17-09-2014, 18:55
U mnie takie połączenie wskazuje osobę, która nie mówi prawdy co do swojego statusu związkowego.Może mówić, że jest wolna.
slawek_88 napisał(a):No wiec moim zdaniem trudno jest w tarocie mówić o połączeniach kart bo w zależności od pytania różnie to możee z tym być... Np ten zestaw może oznaczać np w miłości rozpad z powodu pojawienia się tej 3 osoby..w zdrowiu koniecznosc brania silnych lekow na bole zwiazane z koscmi Ito... Najlepiej look zdaniem chyba nie uczyć sie stałych znaczeń konkretnych zestawów...Podzielam twoje zdanie
Dzina napisał(a):Zacznę 1Temat jest ciekawy, jak wszystko co kręci się wokół tarota, ale jednak sądzę, że nie da się zamknąć w jedną ramkę znaczenia dwóch kart obok siebie.
Wieża i 3 puchary
Wieża jako pierwsza oznacza zmianę ,a 3 puchary spełnienie marzeń
Jeśli chodzi o relacje...to wieża 1 oznacza zakończenie, rozpad, a 3 puchary coś nowego ???
Czy też wieża jako nagła zmiana sytuacji a 3 puch, spełnienienie marzeń ???
Dzina napisał(a):Zacznę 1Jak widzisz są już dwie interpretacje tego połączenia dla spraw uczuciowych
Wieża i 3 puchary
Wieża jako pierwsza oznacza zmianę ,a 3 puchary spełnienie marzeń
Jeśli chodzi o relacje...to wieża 1 oznacza zakończenie, rozpad, a 3 puchary coś nowego ???
Czy też wieża jako nagła zmiana sytuacji a 3 puch, spełnienienie marzeń ???
Luks napisał(a):Inne połączenie z mojego doświadczenia:no tak 7 mieczy to ostrożność,obowiązki a 10 mieczy niby upadek,klęska ,ale jednak Znależienie wyjścia z sytuacji więc by się ,ale na to bym nie wpadła
7 mieczy i 10 mieczy: Urwałem się wcześniej z pracy aczkolwiek było to za pozwoleniem - po prostu uniknięcie dalszych obowiązków (7 mieczy) w wyniku zakończenia dnia pracy (10 mieczy); 7 mieczy może samo w sobie informować, że "wcześniej - niezgodnie z planem"