Liczba postów: 157
Liczba wątków: 9
Reputacja:
15
Znak Zodiaku: Bliźnięta ♊
Wildwood, jeszcze taka uwaga. Na śniadanie nie jesz żadnego źródła białka. Pomyśl o tym, może chociaż jogurt naturalny?? Drugie śniadanie i przekąska to same tłuszcze z odrobinką białka sojowego, więc nie można tego liczyć jako posiłku. Jeśli bym mogła coś poradzić, to to co jesz na kolacje przerzucić na drugie śniadanie. To co jesz na obiad rozłożyć na dwie porcje (może troszkę trzeba będzie dodać składników) i zjeść jako lunch i obiad. Na kolacje zafundować sobie te tłuszcze z orzeszków czy sezamu w połączeniu z jakimś białkiem - twaróg, jogurt.
Uwaga bardzo ważne!!!
Przekonanie o tym, że nie je się bezpośrednio przed snem wychodzi stąd, że przeciętny Polak je na kolacje kanapki, czyli węglowodany i to w dodatku na białym chlebie, więc już totalnie cukry proste. One powodują, że skacze cukier i stąd się może brać np. podjadanie w nocy czy budzenie się w nocy z powodu napadu głodu. Jeśli na ten jeden posiłek będziemy jeść białko z tłuszczami, spowodujemy, że żołądek będzie miał robotę na noc, więc i w nocy będzie pracował, będzie się utrzymywał ciągle metabolizm i nie będziemy się budzić w nocy głodni.
Wildwood, a lekarz widział te rozstępy?
Body dziekuje za porady, postaram sie jesc na sniadanie białko, dzis zjadlam jajko, myslalam ze na sniadanie sa najlepsze weglowodany zlozone, a tu prosze. Nie no nabial odpada, zaden jogurt, twaróg ser, a o mleku juz nie wspomne, bo mam po nich kaszel. Postaram sie te orzechy jesc na kolacje.
Jasne ze lekarze widzieli rostepy i maja wyj****e. Tworzeniu rozstepow towarzyszy świad a niektorzy chcieli mnie leczyć na świerzb;/ Oni sie mało wyznaja w tym temacie, uwazaja to za problem ktorym sie powinna zajac medycyna estetyczna, a na to nie mam kasy, zreszta to i tak nie zlikwiduje przyczyny. Załamka.
Reputacja:
15
Wildwood, tylko mnie źle nie zrozum. Węglowodany złożone poza ostatnim posiłkiem są konieczne w każdym posiłku. Więc również na śniadanie. Natomiast błędem jest jedzenie samych węglowodanów na śniadanie, bez źródeł białka, ponieważ pozbawiasz się budulca wtedy kiedy jest bardzo potrzebny.
Liczba postów: 20
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
WIldwod a próbwalas je smarować olejem kokosowym ?
Reputacja:
15
żabeczka, napisz proszę do mnie na PW.
Liczba postów: 244
Liczba wątków: 14
Reputacja:
15
Kopalnia wiedzy tutaj na tym forum jest
Na pewno skorzystam
Właśnie, jeżeli możemy prosić naszego eksperta to fajnie by było gdybyś podpowiedziała nam najlepsze ćwiczenia (ile razy wykonywać) ze szczególną uwagą na brzuch. To jest chyba ta partia, która najbardziej nam doskwiera..a przynajmniej mi. Ćwicze już 3 miesiące z E. Chodakowską. Udało mi się zgubić 4kg
Jednakże ja żadnych diet nie stosuje. Jem 3-5 posiłków dziennie, ale wiem, ze moim błędem jest to, że od czasu do czasu ciągnie mnie do słodyczy (mam takie dni że zabiłabym aby cos słodkiego zjeść) no i te nieszczęsne fast foody
chyba dzięki nim mój brzuch nie jest taki jaki powinien być.
A friend is one of the best things you can be and the greatest things you can have.
Reputacja:
15
Eteacher, spróbuj ten zestaw, który podałam chyba stronę wcześniej. Ja polecam żeby go robić 2-3 razy w tygodniu. Plus 3-4 razy w tygodniu pojść na 20 minutowy spacer szybkim marszem. Jestem przeciwniczką Chodakowskiej niestety, więc jej ćwiczeń na pewno nie polecę. Mogę za to polecić Zuzkę Light. Treningi są dostępne na YT.
Reputacja:
15
Jasne, właśnie przeczytałam ten trening, który rozpisałaś. Jutro go zrobię i wrzucę do swojej listy jako dodatek
Zuzka Light --> na pewno na YT obejrzę
Dziekuję bardzo!
Już się nakręciłam na Zuzkę Light
A friend is one of the best things you can be and the greatest things you can have.
Reputacja:
15
WOW! Super ten filmik.
Coś czuję, że w najbliższych dniach pościągam kilka jej filmików i znajdą się w odpowiednim folderze na kompie