Liczba postów: 2.055
Liczba wątków: 29
Reputacja:
1.477
Znak Zodiaku: Wodnik ♒
Kwitną hortensje, wszystkie rodzaje. Niektóre osiągnęły monstrualne rozmiary. W sezonie wymagają częstego podlewania.
Praktycznie codziennie trzeba je nawadniać. Odwdzięczają się pięknymi kwiatami.
[ATTACHMENT NOT FOUND]
[ATTACHMENT NOT FOUND]
[ATTACHMENT NOT FOUND]
[ATTACHMENT NOT FOUND]
[ATTACHMENT NOT FOUND]
[ATTACHMENT NOT FOUND]
Reputacja:
1.477
Bardzo lubię lilie i liliowce. Te ostatnie nie są trwałe, mówi się że liliowiec to kwiat jednego dnia. Pięknie kwitnie, ale natychmiast przekwita. Lilie są o wiele bardziej okazałe. Rzadko robię z nich bukiety do mieszkania, bo jak dla mnie zbyt intensywnie pachną.
[ATTACHMENT NOT FOUND][ATTACHMENT NOT FOUND][ATTACHMENT NOT FOUND][ATTACHMENT NOT FOUND]
Reputacja:
1.477
Kwiaty jedne przekwitają, inne dopiero zakwitają. Konieczne jest ciągłe podlewanie. Satysfakcja ogromna, w tym roku zwłaszcza z hortensjii. Są imponujące. Z daleka widoczne, przepięknie się prezentują.
[ATTACHMENT NOT FOUND][ATTACHMENT NOT FOUND][ATTACHMENT NOT FOUND][ATTACHMENT NOT FOUND][ATTACHMENT NOT FOUND][ATTACHMENT NOT FOUND][ATTACHMENT NOT FOUND]
Liczba postów: 50
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Joana te lilie są po prostu piękne. U nas w ogrodzie też są, ale chyba ziemia im nie odpowiada, bo bardzo słabo rosną.
Wow, ale tu kolorowo.
U mnie też już kwitną lilie, tylko żółte. Wcześniej miałam też białe. Troszkę mam fioła na punkcie białych kwiatów. Z moich białych róż sama robiłam bukiety ślubne dla moich 4 koleżanek. Klują się też hortensje, u mnie wolniutkio. Mam różową, ale hoduję też białą :--), na razie jest malutka.
Żurawki to takie wdzięczne kwiatki, kocham je. Długo się u mnie utrzymują.
Obecnie pracuję nad koncepcją nowego ogrodu. Bedzie to również połączenie kwietnego ogrodu z warzywno-owocowym.
Może pokuszę się o nowe zdjęcia...
Reputacja:
1.477
BlackSwan, jeśli umyłaś słoiki, a następnie zagotowałaś przetwory nic się nie stanie. Tym bardziej, że zaprawiałaś ogórki z octem, on świetnie konserwuje.
Według mojej wiedzy możesz spać spokojnie, a ogórki będą leżakować, aż ich spróbujesz. Intrygująca jest ta musztarda, podasz przepis ?
Reputacja:
1.477
W moim ogrodzie kwitną dalie, gladiole, ketmie i floksy. Nadal jest kolorowo, bo floksy w tym roku są wyjątkowo śliczne.
[ATTACHMENT NOT FOUND][ATTACHMENT NOT FOUND][ATTACHMENT NOT FOUND][ATTACHMENT NOT FOUND][ATTACHMENT NOT FOUND][ATTACHMENT NOT FOUND][ATTACHMENT NOT FOUND][ATTACHMENT NOT FOUND][ATTACHMENT NOT FOUND]
Reputacja:
1.477
Niektóre owoce dopiero zaczynają dojrzewać, jak pigwy czy rajskie jabłuszka. Rajska jabłoń jest wprost oblepiona owocami, zwisają z gałęzi jak kiście winogron. Niedługo będę zaprawiać jeżyny i maliny. Aronia musi jeszcze nieco poczekać.
[ATTACHMENT NOT FOUND][ATTACHMENT NOT FOUND][ATTACHMENT NOT FOUND][ATTACHMENT NOT FOUND][ATTACHMENT NOT FOUND]