Witajcie w kolejnym warsztacie :--)
Pierwszy dzień świąt wielkanocnych poświęciliśmy na pewną czynność, dotyczyła ona przedmiotu.
1. Proszę opiszcie ten przedmiot. Jak wygląda? Do czego służy? A może karty naprowadzą Was co to za przedmiot.
2. Nasze czynności zakończyły się sukcesem czy fiaskiem?
Do dzieła wróżki i wróżbici
Rozwiązanie w sobotę
Liczba postów: 1.698
Liczba wątków: 22
Reputacja:
8.126
Znak Zodiaku: Baran ♈
Co to był za przedmiot
As Mieczy król Kielichów
Jest to rzecz która należy do Twojego ojca bądź bardzo emocjonalnie do niej podchodzicie jakiś składnik majątku rodzinnego, przewaga stali jakieś śrubki, łańcuchy , grawery surowy image
Co probowaliscie z nim robić?
VII Rydwan, 0 Głupiec
Próbowaliscie na tym jeździć , uruchomić, rozpocząć proces, wprawić w ruch
Jak zakończyły się wasze czynności?
3 Miecze 4 monety
Ja to widzę tak trochę śmiesznie
Tata kazał wam to zostawić w spokoju (bo to jego i nie chce się dzielić) a wam było przykro.. Czyli ogólnie zakończyły się fiaskiem
Czy to motor samochód rower? Stary wózek
Chodź, nie bój się, zobaczysz coś moimi oczami
Pozwól mi spojrzeć swoimi a powiem jak Ty to widzisz
" By poznać Boga potrzebujesz tylko matematyki, fizyki i języka obcego, reszta jest zbędna..."
Liczba postów: 5.229
Liczba wątków: 225
Reputacja:
3.054
1. Proszę opiszcie ten przedmiot. Jak wygląda? - 7 Buław
Jest to coś co ma swoją wartośc, co jest stare, ząb czasu ugryzł ten przedmiot. To coś co trzeba było oodrestauriwać, odnowić, naprawić. Przedmiot ten może wisieć a może przynieśliście go z szafki z górnej półki, lub ze strychu. To może być stary zegar, obraz, lampa, biżuteria- łańcuszek jak również jakiś mebel- fotel, krzesło
Do czego służy?- Gwiazda
Upiększa wnętrze, błyszczy, zwraca na siebie uwagę swoim wyglądem,
2. Nasze czynności zakończyły się sukcesem czy fiaskiem?- Próbowaliście go przywrócić do życia ale z marnym skutkiem.
Rozwiązanie:
w pierwszy dzień świąt stroiliśmy pianino, była to praca mozolna i nie dokończyliśmy jej, bo nie mieliśmy odpowiedniego klucza.
Hazar, pianino śrubek ma dużo, byłam zachwycona jego surowym wnętrzem, zrobiłam zdjęcia, ale wyszły rozmazane
Lady, gdy pianino nieużywane to może być meblem, posiada lakierkę i nadje domowi duszę, nawet gdy milczy
Aggata, długie elementy to struny, dobrze to zobaczyłaś w kartach
Bardzo trudny werdykt, trafne odpowiedzi
przyznaje ex aequo dla Hazar i Lady
wyróżnienie dla Aggaty :--)
Dziękuję Wam bardzo za zabawę
Liczba postów: 1.698
Liczba wątków: 22
Reputacja:
8.126
Znak Zodiaku: Baran ♈
No tak
ja myślałam że widzę sprychy a to były struny
również gratuluję wszystkim uczestnikom, Mag piękne to pianino i rzeczywiście taki typowy składnik "spadku"
Chodź, nie bój się, zobaczysz coś moimi oczami
Pozwól mi spojrzeć swoimi a powiem jak Ty to widzisz
" By poznać Boga potrzebujesz tylko matematyki, fizyki i języka obcego, reszta jest zbędna..."
Liczba postów: 5.229
Liczba wątków: 225
Reputacja:
3.054
To pianino jest piękne jak moja Gwiazda. Dziękuję za fajny warsztat. Hazar, piękne Twoje karty wyszły. Jeśli masz temat zadaj proszę kolejny warsztat