Liczba postów: 1.900
Liczba wątków: 30
Reputacja:
196
Znak Zodiaku: Skorpion ♏
Odświeżam temat porównania kart. W tym temacie 2 buław, pucharów, mieczy i denarów. Co mają wspólnego, a czym się różnią.
Z własnych przemyśleń - 2 buław, mieczy i denarów są dla mnie bardzo podobne, bo mówią o wahaniu. Nie widzę tego wahania w żywiole wody. Jak Wy to czujecie?
Dla mnie każda z tych kart oznacza też jakąś parę, ale w innym aspekcie, kolejno - seksualnym, miłosnym, ideologicznym/koleżeńskim i zawodowym/formalnym.
Liczba postów: 1.900
Reputacja:
196
Znak Zodiaku: Skorpion ♏
Faktycznie w takim ujęciu (jako wybór) lepiej to czuję.
Liczba postów: 27
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Spójrzcie też na 2 - ki inaczej 2 pucharów jest tam para czyli randki spotkania fizyczna obecność drugiej osoby współpraca a na pozostałych kartach osoba jest sama 2 buław podejmuje współpracę z pewnym wahaniem ale ma perspektywy na przyszłość 2 mieczy jest chłodna oschła dla mnie to wszelkiego rodzaju blokady i brak dalszej współpracy odmowa a 2 monet to takie wahanie się w nieskończoność raz chcę czegoś raz nie
Liczba postów: 18
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
2 miecze-wielokrotnie mężczyzna który ma do wyboru? że tak ujmę dwie kobiety, nie wie która bo której nie wybierze będzie strata (najczęstsza sytuacja to zona i kochanka czyli najboleśniej) więc czeka analizuje... zasłonięte oczy,zahamowanie,brak możliwości działania...
2 kielichy-spotkania we dwoje czułe patrzenie sobie w oczy,zapatrzenie,odbicie lustrzane,romantyczne spotkania
2 monety- spółka,umowa,też obliczanie,rachowanie co nam się opłaca a co nie,też dopływ małych pieniędzy,dodatkowe źródło dochodu
2 buław -w którą stronę zadziałać dosłownie w którą stronę świata iść,podążać,bardziej decyzje na żywioł w końcu buławy
bardzo ciekawy temat
napisze o tych dwojkach, co do których mam jakąs pewnosc zaczne od ulubionej
2puch - to sympatia, lubienie sie, zgodnosc, zgoda, spotkania na randce, kawie, obiedzie gdzies pry pucharach, dotyczy to spotkania i kolezenskiego i randki i zakochanych
2 buław - to sytaucja gdzie zdajemy sobie sprawe ze sami nic nie zdziałamy i aby nasze plany (as buław) zrealizowac musimy wesrzec sie druga osoba , bez tej drugiej oosby nic sami nie zdziałamy
2mieczy - to cisza i brak kontatu z kims , oczekiwanie na rozmowe, przygotowanie do rozmowy , nawet przygotowanie dokumentow dla dwoch osob , ta karta pokazla mi połaczenie dwoch osob dokumentami, umowy
2 monet - to wspolpraca , uzupełnianie sie ale na podłozu zawodowym bardziej
wszytskie 2 -ki nisoa w zamysle wspolprace dwoch osob nie koniecznie wspolprace na polu zawodowym ale dotyczy dwojka nie jednej a 2 osob, jedynki to asy .
2-ki zapowiadaja albo koniecznosc pomocy (2 buław) albo zapowiadaja sptkanie, randke ale tez 2 osob, rozmowe z kims badz umowe -dokument 2 osob , 2 monet to tez dosłowna sytacja gdy kelner nam rzyosi dania wiec cos materialnego ale ktos daje i ktos dostaje
Liczba postów: 2.413
Reputacja:
1.188
Znak Zodiaku: Rak ♋
2 buław - planowanie,zastanowienie się jak zacząć, rozważenie możliwości, strategia
2 kielichów - uczucie, zachwyt, oczarowanie się sobą na wzajem lub jakąś rzeczą, nadal to jest ukrywane przed światem,
2 mieczy - to ja sama/sam zadecyduję, zostaw mnie w spokoju bo analizuję sytuację, porównuje, przekonuje się sam/a, nie widząc tego co jest tak naprawdę ważne.
2 denarów - as denarów dał nam przebłysk i teraz nie patrząc na przeszkody, ośmieszenie itd, będziemy robić wszystko aby osiągnąć cel, szukamy kogoś do pomocy, możemy nawet żaby na łące tresować byle by zacząć pierwszy krok...
,