Dziękuję wszystkim za wzięcie udziału
Wybaczacie za opóznienia- brak czasu
Muszę przyznać, że bardzo dobrze Wam poszło.
A więc:
nastek96 napisał(a):1. Co znajduje sie wprost twojego okna? Głupiec, 8 monet, Cesarz
plac zabaw, nowopowstały zakład pracy , przedszkole, pagórek, urząd
Można to podciągnąć pod zakład pracy
nastek96 napisał(a):2. Mieszkasz wysoko, czy nisko? Świat, 2 kielichów
Mieszkasz wysoko. Może na 2 piętrze, albo na ostatnim.
Tak, mieszkam na ostatnim piętrze.
Luks napisał(a):1. 7 mieczy, Moc, paź mieczy, 5 mieczy
2. as buław, 6 buław, 8 denarów
Na Twoje pierwsze pytanie wyszło mi dużo mieczy.
- Obstawiam miejsce związane z aktywnością intelektualną, szkoła językowa, uniwersytet, a może kancelaria adwokacka. Miejsce spotkań AA lub jakieś inne miejsce terapii uzależnień. Generalnie miejsce gdzie operuje się słowem pisanym i/lub mówionym.
- Druga opcja sklep z nożami lub metalowymi przedmiotami, tudzież zakład zwiazany z ta dzialalnoscia, to moze byc nawet mechanik samochodowy.
- Trzecia opcja szkoła sztuk walki albo cyrk.
Z pewnością jest to miejsce związane z aktywnością intelektualną. Owszem, używa się metalowych przedmiotów, natomiast operuje się tam nimi aniżeli słowem. Byłeś blisko
Luks napisał(a):Wg mnie mieszkasz na najwyzszym pietrze , zapewne na 6, ewentualnie 8. Aczkolwiek paradoksalnie to moze byc tez parter/1 pietro - as to poczatek, 8 denarow rozpracowywanie od podstaw, a facet na 6 bulaw tez jest na wysokosci ludu.
Pozdrawiam
Mhm, mieszkam na najwyższym piętrze, ale nie jest to ani 6 ani 8 piętro
MAG napisał(a):Witaj,
1. Co znajduje się na wprost mojego okna?
10 denarów/ paź mieczy/ 8 buław
Jest to gmach budynku, duzy, publiczny. Ruchliwy. Posiada liczne schody i korytarze, wysokie pomieszczenia jak aula.
Pasuje na uczelnię, szkołe, akademik, biurowiec, szpital.
Pięknie! Tak, wszystko się zgadza. Jest to szpital. Świetnie Ci poszło, bardzo dużo szczegółów podałaś
Świetna odpowiedz.
MAG napisał(a):2. Na jakim piętrze mieszkam? [/b]
4 puchary/ paź mieczy/ XV Diabeł
Myślę, że mieszkasz wysoko. Możliwe, że nawet najwyżej. Ale widzę piętro 3, 4 lub 5.
Dzięki za warsztat
Tak, mieszkam najwyżej. Ale jest to piętro 11te
Jednorożec LeCaro napisał(a):Annhedonia napisał(a):Wyniki podam w środę wieczorem
To już będzie dwa tygodnie w tę środę.
Korzystając więc z tego, że rozwiązanie warsztatu się opóźnia, również sie przyłączam...
Co znajduje się na wprost mojego okna? Albo z czym jest związane to miejsce, co się tam robi? Dodam, że nie są to żadne parki ani drzewo. To dość charakterystyczne miejsce.
3 miecze, 5 mieczy, 6 denarów
Myślę że może to być placówka związana z nauką, pedagogiką, (szkoła, przedszkole) albo rehabilitacją/leczeniem (szpital, przychodnia, rehabilitacja). Ewentualnie coś związanego z samochodami... Może też być plac na którym jest jakiś pomnik/miejsce pamięci, fontanna, cmentarz, teatr albo kino, ewentualnie... budynek sejmu.
Tak, jest to placówka lecznicza. I tak, w zasadzie przed budynkiem jest duży parking, wobec tego dobry trop, fajnie Cię karty nakierowały na szczegóły miejsca
Jednorożec LeCaro napisał(a):Na jakim piętrze mieszkam? Wysoko czy nisko.. jak ktoś ma ochotę to może nawet podać piętro Wedle własnego uznania
Królowa pentakli, 7 buław
Obstawiam skrajności: albo parter, albobardzo wysoko... może faktycznie 7 piętro.
Tak, jest bardzo wysoko, ale nie jest to piętro 7
Wszystkim poszło na prawdę rewelacyjnie. Bardzo dobre karty Wam się pokazały.Rozwiązaniem jest oczywiście szpital, który widnieje za moim oknem, natomiast ja mieszkam na ostatnim piętrze- 11tym MAG podała najwięcej trafnych szczegółów jeżeli chodzi o miejsce, także ogłaszam, iż warsztat zwyciężyła
MAG Gratuluję!
Wszystkim serdecznie dziękuję za wzięcie udziału. Na prawdę jesteście świetni