24-03-2015, 17:58
4 mieczy i 10 kielichów - może to były rybki? A lat miałeś 14?
poranna_cisza napisał(a):Co bylo Twoim pierwszy zwierzakiem?Zgadza się wiek 7 lat, strzał w dziesiątkę, no ale Rydwan dał odpowiedź wprost. Ciekawe czemu wyskoczyła ptasia 9 monet...
9 monet..karty nie daly mi zadnej alternatywy..miales ptaka, i sadzac po karcie byl to raczej ptaszek wiekszy niz mniejszy, moze papuzka a moze przygarniety lub zablakany dziki ptak, ktorym sie zaopiekowales lub ktorego wyleczyles..
Ila miales wtedy lat?
VII Rydwan..miales 7 lat..
..pozdrawiam..
Afercia napisał(a):Cudowny temat 1. Co było moim pierwszym zwierzakiem? Paź buław Siła 10 buławCudowny temat Zwierzę dość dynamiczne. Lekko piaskowe ubarwienie miał, chociaż zdecydowanie żywe kolory - biel, brąz i czarny, ale gdyby je zmieszać byłby piasek xD Jeż to już blisko, ale kto trzyma jeża w domu? Zwierzę z ciepłych krajów (oryginalnie). Wiek wczesnoszkolny 4-8 lat się zgadza, wiek zdobywania nowych umiejętności.
Zwierzątko bardzo dynamiczne, które czasem nie do końca Cię słuchało. Było ciepłe w dotyku i uczyło Cię cierpliwości. Na sile jest lew więc obstawiam na kota i też 10 bułąw takie kocie znikanie. Chociaż dużo tutaj kart piaskowych więc może jakiś gad? 10 buław kojarzy mi się też z jeżem. Chociaż te buławy mogą też mówić że zwierzątko było z ciepłych krajów.
2. Ile miałem lat gdy zwierzak pojawił się u nas w domu?
4 monety
Kojarzy mi się z wiekiem zdobywania umiejętności więc albo wiek wczesnoszkolny 4-8 lat albo coś koło 14-16.
Jaxina napisał(a):Królowa Buław - kotNie kot. 8 lat możnaby uznać, bardzo blisko.
VIII pucharów - 8 lub 18 lat
LeCaro napisał(a):Kocham zwierzęta, no to się załapięTu się nie zgadza wiek, trochę za wcześnie, ale zgadza się ważniejsza część warsztatu a mianowicie gatunek - świnka gratulacje!
1) 3 buławy - stawiam na świnkę morską lub chomika
2) 5 kielichów - miałeś 5 lat
ewka napisał(a):1. Kapłanka, 5 denarów - wydaje mi się, ze to zwierzę, które jest aktywne również w nocy np. kot ale patrząc na te 5 denarów przychodzi mi na myśl chomik, który lubi sobie gromadzić pokarm na "gorsze czasy".Zwierzę aktywne również w nocy, chomik to już blisko do świnki. Wiek trochę zbyt wcześnie. Aczkolwiek niedługo po skończeniu przedszkola
2. Cesarzowa- karta wskazuje mi na młoda mamę więc myślę, że mógł być to okres przedszkolny dla ciebie.
Izyda napisał(a):Witaj! to i ja spróbuje moich siłKrólik już dość blisko, ale dalej od chomika.
1-co było twoim pierwszym zwierzakiem? 9 BUŁAW=te buławy skojarzyły mi sie od razu z klatką więc moze kanarka,papugę....a moze jakiś króliczek?.postawiłabym też na konia..moze kucyk,hucuł....(nie wiem dlaczego pomyślałam o koniu)
2-ile miałeś lat jak pojawił sie zwierzak-CESARZOWA-3 latka
Pozdrawiam
Wiedźma Marta napisał(a):Uff , zdązyłamZwierzę trzymane w klatce. Wiek szkoły podstawowej (dość ogólnie, na pewno odp nie jest na 1 pkt, raczej na 0.5, ale się zgadza).
zwierzątko - król mieczy, 9 buław, Kapłanka - coś trzymane w klatce, w zamknięciu - papugi bym postawiła
Twój wiek - 4 pucharów, 7 buław, 10 puch.- niepełnoletni na pewno byłeś, stawiam na "wiek szkoły podstawowej"
Karty stawiałam na szybko, więc nie wiem czy nie wybiłam się z rytmu ale zobaczymy
Dziękuję, że poczekałeś