Runa Dnia

[Obrazek: 24.jpg]
11.06.2026  Runa Dnia ODALA

Kręgi czasu sprawiają, że przeszłość łączy się z teraźniejszością,

Dawne życia i minione sprawy, często wychodzą na światło dzienne
To, co było, daje podwaliny temu, co nadchodzi..
aby mogła powstać wspaniała budowla doświadczeń pokoleń....

Runa ODALA była wysoko ceniona przez społeczność wikingów, ponieważ reprezentowała wartości rodzinne, poczucie przynależności do ojczyzny, dobrobyt rodziny i dziedzictwo.
Pojawiając się podczas odczytu, przepowiada, że to w rodzinie znajdziemy pocieszenie i siłę do dalszego rozwoju. 
Ponieważ odnosi się do dziedzictwa, mówi o tym, co jest nam wrodzone, zarówno z racji przynależności do rodzaju ludzkiego, jak i do rodziny, w której się urodziliśmy. 
Ostrzega również przed karmą rodzinną, którą należy porzucić i oczyścić, gdy skupiamy się na własnym rozwoju i pragniemy założyć własny klan.

Chociaż jest to Runa pozytywna pod każdym względem, niesie ze sobą również przesłanie poświęcenia. 
Nie ma możliwości rozwoju i zdobywania nowych dóbr, jeśli nie potrafimy pozbyć się pewnych rzeczy, które przechowujemy ze względu na wartość sentymentalną.
dobrego dnia...
https://dobrytarot.pl/showthread.php?tid=292

[Obrazek: attachment.php?aid=90019]
Odpowiedz

Ta runa jest powiązana ze słońcem i witalną energią natury, przynosząc sukcesy i zwycięstwa w Twoim życiu. 
Pokazuje, że nadszedł czas, aby zmienić to, co Cię nie uszczęśliwia, ponieważ energie są pozytywne.
Słońce świeci dla Ciebie we wszystkich obszarach; wykorzystaj to, aby zharmonizować wszystko, co Cię blokuje, dążyć do duchowej samoświadomości i pokonać swoje blokady, ponieważ nadszedł czas na zmiany.
dobrego dnia...

Odpowiedz

[Obrazek: 14.jpg]
13.06.2026 Runa Dnia PERDO
Przewiduje odkrycia i sprawy, które wyjdą na jaw. 
Ujawnia się sekret, odsłaniając nieoczekiwaną prawdę. 
Nowa sytuacja ma się wkrótce rozpocząć, a Runa PERDO zdaje się nas ostrzegać. 
Zazwyczaj są to bardzo pozytywne początki, ale istnieje możliwość, że ktoś ukrywa swoje prawdziwe intencje i pokazuje nam osobowość, którą stworzył, aby nas wykorzystać.
Te początki mogą mieć miejsce w różnych dziedzinach życia: w pracy, możemy otrzymać wyznanie miłości, a nawet w przeprowadzce.
Runa PERDO jest podwójnie pozytywna, gdy przepowiada osiągnięcie, które uważaliśmy za stracone i nieosiągalne. 
Po jej pojawieniu się powinniśmy przeszukać naszą pamięć, aby odnaleźć marzenia, które zostały zmienione przez czas, ale które zawsze biły w głębi naszych serc. 
Tam znajdziemy coś, o co wciąż warto walczyć.
dobrego dnia...

Odpowiedz

[Obrazek: 19.jpg]
14.06.2026 Runa Dnia EHWAZ
Rządzi nim żywioł ognia, który według tradycji wikińskiej kojarzony był z inteligencją, strategią i sprawnością umysłu. 
Nie oznacza to, że powinniśmy działać pochopnie, ale raczej, że powinniśmy oddać naszą inteligencję na służbę zmysłom.
EHWAZ symbolizuje dojrzałość i konsolidację wiedzy. 
Musimy być ostrożni, ale nigdy lękliwi. 
Co więcej, łączy trzy sfery istnienia w odniesieniu do czasu: przeszłość, teraźniejszość i przyszłość. 
Nie możemy zapomnieć, skąd pochodzimy, ponieważ takie zaniedbanie może nas tam w mgnieniu oka przywrócić. 
Z kolei nie ma możliwej przyszłości, jeśli nie zoptymalizujemy zasobów i możliwości teraźniejszości.
Przemyślane decyzje oparte na dobru wspólnym są teraz mile widziane. 
Aby się rozwijać, krótki okres odpoczynku jest niezbędny, aby pozwolić ideom dojrzeć, a decyzjom ujawnić naszą mądrość.
dobrego dnia...

Odpowiedz

[Obrazek: 8.jpg]
15.06.2026 Runa WUNJO
Przepowiada triumf, który już zapewniliśmy sobie, ale który musimy zaakceptować, aby w pełni się nim cieszyć. 
To Runa chwały, która przychodzi po długim okresie poszukiwań i ciężkiej pracy. 
Oznacza kulminację wysiłków podejmowanych przez długi czas. 
Problemy pozostają w szufladzie zapomnienia, ale pozostawiają nam lekcje, abyśmy nie powtarzali tych samych błędów.

Cele osiąga się nie przez przypadek, ale poprzez sztukę wysiłku i poświęcenia. Być może otrzymamy więcej, niż daliśmy, ale i tak będziemy musieli dać.
WUNJO jest nieodłączną częścią ludzkości, która szuka chwały i uznania w każdym podejmowanym działaniu. 
Jest nagrodą, którą ciężko pracujący i oddani ludzie otrzymują na koniec dnia. 
Przypomina nam, że bez poświęcenia nie ma wartościowych osiągnięć.
dobrego dnia...

Odpowiedz

[Obrazek: 22.jpg]
16.06.2026 Runa INGWAZ
Runa INGWAZ zdaje się pomagać nam zamykać rozdziały. 
Koncentruje się mniej na sprawach emocjonalnych i duchowych, a bardziej na materialnych. 
Z tego powodu studia, zakupy, a nawet podróże mogą zostać mistrzowsko zakończone.

Kiedy brak konsekwencji, odrobina lenistwa i niezdecydowania wkradają się i uniemożliwiają nam pójście naprzód, INGWAZ daje o sobie znać swoją siłą cięcia i popychania. Wykorzystuje cięcie, aby przerwać bezczynność, a popychanie, aby pomóc nam osiągnąć zaległe cele.
Zostaniemy przetestowani pod kątem umiejętności i zdolności, które posiadamy, aby sprostać czekającym nas wyzwaniom.

Drzwi wkrótce się przed nami otworzą, więc musimy być gotowi przekroczyć ich próg. 
Gdy to zrobimy, będziemy gotowi zainaugurować nowy etap. 
Jednak ta nowa era osobista wcale nie jest wolna od wyzwań.
dobrego dnia...

Odpowiedz

[Obrazek: 11.jpg]
17.06.2026 Runa Dnia ISA
Żywiołem ISA jest lód, co oznacza zastój. 
Jednak twardość lodu z czasem słabnie i topnieje, przekształcając się w przepuszczalną ciecz. 
Podobnie jak w przypadku jej reprezentatywnego żywiołu, ISA wzywa nas do zatrzymania się i pozwolenia, aby sytuacja rozwinęła się sama.

Działania, które podejmowaliśmy, nie przyniosły rezultatu; nie były zaplanowane inteligentnie, lecz napędzane impulsem. 
Teraz nadszedł czas, aby się zatrzymać, nie ruszać kolejnego elementu i pozwolić, aby wszystko potoczyło się swoim torem.

Zakres działania staje się ograniczony i nierozsądnie jest próbować forsować wydarzenia; są chwile, kiedy musimy przyznać, że przegraliśmy, przynajmniej na razie.
Jeśli znajdziemy się na rozdrożu między zaryzykowaniem wszystkiego a poddaniem się, ta druga opcja będzie najrozsądniejsza i pozwoli nam uzyskać najlepsze rezultaty.
dobrego dnia...

Odpowiedz

[Obrazek: 15.jpg]
18.06.2026 Runa Dnia ALGIZ
Runa ALGIZ była symbolem duchowego wojownika w plemionach nordyckich. 
Oznacza to, że mamy Boską ochronę, aby podejmować przedsięwzięcia wiążące się z pewnym ryzykiem.
Jesteśmy powołani do pielęgnowania tradycyjnych wartości, takich jak przyjaźń, lojalność i rodzina. 
Jeśli musimy podjąć walkę, powinniśmy zwrócić się o wsparcie do naszych bliskich i przyjaciół, ponieważ są oni po to, aby nas wspierać.

ALGIZ jest również symbolem natury i jej mocy. 
Oznacza to, że dom, którego szukamy, uzdrowienie, do którego dążymy, i rozwój, za którym tęsknimy, są w nas. 
Siła jest w nas i nie możemy jej zmarnować z obawy przed porażką.
Czas porzucić nasze dawne „ja” i stawić czoła czekającym na nas możliwościom. 
Nauczyliśmy się tworzyć tarczę ochronną, aby stawić czoła światu; teraz musimy po prostu przejąć stery i szukać szans na rozwój.
dobrego dnia...

ALGIZ, parę pytań.....do przemyślenia podczas medytacji z Runą
Czy ludzie, a zwłaszcza najbliżsi, odczuwają lęk w mojej obecności?
Czym dla mnie jest dobrobyt?
Kiedy czuję się bezbronny?
Czy umiem korzystać z energii wszechświata?
Jak regeneruję swoje siły psychiczne?
Co mnie rani?
Czy umiem otworzyć się na nowe?
Czy mam kontakt z moim duchowym opiekunem?
Jak dbam o siebie?
Czy zwracam uwagę na sygnały płynące z ciała?
Misterium Run A. Chrzanowska
Vademecum Run E. Kulejewska

Kilka podpowiedzi afirmacji...
Ja...jestem bezpieczna pod każdym względem...
Ja...mam kontakt ze swoim opiekunem.
Ja...jestem jednością, akceptującą tę jedność.
Ja...jestem miłością.
Ja...jestem chroniona na każdym poziomie i pod każdym względem
Nie docierają do mnie żadne niepożądane wpływy.
Ja...jestem bezpieczna, gdziekolwiek jestem.
Złoty płaszcz okrywa mnie na każdym poziomie i pod każdym względem.

Odpowiedz

19.06.2026 Runa Dnia WUNJO
Runa WUNJO jest symbolem radości, szczęścia i spełnienia. 
Przypomina nam o tym, jak ważne jest docenianie i dzielenie się szczęściem, a także znajdowanie radości w prostych rzeczach w życiu. 
Ostrzega nas jednak również, aby nie polegać zbytnio na czynnikach zewnętrznych dla naszego szczęścia i zachęca nas do pielęgnowania pozytywnego i zrównoważonego nastawienia do życia.
dobrego dnia...

Kilka sentencji...
*Szczęście przychodzi, kiedy się go nie spodziewamy
Nie trzeba szukać daleko, tego co może być blisko...

*Jest taka radość, która zna niewiele trosk, bólu i smutku
Taka, która sama przez się posiada moc dobroczynną
Posiada dość dobry dom- radość?
Co to takiego- zapyta ktoś smutny..
Odpowiedz mu wtedy uśmiechem, żartem tynfowym
Zaczerpnij oddechu, co od bólu oddziela
i pokaż...
zdrowie, powodzenie, sławę, co w centrum stawia
Radością wyraź swe szczęście i powiedz..
Owo właśnie, na co dzień być powinno
Radość jest dla tych, którzy poznali troskę,
otrzymają oni żywy owoc, błogość i schronienie....

*Radość życia jest silniejsza, gdy masz prawdziwych przyjaciół...
dobrego dnia...

Odpowiedz

[Obrazek: 4.jpg]
20/06/2026 Runa Dnia ANSUZ
Ta runa symbolizuje mądrość i obdarza darem mowy. 
Słowa są energią i jako takie posiadają moc. 
Za ich pomocą możemy leczyć lub niszczyć. 
Jako runa Odyna, nordyckiego boga poetów i inspiracji, wzywa nas do używania słów, aby generować znaczące zmiany.

Wszystko, co powstaje, będzie wynikać z tego, co zostało powiedziane. 
Podobnie, wszystko, co pozostaje niewypowiedziane, stanie się częścią „niewypowiedzianego” i stanie się negatywne. 
ANSUZ inspiruje nas do bycia lepszymi i do używania języka mówionego, aby zmieniać życie.
dobrego dnia...

Odpowiedz

[Obrazek: 9.jpg]
21/06/2026 Runa Dnia HAGALAZ
Reprezentuje straty, zarówno materialne, jak i duchowe. 
Nieprzewidziane zdarzenia mogą zniszczyć wszystko, na co pracowaliśmy i do czego dążyliśmy. 
Chociaż Runa HAGALAZ kojarzy się ze złą pogodą, taką jak grad i zarazy, które niszczą wszystkie sezonowe plony, mówi również o osobistych poświęceniach, których dokonujemy dla osiągnięcia większych sukcesów.

Początkowo Runa ta symbolizuje zniszczenie i dewastację; jest jednak również zaproszeniem do ponownego odkrycia siebie. 
Żadne zdarzenie losowe nie jest całkowicie kapryśne; prędzej czy później zdajemy sobie sprawę, że to ręka przeznaczenia w przebraniu przypadku zmusiła nas do zmiany.

Kiedy ktoś odkłada swój własny postęp, czy to ze strachu, obaw, czy po prostu nieświadomości jego konieczności, przeznaczenie przybiera maskę zniszczenia, aby zmusić go do transformacji.
dobrego dnia...

Odpowiedz

[Obrazek: 23.jpg]
22.06.2026 Runa Dnia DAGAZ
Ta Runa niesie energię światła i odkryć. 
Nowe objawienia wyłaniają się, by oświetlić ścieżkę, która kiedyś była ciemna. 
Wzywa nas do wykorzystania naszej wiedzy, aby uniknąć powtarzania błędów z przeszłości.

Nie powinniśmy jej mylić z gwarancją, że wszystko pójdzie po naszej myśli, ale raczej z wezwaniem do czynienia tego, co słuszne, do codziennego zbliżania się do naszych celów. Transformacja wkrótce obejmie kontrolę i przejmie to, co opierało się zmianie.

Nasz styl życia ulegnie zmianie. 
Może się to stać, ponieważ sami tego dokonujemy, lub dlatego, że jesteśmy zmuszeni do radykalnej, lecz orzeźwiającej zmiany. 
Dobra wiadomość jest taka, że nawet jeśli nasza wola nie będzie uczestniczyć w tej zmianie, jej rezultatem będzie sukces, postęp i dobrobyt. 
Jest wiele do zyskania, a my mamy zwycięski los.
dobrego dnia...

Odpowiedz

[Obrazek: 3.jpg]
23.06.2026 Runa THURISAZ
Ta Runa reprezentuje legendarnego Thora, boga Wikingów, który dzierży młot jako symbol sprawiedliwości. 
Przywołuje wewnętrzną walkę między dobrem a złem. 
Trzeba podjąć decyzję, ale obie opcje mają zarówno pozytywne, jak i negatywne aspekty. 
Przed podjęciem decyzji Runa wzywa nas do refleksji. 
Istnieje wstępny okres oczekiwania, podczas którego powinniśmy jedynie rozważyć możliwe opcje.

Symbolizuje również ból związany z opuszczeniem dzieciństwa, by wkroczyć w dorosłość. 
Dorastanie jest bolesne, ale konieczne. 
Jeden etap się kończy, aby mógł rozpocząć się kolejny.
Przed nami dużo pracy, dlatego najpierw musimy odpocząć i przygotować się. 
Gdy rozważymy zalety i wady każdej możliwej ścieżki, osiągniemy dojrzałość potrzebną do podjęcia mądrej decyzji.
dobrego dnia...

Odpowiedz

[Obrazek: 13.jpg]
24.06.2026 Runa Dnia IWAZ
Nowy świt wschodzi na horyzoncie. 
Rozwijamy się pod każdym względem i musimy być na to psychologicznie przygotowani. 
Pojawiają się nowe rzeczy dotyczące miejsca, w którym żyjemy, naszych karier i życia miłosnego. 
To, na co liczyliśmy, w końcu się spełnia, podczas gdy to, o czym nie śmieliśmy marzyć, i tak się spełnia.
Nabieramy pewności siebie i będziemy jej potrzebować, aby z łatwością odnaleźć się w nowym życiu, które nas czeka. 
Z widzów staniemy się głównymi bohaterami. 
Będziemy musieli wykorzystać całą swoją energię, ponieważ zbliżają się czasy, kiedy wszystko będzie nowe i wiele będzie do nauczenia.
To, co kiedyś było ideą, którą zdawaliśmy się zrealizować w odległej przyszłości, nagle się pojawiło, wzywając nas do działania już teraz.
W obszarach, które uważaliśmy za nie do naprawienia, dokonuje się znacząca, pozytywna zmiana. 
Czekają nas ogromne wyzwania, ale poczujemy się lepiej niż kiedykolwiek.
dobrego dnia...

IWAZ....odrodzenie, regeneracja, oś świata, przemijanie...
Moc IWAZ można wykorzystać do ochrony przed apatią, bezsilnością, by móc dalej rozwijać się zgodnie z zamierzeniami.
Jeśli szukamy pracy, mieszkania, sensu życia, warto popracować z IWAZ.
A kiedy odnajdziemy to, czego szukaliśmy, musimy pamiętać, że zawsze niesie to ze sobą zmianę.
Dlatego też, kiedy utkwimy w martwym punkcie, możemy zwrócić się do Runy IWAZ.
Można ją także zastosować do zmiany starych wzorców w związkach, do zmiany własnego stylu życia.

IWAZ można przyrównać do kolejnego szczebla w drabinie świadomości.
Runa przypomina o konieczności dotrzymywania zobowiązań, również w stosunku do siebie.
Niczego nie obiecuj, jeśli spełnienie przyrzeczenia jest wątpliwe.
Silna Runa chroniąca przed podstępnymi czarami

Poczytaj więcej o Runie IWAZ
https://dobrytarot.pl/showthread.php?tid=275
https://dobrytarot.pl/showthread.php?tid=712

Odpowiedz

[Obrazek: 18.jpg]
25/06/2026 Runa Dnia BERKANA
Symbolizuje dom i rozwój rodziny. 
Przynosi wieści o narodzinach, sojuszach, nowych początkach i szczęściu. 
Wszystko, co wydarzy się od teraz, będzie korzystne dla nas i dla domowników.

W sprawach sercowych zapowiada małżeństwo i wskazuje, że jest to pomyślny czas na posiadanie dziecka. 
Runa ta pojawia się szczególnie wtedy, gdy pytający ma wątpliwości; muszą one zostać rozwiane, aby mógł podjąć najlepszą decyzję i iść naprzód.

To runa płodności, więc wszystko, co się pojawi, przyniesie pomyślne owoce i zysk. 
Jednak żadne narodziny nie rozkwitną, jeśli nie poświęcimy jak największej uwagi istocie lub energii, która się pojawia. 
Dlatego BERKANA pojawia się, abyśmy uświadomili sobie, jak ważne jest pełne poświęcenie się nowemu początkowi w naszym życiu.
dobrego dnia...
https://dobrytarot.pl/showthread.php?tid=286
https://dobrytarot.pl/showthread.php?tid=707

Odpowiedz

[Obrazek: 2.jpg]
26.06.2026 Runa Dnia URUZ
URUZ reprezentuje starożytnego dzikiego bizona, po którym do dziś pozostała jedynie pamięć. 
Ich postać kształtowała się przez wieki, a teraz mamy byka na ich miejscu. 
Tak jak to prehistoryczne zwierzę przystosowało się do przetrwania, tak i my musimy.

Runa URUZ niesie ze sobą konieczną i nieodwołalną zmianę. 
Nic nie może pozostać takie, jakie jest teraz, ponieważ oznaczałoby to utknięcie w czasie, z wysoką ceną, jakiej wymaga taka rzecz. 
Zbliża się czas odnowy i osobistej transformacji. 
Przekształcenie jednostki jest najbardziej charakterystyczną cechą tej karty.

Na początku będzie to trudne, ale w miarę jak adaptacja nabiera kształtu, uświadomimy sobie, jak konieczna była ta zmiana. 
Siła woli towarzyszy nam w całym procesie transformacji, aby rozwijał się on w najlepszy możliwy sposób i abyśmy mogli jak najszybciej zacząć cieszyć się naszym nowym istnieniem.
dobrego dnia...
https://dobrytarot.pl/showthread.php?tid=63
https://dobrytarot.pl/showthread.php?tid=727

Odpowiedz

[Obrazek: 10.jpg]
27/06/2026 Runa Dnia NAUTHIZ
Reprezentuje straty wynikające z porażek. 
Chwile niedostatku są obecne nie jako kara, lecz jako przestroga, którą życie nam daje, abyśmy nauczyli się zarządzać naszymi zasobami.
Zaufanie losowi jest nierozsądne, jeśli przekształcimy to zaufanie w ślepą wiarę, że wszystko magicznie się ułoży. 
Życie dzisiaj sprzysięga się, abyśmy wzięli odpowiedzialność za nasze czyny i uznali, że wysiłek jest fundamentem wszelkich trwałych osiągnięć.

Tendencja do użalania się nad sobą i obwiniania otoczenia za nasze trudności nie jest właściwą drogą. 
NAUTHIZ daje nam szansę na dojrzewanie i potwierdzenie naszych możliwości. 
Zamyka jedne drzwi, abyśmy mogli nauczyć się otwierać wszystkie pozostałe.
Etap marzeń dobiega końca, ustępując miejsca surowej, lecz satysfakcjonującej rzeczywistości.
dobrego dnia...
https://dobrytarot.pl/showthread.php?tid=272
https://dobrytarot.pl/showthread.php?tid=715

Kilka sentencji...
Komu możesz powiedzieć i kto ciebie usłyszy
o wielkim strachu i o tym, że nie wiesz i nie potrafisz....
Pośrodku wszechświata tak krzycząc- nie dojdziesz nigdzie....

Przymus jak obręcz wokół piersi, chroni przed rozproszeniem
Krzesze ogień w naszym wnętrzu..

Trzeba umieć dążyć do celu i nie zejść z właściwej drogi
Nie każdy cel uświęca środki, nie wszystko jest kluczem do celu,
Najtrudniej jest umieć wybrać....

Strach jest głównym żródłem przesądów
i jedną z najważniejszych przyczyn okrucieństwa,
Zwycięstwo nad strachem, to narodziny mądrości..
Bertrand Russel

By otrzymać to, czego pragniesz,
musisz nieraz otrzymać coś całkiem przeciwnego...

Pomimo trudności, nigdy nie rezygnuj ze swoich marzeń,
Miej nadzieję i ufność dziecka...
dobrego dnia...

Odpowiedz

[Obrazek: 15.jpg]
28.06.2026 Runa Dnia ALGIZ
Runa ALGIZ była symbolem duchowego wojownika w plemionach nordyckich. 
Oznacza to, że mamy Boską ochronę, aby podejmować przedsięwzięcia wiążące się z pewnym ryzykiem.
Jesteśmy powołani do pielęgnowania tradycyjnych wartości, takich jak przyjaźń, lojalność i rodzina. 
Jeśli musimy podjąć walkę, powinniśmy zwrócić się o wsparcie do naszych bliskich i przyjaciół, ponieważ są oni po to, aby nas wspierać.

ALGIZ jest również symbolem natury i jej mocy. 
Oznacza to, że dom, którego szukamy, uzdrowienie, do którego dążymy, i rozwój, za którym tęsknimy, są w nas. 
Siła jest w nas i nie możemy jej zmarnować z obawy przed porażką.

Czas porzucić nasze dawne „ja” i stawić czoła czekającym na nas możliwościom. 
Nauczyliśmy się tworzyć tarczę ochronną, aby stawić czoła światu; teraz musimy po prostu przejąć stery i szukać szans na rozwój.

Kilka sentencji...
*Oto ja posyłam anioła przed tobą,
Aby cię strzegł w czasie twojej drogi
I doprowadził do miejsca, które ci wyznaczyłem
Biblia Księga Wyjścia

*Wiarą i uporem odnosi się sukcesy,
Trzeba być zapobiegliwym, i przewidzieć wszystkie skutki,
Zanim będziemy świętować ostateczne zwycięstwo...

*Twoje bezpieczeństwo zależy od tego, czy nie działasz lekkomyślnie...
Droga jest jedna, reszta to tylko ścieżki....

*Będziesz ostoją dla zagrożonych i szukających kryjówki
A ciebie chronić będzie ostra trzcina,
Woda i łoś staną po twojej stronie....

*Samica łosia zakłada swa siedzibę najczęściej wśród bagien
Wzrasta wśród wodnych rozlewisk i rzuca się zajadle by zranić
Krwią zabarwić, każdego, kto w jakikolwiek sposób próbuje ją schwytać..
dobrego dnia...

Odpowiedz

[Obrazek: 19.jpg]
29.06.2026 Runa Dnia EHWAZ
Runą rządzi żywioł ognia, który według tradycji wikińskiej kojarzony był z inteligencją, strategią i sprawnością umysłu. 
Nie oznacza to, że powinniśmy działać pochopnie, ale raczej, że powinniśmy oddać naszą inteligencję na służbę zmysłom.

EHWAZ symbolizuje dojrzałość i konsolidację wiedzy. 
Musimy być ostrożni, ale nigdy lękliwi. 
Co więcej, łączy trzy sfery istnienia w odniesieniu do czasu: przeszłość, teraźniejszość i przyszłość. 
Nie możemy zapomnieć, skąd pochodzimy, ponieważ takie zaniedbanie może nas tam w mgnieniu oka przywrócić. 
Z kolei nie ma możliwej przyszłości, jeśli nie zoptymalizujemy zasobów i możliwości teraźniejszości.

Przemyślane decyzje oparte na dobru wspólnym są teraz mile widziane. 
Aby się rozwijać, krótki okres odpoczynku jest niezbędny, aby pozwolić ideom dojrzeć, a decyzjom ujawnić naszą mądrość.
dobrego dnia...

Kilka sentencji...
Każde działanie jest kosztowne i ryzykowne,
jednakże bezczynność na dłuższą metę kosztuje drożej
i grozi poważniejszymi konsekwencjami.....
John F Kennedy

Klacz i ogier, mężczyzna i kobieta
dusza i ciało w jednym zaprzęgu
Dotrą dalej, wzniosą się wyżej...

Bardzo ważne jest w życiu zaufanie
Trzeba umiejętnie dobierać sobie przyjaciół i współpracowników
I umiejętnie zacieśniać więzi pomiędzy nimi
Tylko wtedy można liczyć na pełnię sukcesu,
we wszystkim, czego się podejmie....

Zachowaj równowagę duchową, niezależnie od sytuacji, zawsze bądź sobą...
Bądź taki dla innych ludzi, jak oni są dla ciebie...

Nigdy nie jesteś sam, nawet na bezludnej wyspie, jest nas więcej...
dobrego dnia...

Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości