Mirra napisał(a):Pokazuję teraz wyglad takiego rozkladu
Karty tasujemy. Przekładamy na raz.
Ze środka tali wyciągamy jedna kartę. Jest to karta Nr 1Personifikującą Pytającego.
Następnie na stoliku mieszamy karty ruchem kołowym w prawo lub w lewo.
Po czym składamy karty w jedna całość i z góry wyciągamy 6 kart kładąc jej koszulkami do góry w następujący sposób.
-----------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------
-------------------------------------------
Gośka napisał(a):Jeśli jednak przyjrzysz się wklejonej karcie zobaczysz, że para jest odwrócona do siebie plecami, więc każde z nich ma swój własny świat, przy czym to mężczyzna "wlewa" (niech to będą uczucia) do kielicha kobiety, podczas gdy ona wygląda na błądzącą myślami gdzie indziej. W Twoim związku nie ma wymiany uczuć, przypuszczam, że jesteś kochana, ale sama ciągle jeszcze szukasz miłości idealnej, motylków, etc.
Normalnie czytasz w moich myslach , to samo pomyslałam sobie wczoraj przegladając ten wątek , ale pisać juz mi się, nie chciało , więc zostawiłam to na dziś.
Napiszę to co widzę na kartach .
1- kim jestem -2 kielichy
Jak wyzej nic dodać nic ująć .Karta mówi , ze jestes w zwiazku , miłość jest tylko, moze więcej juz tej duchowej z przyzwyczajenia , niz cielesnej , bo kazde jest myslami jakby w innym świecie, kazde z was zyje juz więcej swoim życiem swoimi marzeniami , niż dzielicie to razem .
2 Moja obecna sytuacja.- 4 buław
No kochana masz na tej karcie piękny tyłeczek i nie jeden by się na niego skusił , uwodzisz i zachecasz do tej alkowy .Nie widać tu mężczyzny , tylko pies , co On tu robi ?czego pilnuje ?
Czyzby to był pies , który czegos pilnuje ? może ostrzega ?Ten pies rzucił mi się w oczy , bo zagradza przejscie do tej pięknej alkowy , do której tak uwodziciesko zapraszasz.
Czyli obecnie jest w Tobie tyle jeszcze energii, seksapilu i wdzięku , tylko ta 4 - cię ogranicza , jakby chcesz byc ,moze czegos nowego , a nie widzisz , ze masz to przy sobie.
Mój cień, blokady (co sprawia, ze czujemy sie samotni , nie możemy znaleźć miłość )-Wisielec
Tu powiedziałabym , że za bardzo poswięcasz się innym , za bardzo chcesz się przypodobać innym , zamiast myslec o sobie.Wymagania innych stają sie wazniejsze od twoich , a Ty poswięcając się , mozesz miec poglą , ze to jedyna droga na zapewnienie sobie sympatii i życzliwości.Tu powinnas oddzielić , ze dajesz tyle ile mozesz , ale twoje potrzeby też sa wazne , a nawet wazniejsze , a nie odzucane i odkładane na potem.
Nakarcie,jakieś pomocne ręce chcą Cię wyrwać z tych powikłań i przekonań , ale Ty tego nie zauwazasz , tylko nadal jesteś myslami w innym swiecie , jakby nieobecna rzeczywistości.
4.Jakiej miłości potrzebuję.-Rydwan
Siedzisz na tym wozie zamyslona , znudzona i jedziesz , gdzies w świat, nie wiadomo , gdzie , przed siebie , ale nie widac tu radości i entuzjazmu na twarzy .Tak jakby osoba chce zostawić to wszystko , miłośc jaką miała do tej pory takze , bo to rozrzucone pączki rózy , które chce zostawić , ale czy jest tego pewna?
Wydaje mi się , ze potrzebujesz ożywienia w miłości , potrzebujesz , zeby ktos Cie zabrał w swiat i oderwał o tej rutyny, znudzenia i niezadowolenia.
5.Co powinnam ofiarować, dać parterowi -Swiat
Perwsze co przyszło mi na myśl to ,zaproponować wspólną podróż .Z porzedniej karty taka Ci sie chyba marzy , ale moze sama zapropouj , moze partner tego oczekuje , kiedy byliscie razem ?Kiedy byliści razem tak jak na karcie zjednoczeni i przytuleni do siebie?
To co mozesz ofiarować partnerowi to uporzadkowanie miejsca w jakim zyjecie.zjednoczenia, równowgii, harmonii i poczucia bezpieczenstwa.Tak żebyscie czuli sie bezpiecznie i na swoim miejscu.
6.Czego oczekuje od partnera-Paź buław-
Sama nie wiem co Ty mozesz oczekiwać , ale zapewne oczekujesz dobrych wiadomości , gotowości do zmian , do działania , a przynajmiej , zeby nieoczekiwanie zapukał do Twoich drzwi i powiedział mira szykuj się zabieram cię .Tak jaby chccesz , zeby partner cię zaskakiwał , tak jak ,to byc moze było w młodosci , zeby i teraz był z tym samym zapałem i entuzjazmem.
7. W jaki sposób, gdzie mam znaleźć miłość-Rycerz denarów
Mnie się kojarzy to juz z trwałym zwiazkiem .Być moze ten ktoś ciagle gdzieś jest w podrózy , wyjerzdza , ale zawsze powraca i jest stały w swych uczuciach.nie jest wylewny , ale solidny i zapewnia bezpieczenstwo.Widać , ze to człowiek inteligentny i zawsze jest skłonny do przebaczenia .Wspólne zainteresowania, wspólna pasja , spacery , przejarzdzki , moze pomogłyby w odnalezieniu tej miłości.