13-09-2024, 12:17
Runová Magie by Jarda Sklenář
Magia Runiczna - fotografie
Podczas pracy w studiu odkryłam, że potrzebuję w życiu czegoś na kształt twórczego projektu.
Coś, w czym widzę sens i uważam to za interesujące.
Coś, co motywuje mnie do kreatywności i napełnia serce radością.
A co z tym, że nie zawsze udaje się dotrzymać planów.
Czerpię radość z podróży i zdobytego w niej doświadczenia, które mogę wykorzystać w dalszej pracy.
Obrazy, które dedykuję runom, pomagają mi połączyć się z kosmicznymi wibracjami i przynoszą mi satysfakcję z tworzenia.
Starożytne runy reprezentują energię kosmiczną.
Każdy symbol runiczny reprezentuje siłę kosmiczną i jeśli ktoś wyrzeźbi go w drewnie, wyrzeźbi w kamieniu, pomaluje palcem w piasku lub, jak ja, pędzlem na płótnie, lub po prostu bawi się nim w myślach nawiązuje się kontakt z tą zasadą i można poczuć, jak inspiruje ona uzdrawiającą moc.
Uczę się rozpoznawać poszczególne runy, ponieważ jest w nich przechowywana mądrość naszych przodków.
Praca z nimi pomaga mi połączyć się z ich pozytywną energią i uzyskać odpowiedzi na pytania dotyczące także prawdziwego życia.
Choć możemy nie zdawać sobie z tego sprawy, symbole czy figury geometryczne odgrywają swoją rolę w codziennym życiu każdego z nas.
Mają znaczący wpływ na naszą psychikę.
Nasza podświadomość jest zbiornikiem energii, który można wprawić w ruch poprzez postrzeganie odpowiednich kształtów i symboli.
Wielosetletnia tradycja potwierdza terapeutyczne działanie symboli na człowieka.
Znaki runiczne nie służą zatem wyłącznie do wróżenia.
I właśnie tę wiedzę przekazuję wszystkim poszukiwaczom poprzez zdjęcia i opowiadanie w książce poświęconej mitologii nordyckiej i magii runicznej.
https://www.jardasklenar.cz/runova-magie-fotografiky/