02-12-2010, 18:39
Co oznacza - karta strażnik?
Zagadka napisał(a):Ja rozumiem ją dokładnie tak jak podałaś te 3 cechy w poprzednim poście.Cytat:Czyli by wychodziło, że to właśnie pełni rolę strażnika.Co oznacza - karta strażnik?
Cytat:Ja jeszcze nie mam strażnikaW jaki sposób dokonuje się wyboru strażnika?
Eremit napisał(a):Karta strażnik symbolicznie chroni naszą Talię Tarota od wszelkich "złych mocy"Mógłbyś uściślić, co oznaczają te "złe moce"?
Zagadka napisał(a):Eremit napisał(a):Karta strażnik symbolicznie chroni naszą Talię Tarota od wszelkich "złych mocy"Mógłbyś uściślić, co oznaczają te "złe moce"?
Eremit napisał(a):A ja nie przekładam kartJak nie przekładasz ?Mieszasz je ?
Eremit napisał(a):Po prostu tasuje 8-)
Eremit napisał(a):Po prostu tasuje 8-)Ja też. Tasuję i losuję i już
Rani napisał(a):Eremit, skoro nie przekladasz , to wjaki sposob wychodzi ci karta straznika , jak nie z przelozenia?Czy nie pomyliłaś strażnika z sygnifikatorem :roll:
Eremit napisał(a):Rani napisał(a):Eremit, skoro nie przekladasz , to wjaki sposob wychodzi ci karta straznika , jak nie z przelozenia?Czy nie pomyliłaś strażnika z sygnifikatorem :roll:
Strażnika wybierasz raz na zawsze i nie ma żadnej roli we wróżeniu, ma chronić talię (od złych mocy ) po wróżeniu, kiedy składamy karty i odkladamy na półkę, czy tam, gdzie kto lubi.
Eremit napisał(a):W sumie .. mozna by i zmieniać jak kto chce, ale ja nie zalecam w każdym razie. Wybrałem Maga od razu nie że sam się czuję jakimś wielkim magiem, uznałem że najlepiej nadaje się na strażnika. A tak własciwie (nie wiem czemu) mam 2 strażników :mrgreen: - talię otwiera Mag, a zamyka GłupiecNie wiesz dlaczego ?Wiesz dobrze ,bo czasami chcemy sie poczuc jak ten Głupiec.!!! Chociaz poczuc No i podwojnie sie zabezpieczyłes.
Rani napisał(a):Ochronna funkcje Karty straznika rozumie w ten sposob, ze jak po potasowaniu i przelozeniu i zlozeniu na jedna kupke (jest wtedy jedyna widoczna dla mnie karta) pokaze sie Straznik tzn ze mam nie wrozyc. A Dokladniej jesli wychodzi mi on trzykrotnie pod rzad po przelozeniu w pozycji odwroconej to nie wroze.To jakaś inna funkcja strażnika, funkcja obronna polega na "pilnowaniu" złożonych kart przez strażnika, gdy z nich nie korzystamy.