Liczba postów: 1.391
Liczba wątków: 288
Reputacja:
0
Jeśli pająk jest czarny, symbolizuje wewnętrzne więzienie.
Pająki we śnie to oznaka, że przeżywasz sytuację niepokojącą z powodu bliskiej osoby, która obsesyjnie próbuje utrzymać cię w stanie podporządkowania.
Kiedy śni się pajęczyna naciągnięta jak sieć, to znaczy, że ktoś czeka, żebyś popełnił błąd.
Zabicie pająka oznajmia zwycięstwo i zapanowanie nad sytuacją.
Pająk nie zawsze jest złowieszczy, zależy to od jego ubarwienia.
Czerwony - namiętna miłość.
Biały - poszukiwania mistyczne.
Liczba postów: 1.715
Liczba wątków: 97
Reputacja:
15
Pająk może symbolizować niszczące siły natury oraz podstępnych, nieprzyjaznych ludzi wokół osoby śniącej, pułapki, trudne sytuacje. Pająk przecież łapie w sieć swoje ofiary i może oznaczać to uwikłanie w sytuację z której trudno wybrnąć. Znaczenie pająka zależy od nastawienia do niego osoby śniącej.
Kiedy brzydzimy się pająka, czujemy strach i niechęć, to może być przejawem lęku i obaw przed innymi ludźmi, przed krytyką i agresją z ich strony.
Zabicie pająka symbolizować może sukces w rywalizacji, pokonanie własnych uprzedzeń i lęków.
Wpaść w pajęczynę - to bezradność, utrata kontroli nad własnym życiem .
Jeśli widok pająka snującego sieć wydaje nam się pozytywny, czyli dostrzegamy w tym piękno, to oznaczać może sprzyjające nam okoliczności, pozytywne związki, połączenia z innymi, podążanie właściwą drogą
Liczba postów: 2.204
Liczba wątków: 130
Reputacja:
45
Sen w którym pojawiają sie pająki można rozmaicie odczytywać. Jako ,ze pająk przedzie ze swoich nici pułapki , z których zazwyczaj nie ma ucieczki to utożsamiany jest ze sprytna kobieta zastawiającą pułapki na mężczyzn. Dlatego , też kiedy pająk pojawia się we śnie w zwiazku dwojga ludzi na ogół oznacza dominacje :matki, zony , siostry, kochanki, kobiety szefa.
Pająk wiszący na sieci oznacza , ze ktoś bacznie Cie obserwuję , czyha na Twoje potknięcia , na chwile słabości , by Cie zaatakować i zniszczyć.
Przeczytałem kilka interpretacji dostępnych w internecie o pająkach we śnie i w kilku z nich pojawił się opis, że wiele pająków w pomieszczeniu czy w otoczeniu zwiastuje bogactwo, pomyślność finansową czy po prostu wzbogacenie się i jeszcze tego samego dnia, kiedy przyśniły mi się te pająki i przeczytałem co to może oznaczać, dostałem dość spory - niezapowiedziany - przelew na konto od byłego pracodawcy - jak na tak niemiły sen, w którym naprawdę się bałem, to całkiem nieźle się to zakończyło i chyba przy okazji jest to pierwszy sen, który mógł oznaczać coś dobrego i to się faktycznie stało, bo z reguły sprawdzały się tylko złe senne znaczenia.
Liczba postów: 5.230
Liczba wątków: 225
Reputacja:
3.054
Pająk nie symbolizuje przelewu w marzeniu sennym tylko Twoje lęki lub obecność kogos toksycznego wokół Ciebie.
Liczba postów: 2.296
Liczba wątków: 15
Reputacja:
564
Kiedyś majster, który remontował moje mieszkanie powiedział, że pająki dla pracowników branży budowlanej to ich chlebodawcy...
Liczba postów: 2.055
Liczba wątków: 29
Reputacja:
1.477
Znak Zodiaku: Wodnik ♒
Z mojego domowego sennika, "Księga wiedzy tajemnej" Jennifer O'Hara
Sny o pająku oznaczają, ze jeśli będziesz energiczna i ostrożna w działaniach to możesz dojść do sporego majątku.
Widok pająka snującego sieci- szczęście w domu.
Zabić pająka- kłótnia z kobietą.
Ugryzienie przez pająka- zdrada.
Bardzo duży pająk - spodziewaj się wielkiej fortuny.
Jeżeli młoda kobieta śni o pająkach- pozna nowych wielbicieli.