Liczba postów: 18
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
Jestem poczatkująca i chciałabym wiedzieć co to za karta znacząca sygnifikator:p głupie pytanie wiem.
Liczba postów: 32
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
Sygnifikator to karta, symbolizująca osobę pytającą (dla której stawiasz rozkład).
można go wybrać
1. pod względem astrologicznym, zgodnie z zasadą, iż Kielichy to osoby urodzone pod znakiem wodnym, Buławy - pod znakiem ognistym, Miecze - pod znakiem powietrznym oraz Pentakle - pod znakiem ziemskim.
Czyli np. Mężczyzna po 45 roku życia spod znaku Barana (czyli znak ognisty) - wybieramy dla takiej osoby Króla Buław.
Drugi przykład:
Kobieta 25-letnia spod znaku Ryb (znak wody) - Królowa Kielichów (lub w niektórych taliach można spotkać również Księżniczkę Kielichów, która byłaby w tym przypadku również odpowiednia, szczególnie dla osoby tak młodej).
trzeba się kierować zgodnie z zasadą kart dworskich : że Giermki często oznaczają osoby młode lub bardzo młode, czasem nawet i dzieci; a już Księża oznaczają mężczyzn w przedziale wieku około 30-45 lat. Królowie zazwyczaj mówią o osobach starszych.
2. Drugim sposobem wyznaczenia sygnifikatora - jest wyznaczenie losowe.
jak przeczytałam :
Po wykonaniu czynności wstępnych klient przekłada karty na trzy stosy do siebie (lub od siebie, jeśli chodzi o inną, nieobecną osobę), a następnie wybiera jedną kartą Sygnifikatora. Karta tak właśnie wybrana udziela nam często więcej ważnych informacji na temat aktualnego stanu ducha danej osoby oraz bywa wyznacznikiem ewentualnych problemów, z którymi ta osoba może się stykać.
Liczba postów: 1.287
Liczba wątków: 28
Reputacja:
365
Znak Zodiaku: Strzelec ♐
Jak najlepiej wybrać sygnifikator?
Spotkałam się z wieloma sposobami i nie wiem na który się zdecydować?
Czy jest taki, który sprawdza się najlepiej?
Liczba postów: 855
Liczba wątków: 11
Reputacja:
0
Ja losuję zawsze. Nie stosuję żadnych tam przyporządkowań figur dworskich do zodiaku, itp.
Co się wylosuje - daje mi dodatkowy wgląd.
stosuje czasem (np., gdy rozklad tego wymaga lub gdy czuje taka potrzebe)
wtedy robie jak KatiJo
Liczba postów: 67
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
Ja stosuję metodę "cygańską" - po kolorze włosów bądź po znakach zodiaku, każdy wybiera jak mu wygodnie Żubrówko
We are the nobodies
Wanna be somebodies
When we're dead
They'll know just who we are
Liczba postów: 2.294
Liczba wątków: 145
Reputacja:
240
Znak Zodiaku: Bliźnięta ♊
Jeżeli sygnifikator jest tak ważny we wróżbach u ciebie i ci pomaga, to nie ma sprawy, ale nie należy popadać w skrajności.
Było przecież tak, że koncepcja sygnifikatora nie istniała.
Gdzies przeczytalam ze sygnifikator losuje sie z 3 kart Głupiec Mag i Kapłanka. Nie stosuje tego nigdy. Zastanawiam sie czy to nie moze spowodowac tego ze odpowiedz jaka wylosujemu bedzie mniej czytelna, bo talia jest pomniejszona o 1 karte. Niby AW maja swoje odpowiedniki w MA, ale to jakos i tak dziwnie. Ja i tak do konca nie rozumem potrzeby stosowania tego sygnifikatora
Liczba postów: 3
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Witam.
Próbuję ułożyć układ np partnerski, i tam pojawia się SYGNIFIKATOR.
Czy to ja wybieram dowolną kartę ?, jak ją wybrać ?....
A potem normalnie tasuje, układam ( bez niej ).
Gdy mam dwie dorosłe córki ( stan cywilny - panny ) - to jaką kartę wybieram ?,
A gdy jest układ partnerski, to tam są dwa sygnifikatory : S1, S2..... męski, i damski, jak je wybrać ?
Proszę o pomoc