Purpura

Miriam a gdzie Ty to kochana wynalazłaś??? Rotfl Rotfl Rotfl

Ok

The common English name, "the Forbidden City", is a translation of the Chinese name Zijin Cheng (Chinese: 紫禁城; pinyin: Zǐjinchéng; literally "Purple Forbidden City"). Another English name of similar origin is "Forbidden Palace".[3]

źródło http://en.wikipedia.org/wiki/Forbidden_City

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/co...2005-1.jpg

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/co...room01.jpg tutaj widać jak purpurowa jest sala tronowa
Odpowiedz

nie wiem co to bo jest opiska beautiful photo ale może to jakie "6ste wrota" Rotfl

[Obrazek: 3597398591_cfc7d078e5.jpg]
Odpowiedz

Za sprawą tego wątku kupiłem ostatnio purpurowe świeczki Rotfl
Odpowiedz

No to do kompletu purpurowa kreacja...
[Obrazek: z4442450X.jpg]
...tylko odcień coś nie pasuje do tych szpilek... Rotfl
Odpowiedz

Kasha40 napisał(a):Miriam a gdzie Ty to kochana wynalazłaś??? Rotfl Rotfl Rotfl

Ok

Mnie sie, też czasami uda cos ciekawego znaleść. Rotfl

Marika+ napisał(a):A może purpurowe szpilki Uśmiech

[Obrazek: f14NbRgbx1Vetga.jpg]

[Obrazek: 9716517-kobieta-z-bukiet-w-eleganckie-wz...purowy.jpg]

Może do tych bucików purpurowa ślubna sukienka. Rotfl Morfi jak bym wyglądała w takiej kreacji ? Zleciało ze mnie 7 kg jeszcze 10 i myślę , że do dnia ślubu , bez problemu w takową się zmieszczę i nie będzie śmiesznie. Rotfl Rotfl Jakby co to zdjęcia oczywiście wkleję. Rotfl Rotfl No , ale jest jeden warunek, ze... Hura Dokucza Rotfl Rotfl

Edit. Zapomniałam o wierszu do tej purpurowej sukienki Rotfl

Purpurowa sukienka
Purpurową sukienkę założyłam dziś dla ciebie,
Obiecałeś mi kochany żeglugę po niebie.
Sukienka z płatków róż była, poświata ją szyła,
Księżyc ją czarował bym powabna w niej była.

Pociągnąłeś za niteczkę, księżycową drobineczkę,
Płatki róż zawirowały, pod stopy nam pospadały.

Purpurowe serce twoje, stroi wszystkie noce moje,
Tylko ono jedno wie jak kochaniem odziać się!

Gwiazdy grę obserwowały i sukienkę rozpoznały,
Będzie noc gorąca - niebu powiedziały!
Noc upojna była, szybko się skończyła.
Nim rosa opadła, kochanków nakryła.

Księżyc się uśmiechał i obiecał nową
Na jutrzejszy wieczór suknię purpurową!
Uszytą z róż płatków, srebrem przetykaną,
Z odstającą niteczką już przygotowaną!

Napisany 2006-09-11
Krystyna

Tej jasności życzę , Buziak Uśmiech
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DpLYb-iMhlk[/youtube]
Odpowiedz

Łałłłłłłłłlll , ale czadowski samochód Szok Szok Hura Dla samego samochodu warto pana młodego znaleźć . Rotfl Rotfl Rotfl
Odpowiedz

Miriamku suknia ślubna z królewskiej purpury

[Obrazek: purple-wedding-dress.jpg]

Do tego buty

[Obrazek: gorgeous-purple-roger-vivier-high-heels_002.jpg]

No a na weselicho to już się przebierzesz w coś wygodniejszego i mniej formalnego Rotfl

[Obrazek: b75df549138f127bbf1d52734bd54fbc.wix_mp]

Jak mnie zaprosisz to przyjdę w tym Rotfl

[Obrazek: PurpleRainSuitColor.jpg]
Odpowiedz

Ja pierdziuuuu Morfi !!!! Szok Mniam Wiesz jak się uprę to jeszcze z 10 dodatkowo z rzucie, by wejść w takie cudo , ale cholera Rotfl jest problem pan młody ulotnił się jak kamfora hahahaha i tu pies pogrzebany Rotfl Rotfl Rozbawiłeś mnie , oplułam monitor . Przyjdę do Ciebie z reklamacja Ty wiesz dlaczego Rotfl RotflTy mnie jednej ślub wywróżyłeś i co i dupa Rotfl
Odpowiedz

Tam 2 miecze były jeszcze, powalczysz o niego albo z nim Rotfl Inne cudeńka też tam były jeszcze, wszystko przed Tobą. Rotfl
Czyli sądzisz, że Ty na przekór ślubu nie będziesz miała, a pozostałe dziewczyny tak, bo miały odwrotne karty? Buziak
Odpowiedz

Nigdy nie lubiłem tego języka i tych znaczków, z tej strony zrozumiałem tylko Ametyst. Rotfl Pasują mi tylko motywy, wtedy OK.
Krysiu po przerwie w nauce wracam do porzuconego j. japońskiego, może będę w stanie zdekodować dla Ciebie jakieś kamyczki z ich perspektywy. Oczko

Kamyczki na osłodę to proponuję draże - o widzę purpurowego dla mnie! Rotfl

[Obrazek: 837167_79673456.jpg]
Odpowiedz

morfeusz napisał(a):Tam 2 miecze były jeszcze, powalczysz o niego albo z nim Rotfl Inne cudeńka też tam były jeszcze, wszystko przed Tobą. Rotfl
Czyli sądzisz, że Ty na przekór ślubu nie będziesz miała, a pozostałe dziewczyny tak, bo miały odwrotne karty? Buziak

No to ja już wole te inne cudeńka Rotfl
I daj Boże dziewczynom Ok

Krysiu dzięki !!!Piękne kamyki i z chęcią poczytam . Tylko przyznam szczerze , ze ja jakaś niezwyczajna jestem. Nie "lubuję" się w takich dużych klejnotach. Nosze jeden delikatny pierścionek z szafirem i drobnymi brylancikami . Każda wiedźma , czy wiedźmin powinien kupić i nosić przy sobie choć maleńki brylant , dla ochrony . Tak

Morfi dzięki za słodki kamyczek . Wybieram żółty. Rotfl Mniam
Odpowiedz

Kasha40 napisał(a):nie wiem co to bo jest opiska beautiful photo ale może to jakie "6ste wrota" Rotfl

[Obrazek: 3597398591_cfc7d078e5.jpg]

Super to jest. Uśmiech Takie energetyczne. Oklaski
Odpowiedz

Jakie piękne purpurowe włosy... Uśmiech
[Obrazek: e720d134929f11e1abb01231381b65e3_7.jpg]
Odpowiedz

Purpurowy dzban roślin (saracenia pupurea) Piękny co ?

[Obrazek: IMG_1785.JPG]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Mpoe2CaySIQ[/youtube]

Miłego słuchania Buźki
Odpowiedz

Tarofides napisał(a):Za sprawą tego wątku kupiłem ostatnio purpurowe świeczki Rotfl

A ja wczoraj, niekoniecznie za sprawa tego watku, kupilam przesliczna fioletowa jedwabna chustke, wlasnie taki odcien fioletu, ktory najbardziej lubie, bardzo dlugo szukalam cos w tym odcieniu. Gdybym mogla ubralabym sie w taki kolor od stop do glow.
Odpowiedz

Ja tez lubię fiolet i purpure , ale nie w każdym odcieniu jest mi dobrze w niektórych wyglądam jak bym miała zaraz zejść z tego świata. Uśmiech

[Obrazek: terapie.jpg]
Odpowiedz

A ja mam dla Was moje ulubione cukierki Skittles Mniam Mniam Mniam co prawda najbardziej lubie te fruits
[Obrazek: images?q=tbn:ANd9GcRDnYYHOLQ5ir6w73AKyOt...AWNPQh54lf]
ale że tu nie pasują to specjalnie dla Was mam :
[Obrazek: skittleswildberry.jpg][Obrazek: bulk_20purple_20skittles.jpg]
Nawet otworzyłam swoje fruitsy i zrobilam fotke purpurowym Rotfl Mniam
[ATTACHMENT NOT FOUND]
Odpowiedz

Uwielbiam te cukierki! Kiedyś była wersja kwaśnych (sour), ciekawe czy jeszcze są?
Miriam sarracenia jest piękna, ale do hodowania tylko w terrarium niestety. U mnie dzbany były puste, jest za sucho. Rotfl
Tam samo dzbanecznik, ten też tylko do terrarium, ponadto jest purpurowy!!

[Obrazek: Nepenthes_eymae_984.jpg]
Odpowiedz

No wiesz Ty co !!!! Załamka Młodyś taki , a o dzbany swoje nie zadbałeś ?!!!! Szok Rotfl Podlewać trzeba było częściej. Rotfl Rotfl Tak to jest jak się nie dba o swój ogródek, wszystko wysycha.Rotfl
Sylus dzięki, pychota te Twoje cukiereczki. Buźki
Odpowiedz

[Obrazek: purple-front-door-design-1.jpg]

Purple front door can easily become an eye-catching addition to your home’s exterior. This color usually represents royalty, wealth and honor. In the Chinese philosophy of Feng Shui, purple is the only color that you can place in any direction.

tłumaczenie własne: purpurowe drzwi frontowe mogą łatwo zostać przyciagającym oko dodatkiem do twojego domu. Ten kolor zwyczajowo reprezentuje królewskość czy jest barwą królewską ( brakuje mi polskiego słówka upss ), bogactwo i honor. W chińskiej filozofii Feng Shui purpura jest jedynym kolorem, który możesz umieścić w jakimkolwiek/dowolnym/każdym kierunku.

[Obrazek: purple-front-door-design-2.jpg]

[Obrazek: purple-front-door-design-4.jpg]

[Obrazek: purple-front-door-design-6.jpg]

[Obrazek: purple-front-door-design-16.jpg]

[Obrazek: purple-front-door-design-10.jpg]
Odpowiedz

No to pojechałaś Kasha40 Szok Oklaski Rotfl
Odpowiedz

dobrze, że więcej tych zdjęć nie było ... bo co jedno to łądniejsze ...
a Morfi w przyszłym roku elewację na purpurę czy lawendę będzie robił to i pewnie drzwi też pociągnie

Rotfl Rotfl Rotfl
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 8 gości