Liczba postów: 759
Liczba wątków: 10
Reputacja:
0
Uważaj, żeby ich nie kupić w wersji z napisami, to wielka pomyłka moim zdaniem.
Ta wampirowa może nie być super pomysłem na początek.
Kup jakąkolwiek talię, aby zawierała symbolikę RW, pooglądaj ją wcześniej i sprawdź, czy Ci pasuje.
Polecam też marsylski, jest trochę trudniejszy, bo nie ma rysunków w Arkanach Małych, ale dla mnie super przemawia ta talia i nie miałem oporów, by używać jej na samym początku.
Liczba postów: 6
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
a dlaczego karty z napisami nie są odpowiednie?
Liczba postów: 855
Liczba wątków: 11
Reputacja:
0
Bo intuicja nie lubi z góry narzuconych wzorców, nie rozwija się wtedy.
Liczba postów: 178
Reputacja:
0
To pewnie w takim razie zależy, jak komu pasuje. Mnie osobiście napisy wybijają z takiego płynnego ciągu myśli i skojarzeń. Jak zaczynam czytać napis to się wybijam z historyjki, z opowieści. To jak zatrzymywanie filmu co parę sekund, żeby przeczytać napisy - traci się płynność.
Reputacja:
0
najbardziej spodobała mi sie talia robin wood tarot niestety niedostepna w polsce ;/ skad ją wytrzasnąć? podoba mi sie takze tarot of sexual magic ale nie wiem czy nie jest zabardzo przesączany sexem xD
Reputacja:
0
Spróbuj zapytać sprzedającego w takim razie, czy zgodzi się na przekaz, np. Western Union, ew. możesz zapłacić też zagranicznym przelewem z Twojego konta.
Liczba postów: 178
Reputacja:
0
Myślę, że nie ma co pytać, to duża księgarnia i nie negocjuje metod płatności. Karta kredytowa albo Paypal. Konto Paypal można w każdej chwili założyć, to nie jest trudne. Ale jeśli ktoś nie chce to są księgarnie ściągające karty i ksiązki zza granicy. Na przykład Kraina Książek (podałam link). Tam się po prostu kupuje jak w każdej innej księgarni: wrzucasz do koszyka, płacisz i czekasz. Albo mają na stanie i przysyłają albo nie mają i wtedy sprowadzają i potem przysyłają. Ale to już klienta nie interesuje, czy sobie wyjmą talię z magazynu czy np. z Amazona. W takiej księgarni jest drożej ale płaci się zwykłym przelewem.
Karty mają napisy.
Reputacja:
0
ten pierwszy zagranizny link, mozna zaplacic karta za granice ? i przesylka darmowa? tak by super bylo.
Reputacja:
0
Patrząc na Sexual Magic przypomniał mi się Tarot Casanovy, chyba jeszcze odważniejszy, a jego już łatwo kupisz u nas w kraju.
Liczba postów: 1.006
Liczba wątków: 7
Reputacja:
0
A nie myślałaś nad tym aby kupić sobie dwie talie tak na początek?
Tą którą sobie upatrzyłaś oraz przykładowo tarota Rider-Waite
Liczba postów: 27
Reputacja:
0
Cóż, powiem szczerze- nie stać mnie. Nie mogę kupić jednocześnie 2 tali. Myślę że jak kupię jedną, to na drugą uzbieram pieniądze za jakieś może 3 miesiące. Niestety mąż pracuje a ja jestem w domu z córką...