Liczba postów: 192
Liczba wątków: 10
Reputacja:
5
Witam serdecznie codziennie wchodzac na to forum zaraziliscie mnie troche tym tarotem, i chcialbym sprobowac sil w tej dziedzinie. Nie wiem jak mi to wyjdzie i czy wogole wyjdzie ale jakie karty beda najlepsze dla laika ?? Dodam tylko ze o wrozeniu z kart wiem tyle co gornik o wypieku chleba.
Liczba postów: 67
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
AmisAmis - mówi się, że na początek najlepszy jest Marsyl, albo Rider-Waite, ale tak naprawdę, żeby nie wydawać dwa razy pieniędzy spróbuj poszukać talii, która naprawdę do Ciebie przemawia i, co do której czujesz, że będzie Ci służyć przez lata. Pooglądaj sobie na internecie i zakup tą wymarzoną, gwarantuję, że będzie Ci się z nią super pracowało. Rider-Waite i Marsylski mają służyć bliższemu poznaniu znaczeń kart i uproszczonej symboliki, jednakże wychodzę z założenia, że najlepiej idą nam rzeczy przyjemne. Po co się katować z Waite'm, skoro można od razu rozkładać swoją wypieszczoną wymarzoną talię? ;>
Pozdrawiam,
Coh
BTW: Irving, zazdroszczę druid crafta
We are the nobodies
Wanna be somebodies
When we're dead
They'll know just who we are
Liczba postów: 192
Liczba wątków: 10
Reputacja:
5
A jakie są lepsze z opisami, czy takie bez ??
Liczba postów: 855
Liczba wątków: 11
Reputacja:
0
Zależy z jakimi opisami...
Takimi tylko hasłowymi - to ok, a z bardziej rozbudowanymi to nie, bo ogranicza.
Reputacja:
0
I celuj w takie, które na Arkanach Mniejszych mają narysowane sceny, a nie puste blotki, bo to jednak utrudnia (sam się przejechałem
).
We are the nobodies
Wanna be somebodies
When we're dead
Liczba postów: 855
Liczba wątków: 11
Reputacja:
0
Zależy jakie karty i książki.
Każda talia jest trochę inna, więc książka do niej dopasowana jest jak najbardziej ok.
Reputacja:
0
Małgosia napisał(a):A ja tam uwielbiam RW.
Przepraszam, nie to miałem na myśli. Chodziło mi o to, żeby od razu celować w tą swoją Jedyną talię
Nie każdemu leży Waite, a wiadomo pieniążków nikt nie chce dwa razy wydawać
RW ma różne fajne wariacje. Ja nie lubię "czystego" Waite'a, ale ten w wersji czarno-białej jest super
Taki zwykły Waite razi mnie taką dobroduszną prostotą, ja lubię mieć zagmatwane wątki
Pozdrawiam
Cohen
We are the nobodies
Wanna be somebodies
When we're dead
Reputacja:
0
Haha, nie śmiem wątpić
We are the nobodies