyobrazić.
H.Banzhaf - Klucze do tarota
Liczba postów: 1.008
Liczba wątków: 34
Reputacja:
2.611
Znak Zodiaku: Koziorożec ♑
Jako karta dnia - w tym dniu miałam ból kręgosłupa, ale też był i pozytywny akcent. Odebrałam naprawionego laptopa \dodam, że miałam trochę przeprawy z nim\.... Czyli sprawa ze sprzętem została definitywnie zakończona.
Liczba postów: 10
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Doswiadczenia z karta dnia:
-pierwszy raz pokazala mi smierc piosenkarza
- drugi raz pytalam o wibracje zwiazku w danym dniu i nieoczekiwanie wypadla smierc... I tu pierwszy raz poczulam potege tarota - pokazala mi, ze ktos bliski zaczyna odchodzic na druga strone...
Liczba postów: 2.055
Liczba wątków: 29
Reputacja:
1.477
Znak Zodiaku: Wodnik ♒
Oczywiście cytuję, choć opis kart napisałam własnymi słowami. Tak, Alicja Chrzanowska "Tarot a miłość."
Zawsze staram się podać źródło, tutaj rzeczywiście zapomniałam.
Napisałam to jako ciekawostkę, zaglądają tutaj osoby co dopiero uczą się podstaw.
Osobiście kartę XIII Śmierć traktuje jako koniec związku, albo jego ogromną transformację.
Ta karta często pokazuje mi osobę po rozwodzie, bądź po zakończeniu wieloletniego związku.
Czasami jednak stosuje interpretację Alicji Chrzanowskiej, wtedy kładę tylko AW i mieszam karty tak by były w różnych pozycjach.
Trzy pozycje Alicji Chrzanowskiej uważam za szczególnie pomocne w rozkładach. Rozkłady ma zdrowie, miłość i pracę.
Liczba postów: 13
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Smierc jako karta w Tarocie oznacza koniec etapu w zyciu ktory moze nie byc latwy. Koniec zwiazku badz koniec pracy. W przeciwienstwie do karty Wiezy Karta Smierc zapowiada powolne zmiany.