Liczba postów: 44
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Znak Zodiaku: Bliźnięta ♊
A bedzie kiedys na papierze?
Liczba postów: 44
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Znak Zodiaku: Bliźnięta ♊
No to super, bo jakos wole czytac papierowe, a e-booki w ogole mi nie ida. I podobno w czasie czytania papieru pracuje pamiec dlugotrwala, a przy czytaniu z ekranu krotkotrwala. Czy wersja przerobiona na papierowa mocno bedzie sie roznic?
krótką i przystępnie napisaną książkę do nauki tarota opisuje Maria Bigoszewska.
Liczba postów: 51
Liczba wątków: 6
Reputacja:
0
Witajcie,
mam pyt. dot. znaczenia kart podawanego przez roznych autorow. Korzystam glownie z ksiazek Banzhafa. Jego opisy kart sa czytelne, podobnie jak wielu innych autorow. Mam jednak problem z H. Starowieyska. Jej ksiazke kupilam z 10 lat temu, poniewaz wrocilam do tarota niedawno, wiec siegnelam po nia i sie przerazilam. Gdy czytam jej opisy to mam wrazenie, ze niemal kazda karta ma znaczenie negatywne. Porownalam kilka pozycji i niestety ona moim zdanie b. mocno odstaje w opisach kart - ciagle pisze ''Karta przeciwnosc', nastepna 'Karta trosk i niepowodzen', kolejna 'Karta zlowrozbna', 'Karta niezgody'.
Czy zwrociliscie na to tez uwage?
M.
Liczba postów: 51
Liczba wątków: 6
Reputacja:
0
Dzieki za odp.
Pozdrawiam,
M.
Liczba postów: 6
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
witam zamowilem ksiazke vademecum tarocisty Banzhaf Hajo czy jest tam duzo rozkladow kart?
Ja posiadam tę książkę, rozkładów jest tam kilka, ale głównie kupiłam ją dla informacji dotyczących kart i ogólnie tarota, z których jestem zadowolona.
Dobrze opisane, przystępnie i sporo interesujących informacji.
Jednak co się tyczy rozkładów to jak napisała Alathea sporo jest w necie.
Liczba postów: 380
Liczba wątków: 9
Reputacja:
0
zgadzam się z Mariką+ i Alatheą
Liczba postów: 87
Liczba wątków: 11
Reputacja:
15
Jest tam opisanych kilka rozkładów oraz przykładowe interpretacje. Przeczytałam książkę, ale o wiele więcej informacji znalazłam na forum.
Liczba postów: 662
Liczba wątków: 40
Reputacja:
15
Najlepiej opracowac , albo nauczyc się ze 2-3 rozkłady i na tym cwiczyc .Wszystkie nie zapamietasz i zrobi ci się mętlik nie nie będziesz wiedziec jaki rozkład na jakie pytanie.