Liczba postów: 368
Liczba wątków: 8
Reputacja:
3
0 Głupiec - Klaun
1 Magik - Uzdrowiciel
2 Kapłanka-Uzdrowicielka
3 Cesarz - Dziadek
4 Cesarzowa - Babcia
Swoją droga polskie tłumaczenia brzmią idiotycznie :evil: :evil: :evil:
Bo babcię i Dziadka lepiej oddają określenia Wielki Ojciec, Wielka Matka...
5 Kapłan - Szaman
6 Kochankowie -//-
7 Rydwan - Duchowy Wojownik (Wojownik Ducha bliższy)
8 Siła - Równowaga (łącząc Umiarkowanie i Sprawiedliwość)
9 Pustelnik -//-
10 Koło Fortuny - Małe Koło Uzdrowienia (Small Medicine Wheel)
11 Sprawiedliwość - Siła Życia (Life Force)
12 Wisielec - Poszukiwanie Wizji (Rytuał Przejścia)
13 Śmierć- Transformacja
14 Umiarkowanie - Integracja
15 Diabeł - Udręka (Męczarnie) - Tormen
16 Wieża - Chaos
17 Gwiazda -//-
18 Księżyc -//-
19 Słońce
20 Sad - Przewodnik Duchowy (łącząc Aeon i Sprawiedliwość)
21 Świat - Wielkie Koło Uzdrowienia
Liczba postów: 855
Liczba wątków: 11
Reputacja:
0
Witam.
Właśnie niedawno zakochałam się w tych kartach i przymierzam się do zakupu.. Mam jednak wątpliwości co do Małych Arkan. Konkretnie do postaci i żywiołów. Może mogłabyś mi goyu pomóc? Czy dobrze kombinuję, że Ziemia to Denary, Woda - Kielichy, Powietrze - Kije, a Ogień - Miecze?
Co z Córą i Synem, które jest odpowiednikiem Giermka, a które Rycerza?
Będę wdzięczna za wskazówki.
Liczba postów: 855
Liczba wątków: 11
Reputacja:
0
W niektórych taliach zmieniona jest kolejność kart - Sprawiedliwości i Siły. Wydaje mi się, że tak jest w przypadku VQ, Balance pasuje mi bardziej do Sprawiedliwości, a Life Force do siły. Nie jest tak? Mam karty od tygodnia, nie przetłumaczyłam sobie jeszcze Arkan Wielkich, zaczęłam od Małych, gdyż jak wspomniałam wyżej - do tej pory się nimi nie zajmowałam i chciałam nadrobić braki. Skojarzenie jest więc czysto intuicyjne, chętnie poznam inne poglądy.
A co do samych kart - dla mnie idealne... Wprost brak mi słów, one i ja to idealna pełnia. A raczej ja staję się coraz bardziej pełna i kompletna odkąd z nimi rozmawiam.
Liczba postów: 69
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
Piekne sa te karty 8-) KatiJo, gdzie je kupilas ??
Liczba postów: 69
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
Krysiu, dzieki za link ale ja juz sie czekam na wiadomosc z Czary-mary ze sa i kupuje.. 8-) Dzisiaj mialam w reku Szaman Tarot, kusily mnie, ale sa duzo bardziej "drapiezne" od tego Vision Ouest, no i te ostatnie sa po prostu piekne, wiec Szaman Tarot nie wrocily ze mna do domu.
nie będzie żadnej instrukcji po niemiecku
to dziwne , pewni zlosliwie tak napisales..do tej pory we wszystkich taliach ktore kupilam byla dolaczona mala ksiazeczka instrukcja w kilku jezykach w tym po niemiecku..zaloze sie ze w tej tez jest.
w jakim świecie kobieto żyjesz,ta talia jest wydawana w USA chyba przez USGames System i tam jest napis w jednym języku i książeczka w jednym języku
to nie lo scarabeo :roll: