Przedstawiam Wam choinkę. Stoi ona w miejscu mojej pracy. W Bibliotece Uniweryteckiej w Olsztynie, Jest zrobiona z kart katalogowych, w środku, podświetlana halogenem
https://youtu.be/EcIhayZp8Ac
Luks pisze:
1. as buław, 2 kielichów
To budynek dobrze oświetlony z iluminacjami, neonami.
To miejsce tętniące życiem, wesołe, kolorowe, jednoznacznie kojarzące się korzystnie i przyjemnie.
Być może miejsce schadzek zakochanych, miejsce zawierania umów. To może być jakaś restauracja, hotel, galeria handlowa, rynek lub jakiś ważny plac (budynek położony w tej lokalizacji np ratusz). Jeśli dwie pierwsze opcje to w dość "staroświeckim" stylu, może mieć wiele elementów drewnianych. Blisko jakiegoś parku lub po
prostu pośród przyrody.
2. królowa denarów, 3 mieczy, 9 buław
Prawdopodobnie nie będzie to drzewko, ale choinka stworzona z innych materiałów. Mogą być na niej nawet jakieś monety lub inne złote okrągłe przedmioty. Mogą się na niej znaleźć też ptasie pióra, podobizny ptaków lub coś co przyciąga ptaki - owoce, nasiona. Widzę tam też jakąś "kukłę" - coś o kształcie humanoidalnopodobnym.
Dodałbym jeszcze jedną informację - na moich kartach jest dużo ptaków. Ptaki ... skrzydła... nie musi chodzić o ptaki a inne skrzydlate istoty np anioły
Czubek choinki może być aniołem.
Druga informacja - ta choinka będzie chyba do
czegoś przywiązana... (albo raczej jest skoro miała być postawiona w niedzielę).
Post autor: Perełka » 03 gru 2016, 17:55
Witaj Lady,
ad.2.5 buław, IV Cesarz, Głupiec -
szkoła, uczelnia, jakiś urząd...
ad.2. XIV Umiarkowanie, 3 kielichy, XII Śmierć- myślę, że będzie przystrojona tradycyjnie, może stać pod nią szopka, może być sztuczna, mogą na niej dominować ozdoby takie jak - anioły, ptaki, utrzymana w barwnej wesołej tonacji, mogą być jakieś efekty dźwiękowe...
Post autor: ameners » 03 gru 2016, 16:23
1. W jakim miejscu ta choinka będzie? Co to za budynek?
I Mag, odwr. II Cesarzowa, V Wiara, Królowa Buław
Mam wrażenie że Choinka będzie stała miejscu publicznym - w miejscu stałej dyscypliny, nauki ale na pewno gdzie pochłania się wiedzę... może być to Uniwersytet, Biblioteka lub Szkoła.
2. Jak choinka będzie wyglądała? (cechy charakterystyczne , ) Wszystko co zobaczycie w kartach ma znaczenie.
10 Buław, As Buław, 9 Mieczy, 4 Monet
Choinka zdaję się być kolosalna, pięknie ozdobiona, al
e zdaję mi się że to nie do końca będzie standardowa "żywa choinka" coś może ją odzwierciedlać. Np. Może to być jakiegoś kształtu przypominającą choinkę? na pewno w dużej mierze jest elektryczna.
Dodatkowo Karty dają mi do odczucia że jest to również jakieś powiązanie z twoją pracą ale nie widzę zbyt dużego zaangażowania z twojej strony przy kreowaniu
choinki.
Post autor: nastek96 » 03 gru 2016, 12:06
1. Umiarkowanie, Gwiazda, Moc
To miejsce spokojne i radosne, ludzie spełniają tam swoje marzenia/nadzieje, starają sie tam o coś.
Jakieś miejsce w plenerze np: nad rzeką, na łące albo jakieś centrum handlowe/sklep.
2.Śmierć, Król Mieczy, 4 mieczy
Choinka będzie majestatyczna, duża w chłodnych barwach. Nie będzie pstrokata, ani kolorowa raczej stonowana, może ozdoby w jednym kolorze. Nie wiem dlaczego, ale mam skojarzenie z chorobą. Może będzie mizerna, albo
nieżywa. Moze być sztuczna.
autor: Adrianna » 03 gru 2016, 0:16
To i ja spróbuję.
1. W jakim miejscu znajdzie się choinka? Co to za budynek?
Paź mieczy + 9 buław + Królowa buław
Miejsce tętniące życiem, ludzie mogą przychodzić tam, by odpocząć, odstresować się. Jest tam ciepło, przyjemnie i jest ładnie oświetlone. Być może niedaleko jest jakaś poczta,
biblioteka, sala koncertowa. Może centrum handlowe.. patrząc na same postaci.. dzieci chcą na plac zabaw lub do sklepu z zabawkami, kobiety energiczne i w swoim żywiole jak Królowa i mężczyźni cierpiący i siedzący pod sklepami, czekając na dziewczyny...
2. Jak choinka będzie wyglądała? Cechy charakterystyczne.
6 mieczy + 2 kielichów + Rycerz mieczy (o)
Mogą być tam dwa kolory ozdób lub dwa rodzaje.
Raczej zimne, wodne kolory, może biały i niebieski, srebrny...
Oświetlona ładnie i subtelnie, bo to nie światło ma grać kluczową rolę tylko raczej inne ozdoby, ale one mogą ładnie odbijać światło... Na przykład szklane lub z
jakiegoś tworzywa, które będzie ładnie rozpraszać światło. Czubek może być niecodzienny, do góry nogami. Albo może będzie stała gdzieś pośród wody... w fontannie
Może zwisające włosy anielskie, coś co wygląda jakby po choineczce spływało...
Mag
1. W jakim miejscu ta choinka będzie? Co to za budynek?
10 Pucharów/ paź kielichów/ królowa kielichów
Miejsce ładne estetycznie, dla całej familii: tu widzę centrum handlowe, centrum miasta - rynek, lub pobliski park.
Ludzie lubią tam spędzać czas, z przeznaczeniem dla dzieci, dla całych rodzin, centrum matki i dziecka. ( w pobliżu może być woda)
Może też chodzi
ć o szkołę, kościół. Miejsce artystyczne:
plastycznie, muzycznie, tanecznie (dom kultury).
2. Jak choinka będzie wyglądała? (cechy charakterystyczne)
8 pałek/ 2 miecze/ As kielichów
As kielichów - będzie piękna, świeża, bogata, czuć przepych.
8 pałek - mnóstwo świateł, światełek, migocząca lub z brokatem, spadającym śniegiem, włosem anielskim.
2 miecze -zgrabna, wysoka, przykuwa wzrok.
Myślę, że choinka jest w jasnych kolorach, a nawet zimnych - może biała.
Migocząca, posiada dużo lampek, jak gwiazdy, to też gdy zapalają się, pojawia się i znika.
Daje dużo światła.
Może być zbudowana z płatków śniegu, taka królowa śniegu.
Widzę wielkie kółko, możliwe, że jest zwieńczona kółkiem lub posiada jakieś duże łańcuchy z kółek, albo ozdoby w postaci kółek.
Widzieliscie wiele cech charakterystycznych choinki. Brawo!
Zwycięzył Ameners , podał najwięcej szczegółow. Jesteście świetni! Zapraszam do obejrzenia filmiku!. Tam pracuję