Bronko, kiedyś też przez pewien czas używałam kart Lenormand, ale prawie rok leżały grzecznie i zbierały kurz, a przez Twój post postanowiłam je użyć ponownie
. Dzisiaj ułożyłam sobie Wielką Tablicę i chętnie podzielę się tym co mi wyszło i liczę na pomoc w interpretacji specjalistki Bronki
Troszkę się rozpiszę, a więc od rzeczy.
Rząd pierwszy
Ryby 34 , Lis 14, Gwiazdy 16, Trumna 8, Drzewo 5, Bocian 17, Droga 22, Myszy 23
Rząd drugi
Ogród 20, Pierścionek 25, Jeździec 1, Księżyc 32, Kosa 10, Chmury 6, Kwiaty 9, Krzyż 36
Rząd trzeci
Statek 3, Pani 29, Słońce 31, Pan 28, Dom 4, Dziecko 13, Książka 26, Niedźwiedź 15
Rząd czwarty
Wieża 19, Pies 18, Lilie 30, Kotwica 35, Klucz 33, List 27, Koniczyna 2, Serce 24
Rząd piąty
Wąż 7, Rózgi 11, Góry 21, Ptaki 12
Spróbuję teraz jakoś to odczytać
Narożniki i serce
Narożniki - od lewej góry Ryby 34 , od prawej góry Myszy 23
od lewego dołu Wieża 19, od prawego dołu Serce 24
Ryby 34 - to pozytywna karta mówiąca o stałości finansowej i uczuciowej.
Myszy 23 - Tak to prawda, obawiam się swojej przyszłości i to bardzo.. Karta symbolizuje także oszustwa bądź łatwowierność.
Wieża 19 - Możliwość dojścia do sławy i władzy. Jest to perspektywa długiego i trwałego związku.
Serce 24 - Odwzajemniona miłość.
Ryby 34 + Myszy 23 - materialna strata, oszustwo
Wieża 19 + Serce 24 - samotność, odseparowanie od ukochanej osoby
Ryby 34 + Serce 24 - umiłowanie pieniędzy, bratnia dusza, wielka miłość
Wieża 19 + Myszy 23 - niepewne fundamenty
Serce - Księżyc 32 , Kosa 10, Pan 28, Dom 4
Księżyc 32 - Sukces i powodzenie, karta mówi o szacunku i dobrej reputacji.
Kosa 10 - Zagrożenie, niebezpieczeństwo, ostrzeżenie (zaraz obok niej leży karta Chmury 6)
Pan 28 - Oznacza mojego partnera
Dom 4 -Przywiązanie do domu, bezpieczeństwo, spokój, zadowolenie i pewność.
Sygnifikator, góra, dół, lewa, prawa
Sygnifikator - Pani 29
Góra - Pierścionek 25
Lewa - Statek 3
Dół - Pies 18
Prawa - Słońce 31
Pierścionek 25 + Pies 18 - Stały partner, związek w którym dominują przyjacielskie stosunki.
Statek 3 + Słońce 31 - Podróż na południe, podróż w ciepłe miejsce.
Pierścionek 25 + Statek 3 - Szczęście w związku, miłe chwile we dwoje
Pies 18 + Słońce 31 - Silna przyjaźń, na której możesz polegać
Sygnifikator i narożniki
Sygnifikator - Pani 29
Narożniki - Ogród 20, Jeździec 1
Wieża 19, Lilie 30
Ogród 20 + Jeździec 1 - zaproszenie na uroczystość, na wydarzenie; plany wyjścia w miejsce, gdzie jest więcej osób
Wieża 19 + Lilie 30 - spokojne życie rodzinne, długowieczność, osoba z wielkim autorytetem, bardzo doświadczona życiowo
Ogród 20 + Lilie 30 - rodzinne wyjście w miejsce publiczne, rodzinne spotkania, miło spędzony czas na świeżym powietrzu
Wieża 19 + Jeździec 1 - nadchodzi wyjaśnienie w sprawach urzędowych,
Sygnifikator i otoczenie
góra - Ogród 20 , Pierścionek 25, Jeździec 1
środek - Statek 3, Pani 29, Słońce 31
dół - Wieża 19, Pies 18, Lilie 30
Ogród 20 + Słońce 31 - radość w miejscu publicznym, błyszczenie w towarzystwie
Ogród 20 + Pies 18 - pojednanie z przyjacielem, spotkanie przyjaciela w miejscu publicznym, wyjście z przyjacielem na spacer, do kina
Jeździec 1 + Statek 3 - wiadomości z podróży, z daleka, gość z daleka, wiadomości w drodze
Jeździec 1 + Pies 18 - wiadomości od przyjaciela, na temat przyjaciela, wizyta przyjaciela, uczciwy i lojalny młody mężczyzna, pomoc od przyjaciela
Wieża 19 + Pierścionek 25 - kontrakty, umowy, pospisanie pism urzędowych, samotność w związku
Wieża 19 + Słońce 31 - sukces w sprawach urzędowych, koniec samotności
Lilie 30 + Pierścionek 25 - satysfakcjonujące małżeństwo, spokojny związek, związek na długie lata; rodzina jest silnie ze sobą zżyta, starsza osoba po ślubie, późne zamążpójście (ożenek), długoletnie małżeństwo
Lilie 30 + Statek 3 - podróż spokojna, wycieczka zimą, wycieczka rodzinna
Ogród 20 + Pierścionek 25 + Jeździec 1 - tego nie za bardzo wiem, ale wydaje mi się, że to miejsce, gdzie jest dużo ludzi, pierścionek kojarzy mi się z zaręczynami, a jeździec z wiadomością
Statek 3 + Pani 29 + Słońce 31 - podróż pani, w tym wypadku moja, która zakończy się powodzeniem
Wieża 19 + Pies 18 + Słońce 30 - osoba dojrzała i poważna, ma przyjaciela, przyjaźń ta będzie rozkwitała
Ogród 20 + Statek 3 + Wieża 19 -
przyznam szczerze, że nie wiem
Pierścionek 25 + Pani 29 + Pies 18 -
mi się to kojarzy z zaręczynami z przyjacielem ?
Jeździec 1 + Słońce 31 + Lilie 30 - bardzo dobra wiadomość
Przeszłość, teraźniejszość, przyszłość
Przeszłość
Statek 3 - podróże, podróże, podróże .. tak, ostatnio duuużo jeździłam
Teraźniejszość
Lis 14, Pierścionek 25, Pies 18 - szczerze mówiąc, w tym momencie zajmuje się trochę sprawami papierkowymi, bo szykuje się referendum, a ja układam komisję, no wydaje mi się, że tutaj będzie wszystko dobrze, aczkolwiek ten Lis i Pierścionek... Natomiast Pierścionek z Psem kojarzy mi się z silną przyjaźnią, wydaje mi się, że chodzi tu o mój związek
Przyszłość
Słońce 31, Pan 28, Dom 4, Dziecko 13, Książka 26, Niedźwiedź 15 - patrząc na te karty, bardzo mnie one pocieszają. Wydaje mi się, że po fatalnym okresie, czeka mnie dobra przyszłość. Słońce + Pan kojarzą mi się z udanym związkiem, a potwierdza mi to mój związek, dlatego, że obok Pana znajduje się karta Domu, a jest on bardzo przywiązany do swojego miejsca zamieszkania, aczkolwiek planujemy wspólne mieszkanie, więc być może to właśnie to ? Dziecko.. co prawda mam w domu małe dziecko, moja mała chrześnica, która dopiero ma 7 miesięcy. Książka + Niedźwiedź kojarzy mi się z poważną nauką, czyżby studia ?
Karty diagonalne
Ogród 20--------------Jeździec 1
Wieża 19--------------Lilie 30
-------------------------Rózgi 11
Karty Losu
Wąż 7 , Rózgi 11, Góry 21, Ptaki 12 - fatalnie .. aż nie chce mi się tego interpretować..
Cóż bardzo się rozpisałam, Bronko liczę, że spojrzysz na to swoim specjalistycznym okiem i mi to jakoś skomentujesz