26-01-2013, 03:20
Witam czy istnieją jakieś czary, zaklęcia rytuały cokolwiek co może odwracać zły los ? Moje życie (a raczej wegetacja) to jeden wielki pech, normalnie zero dno i wodorosty. Są na to jakieś "czary" ?
Eleantra napisał(a):Ale ok do rzeczy, po pierwsze zły los nie bierze się z niczego - jeśli to karma to żaden rytuał Ci nie pomoże
Eleantra napisał(a):Mam wrażenie że nie wiesz czym jest karma... Jest pozytywna i negatywna karma. I nigdzie nie napisałam że to znaczy że mamy być nieszczęśliwi, jest ona powiązana z prawem przyczyny i skutku oraz Trójpowrotem.
Cytat:Pewnie się im przytrafiło, tylko że tłumaczą to inaczej... ''pomniejsze'' powroty wyglądają czasem na przypadki, ale wszystko ma swój powód zaistnienia...
Eleantra napisał(a):Co do Biblii to ja nie pamiętam gdzie to było... ostatni raz temu czytałam Pismo Święte kilka lat temu. ^^'
A gdzie jeszcze ta zasada występowała? Nie znam się aż tak bardzo na innych tradycjach i kulturach... ale chyba w Buddyzmie i u Celtów. Trzeba by było pogrzebać w historii.