26-08-2012, 23:26
Purpura
26-08-2012, 23:28
też masz ukryte zdolności widzę Alathelka! fiu-fiu
tylko ja taka kiepska w technologiach jestem czy co ?
nawet Libra mnie prześciga w przedbiegach ...
26-08-2012, 23:44
chyba mam Painta ... przynajmniej ikonka jest
nie nie ... czarować to mogę słowem raczej ... klasycznie ... a nie digital designem
nie nie ... czarować to mogę słowem raczej ... klasycznie ... a nie digital designem
27-08-2012, 03:07
Jutrzenka napisał(a):
Rudej serduszko piękne , ale Twoje też
Króliczka takiego znalazłam
27-08-2012, 10:29
Kochany a miałeś już tu moje ulubione kwiatki
27-08-2012, 10:41
Albo grzybki gołąbki
Gożdzieniec purpurowy
[ATTACHMENT NOT FOUND]
Gożdzieniec purpurowy
[ATTACHMENT NOT FOUND]
27-08-2012, 10:45
A kto zgadnie co to za kwiat?
27-08-2012, 12:23
28-08-2012, 20:25
morfeusz napisał(a):Zapraszam też na seans filmowy - Kolor Purpury (The Color Purple) z 1985 roku.Nie doczytałam wcześniej, filmu nie widziałam [czemu ??? Zaraz poszukam i nadrobię]. Co do urody tych sióstr, trochę mnie zmroziło. Ta Whoopi Goldberg niby ta piękność? Domyślam się, że to horror?
reż. Steven Spielberg
obsada: Whoopi Goldberg (złoty glob za tę rolę), Danny Glover, Oprah Winfrey
Na podstawie powieści Alice Walker "Kolor Purpury"
Dwie czarnoskóre siostry są wykorzystywane seksualnie przez ojca. 14-letnia Celie jest zastraszona i nieśmiała, natomiast jej młodsza siostra jest pewna siebie, a także bardzo ładna. Drogi sióstr rozchodzą się w momencie, kiedy Celie wyjeżdża ze swoim przyszłym mężem. Po 14 latach siostry znowu się spotykają. Celie nie jest szczęśliwa w małżeństwie. Ma już dość cierpień oraz upokorzeń ze strony agresywnego męża, dlatego decyduje się od niego odejść.
Źródło: Filmweb.pl
Jak myślicie, dlaczego wybór padł na ten kolor? Nie jest zapewne przypadkowy.
28-08-2012, 20:33
Libra22 napisał(a):Nie doczytałam wcześniej, filmu nie widziałam [czemu ??? Zaraz poszukam i nadrobię]. Co do urody tych sióstr, trochę mnie zmroziło. Ta Whoopi Goldberg niby ta piękność? Domyślam się, że to horror?
Libra ... gdzieś tam kiedyś wspominałam, że to 25 lat minęło ... oskarowiec ... i Ty go jeszcze nie widziałaś
ja np nie widziałam jeszcze Avatara ... i nie bardzo mnie ciagnie
28-08-2012, 20:37
Sama sie dziwię. Może w święta leciał, to wtedy nic nie widzę bo latam z garami po kuchni albo gada się i nic nie obejrzy pożądnie. Ale jakbym ładną Goldbergową zobaczyła tobym chyba na całe życie zapamiętałą. Chyba że nie poznałam.
28-08-2012, 20:59
Whoopi akurat jest tam tą brzydszą...
Ale ona nie jest paskudna, nawet w habicie i czerwonych szpilkach była sexy...
Ale ona nie jest paskudna, nawet w habicie i czerwonych szpilkach była sexy...
28-08-2012, 21:03
de gustonibus non desputantum Dla mnie ona za bardzo przypomina moją szwagierkę.
A tak z drugiej beczki i apropos mojego snu, to co rzekłbyś na temat purpury jako symbolu sennego?
A tak z drugiej beczki i apropos mojego snu, to co rzekłbyś na temat purpury jako symbolu sennego?
28-08-2012, 21:04
udało mi się nawet zdobyć jej autograf. Whoopi, nie szwagierki.
28-08-2012, 21:08
po głębszym zastanowieniu stwierdzam, że jestnak wolę Whoopi od szwagierki . W przypadku tej drugiej poprzestanę na autografi.
28-08-2012, 21:10
Whoopi jest super - ma dredy, pali nałogowo cygara, nosi habit w połączeniu z czerwonymi szpilkami
I zagrała w kolorze purpury = moja królowa
I jeszcze zostało Uwierz w ducha, tam chyba miała purpurowy strój w cekiny.. Nie pamiętam dokładnie
I jeszcze zostało Uwierz w ducha, tam chyba miała purpurowy strój w cekiny.. Nie pamiętam dokładnie
28-08-2012, 21:18
ja się nie znam w ogóle na snach, niech wypowiedzą się fachowcy
28-08-2012, 21:42
Jutrzenka napisał(a):MiriamTo ja dziękuje
Dziękuje!
Libra22 napisał(a):Jak myślicie, dlaczego wybór padł na ten kolor? Nie jest zapewne przypadkowy.
Nie doczytałam wcześniej, filmu nie widziałam [czemu ??? Zaraz poszukam i nadrobię]. Co do urody tych sióstr, trochę mnie zmroziło. Ta Whoopi Goldberg niby ta piękność? Domyślam się, że to horror?
Libra bój sie Boga !!! Toć to klasyka. Ja z tej rozpaczy opędzlowałam ogromna czekoladę z orzechami i dwie chałwy .
A to zachodzące purpurowe słońce z mojej wyprawy .
Za bardzo zmniejszyłam
28-08-2012, 21:52
Piękne to Twoje zdjęcie Miriam .... piękne słońce
zazdroszczę Ci ( tak wiesz pozytywnie ) tego słońca
zazdroszczę Ci ( tak wiesz pozytywnie ) tego słońca
28-08-2012, 22:02
miriam napisał(a):Libra bój sie Boga !!! Toć to klasyka. Ja z tej rozpaczy opędzlowałam ogromna czekoladę z orzechami i dwie chałwy .kurnoga, to może ja za młoda jestem żeby pamiętać??? Albo za stara, widziałam ale mam sklerozę? Właściwie to ja już wszystko widziałam więc czemu nic nie pamiętaaam ???
Idę czytać streszczenie, może mnie łoświeci
28-08-2012, 22:03
alathea napisał(a):kurde, ale to mnie w ogóle nie kręci! Musi o coś innego chodzi w tym śnie. Ale dzięki.Libra22 napisał(a):purpury jako symbolu sennego?tesknota, westchnienie za wladza i slawą
28-08-2012, 22:11
morfeusz napisał(a):Whoopi jest super - ma dredy, pali nałogowo cygara, nosi habit w połączeniu z czerwonymi szpilkamipoza tym jest ordynarna, chamsko i z góry traktuje ludzi. Bywało że poniżała ludzi na wizji w jakimś realiti szole. Kumpel mi opowiadał ze stanów. Na rozdaniu oskarów parę lat temu też miała bardzo wylgarne i mało śmieszne wejścia. Ludzie byli oburzeni. Jest niewątpliwie dobrą aktorką, zwłaszcza w wyciskaczach łez świetnie jej idzie, ale nie tylko. Ja jej nie oceniam jej warsztaty tylko nie przepadam personalnie taką antypatię mam, i do W. Karolaka np., chociaż filmy z nią oglądam.
No i ta twarz mojeje szwagierki
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości