06-11-2012, 03:30
Oxana napisał(a):.... Zib z kuponu kiedyś skorzystam...mam nadzieję,że to ma jakiś termin ważności?
Tylko jeśli będziesz szczerze gotowa, aby sobie pomóc, gotowa by się wyleczyć.
Kupon ważny do 21 grudnia 2012
Oxana napisał(a):.... Zib z kuponu kiedyś skorzystam...mam nadzieję,że to ma jakiś termin ważności?
rudalila napisał(a):skoro ta "cudowna energia" działa na wszystko i wszystko uzdrawia, jak tu wcześniej zapodali nasi reikowcy, to dlaczego jest tylu chorych ludzi dokoła? Nie rozumiem tego....przecież już wszczyscy powinni zostać uleczeni...Niestety nie można wszystkich uleczyć. Mnóstwo ludzi wcale tego nie chce. Jak mówią łatwo doprowadzić konia do wodopoju, ale zmusić go do picia wody się nie da. Reiki trzeba chcieć przyjąć. Niektórzy odrzucają przekaz podświadomie, a inni na poziomie świadomości nie uznają takiej pomocy. Często widzą tylko zasłyszane negatywne opinie.
Zib napisał(a):Niestety nie można wszystkich uleczyć. Mnóstwo ludzi wcale tego nie chceI nie dotyczy to tylko uzdrawiania metodami alternatywnymi bądź komplementarnymi...
Zib napisał(a):Spotkałem się pewnego razu z tym, że osoba która robiła mi przekaż powiedziała po nim, że mogę odczuwać ból w klatce piersiowej.Dlatego ja nic takiego nie mówię ale potem pytam, czy wystąpiły jakieś objawy...
Zib napisał(a):Kiedy próbujemy siłą swej woli - czyli modlitwą wyrażającą nasze intencje uleczenia - skierować energię na miejsca gdzie istnieją jakieś ukryte energetyczne blokady, czy cienie w ciele pacjenta, to działanie reiki może sprawić, że pojawią się one na zewnątrz.Widzisz ... Ja OSOBIŚCIE uważam, że tak to jest kiedy się Reiki z chrześcijaństwem miesza...
Zib napisał(a):O tego typu skutkach ubocznych nie wspominamy zbyt często, gdyż tak łatwo jest zasugerować podobne symptomy osobie, której robi się przekaż, że może ona oczekiwać tego i.... sprowokować podobne reakcje. Znaną wielu praktykom jest sprawa możliwego przesilenia dolegliwości, pewnego kryzysu, po którym następuje poprawa. Bezpiecznie jest więc pierwszy seans robić spokojnie, niezbyt długo i z intencją zrelaksowania, aby oczekiwanie na kryzys nie zaowocowało jakimś bólem, czy nieprzyjemnymi odczuciami.Po seansie Reiki , lub miedzy nimi mogą nastąpić objawy detoksykacji . Objawami jej może byc biegunka, częste oddawanie moczu, alergie skórne, katar , czy też nadmierna potliwość.W tym przejściowym okresie nie należy powstrzymywać tego stanu środkami farmakologicznymi . Proces ten jest normalny i przejściowy prowadzi do samoczynnego zdrowienia. Taki proces może trwać kilka dni. W jaki sposób wiec odróżnić , czy np zachorowaliśmy na grypę , czy jest to tylko efekt oczyszczania. Przy Reiki oprócz wymienionych objawów , człowiek czuje się dobrze. Dlatego powinniśmy informować osobę po zabiegu o możliwości wystąpienia rożnych objawów fizycznych i emocjonalnych. Informujemy również o tym , by osoba piła duża ilość wody i stosowała lekkostrawna dietę przez kilka dni. Kiedy robię seans bezpośrednio to po zabiegu zawsze daję pacjentowi szklankę wody do picia .
.
goya napisał(a):Reiki jest, płynie, my jesteśmy przekaźnikiem, zawsze żartuje, że taką "rurą"...Dla mnie jest nieetyczne mówienie , ze uzdrowiłam kogoś . To nie ja uzdrowiłam . Wielokrotnie podkreślam i podkreślam , ze jedyna osoba, która może sobie pomoc jest ona sama . My jesteśmy tylko kanałem do przejścia energii , która pacjent powinien użyć w sposób dla siebie jak najlepszy , najodpowiedniejszy dla dobra swego i wszystkich zainteresowanych.
Robiłam nawet doświadczenia, by po całym "rytuale" prośby o, intencji dla najwyższego dobra" zająć się swoimi sprawami...
NAWET ROZMOWĄ
Tylko eksperymentalnie...
I płynęło...
miriam napisał(a):Objawami jej może byc biegunka, częste oddawanie moczu, alergie skórne, katar , czy też nadmierna potliwośćMiriam, ludzi nie strasz, bo to sporadyczne a pomyśli kto - że norma
miriam napisał(a):stosowała lekkostrawna dietę przez kilka dniKonkretnie, Hawayo Takata zalecała praktykom Reiki i pacjentom dietę składającą się z warzyw, owoców, pełnego ziarna, ryb i drobiu
miriam napisał(a):Nie wiem co masz na myśli pisząc NAWET ROZMOWĄA to mam na myśli, że reikowany leży na łóżku, moje rączki nad delikwentem zapodają energię a my sobie pitu-pitu - gadamy...
miriam napisał(a):w swojej praktyce stosujesz rożne metody do wzmocnienia Reiki (kamienie , bioenergoterapie.)NIE!
miriam napisał(a):ja jako chrześcijanka odmowie modlitwę z prośbą o przewodnictwo opiekę w trakcie sesji ReikiJako chrześcijanka, tak...
goya napisał(a):miriam napisał(a):Objawami jej może byc biegunka, częste oddawanie moczu, alergie skórne, katar , czy też nadmierna potliwośćMiriam, ludzi nie strasz, bo to sporadyczne a pomyśli kto - że norma
miriam napisał(a):stosowała lekkostrawna dietę przez kilka dniNie straszę tylko rzetelnie informuje Zacytuje Ci cała moja wypowiedź.
Po seansie Reiki , lub miedzy nimi mogą nastąpić objawy detoksykacji . Objawami jej może byc biegunka, częste oddawanie moczu, alergie skórne, katar , czy też nadmierna potliwość.
Jak równiez objawy o jakich pisał Zibko . Piszac to chciałam powiedzieć również ,ze po seansie powinniśmy osobę reifikowaną o tym poinformować.
miriam napisał(a):ja jako chrześcijanka odmowie modlitwę z prośbą o przewodnictwo opiekę w trakcie sesji ReikiJako chrześcijanka, tak...
Bo różni są chrześcijanie i różne ich poglądy...
Jako katoliczka....
To sprawa dyskusyjna na łonie samego kościoła
miriam napisał(a):Po seansie Reiki , lub miedzy nimi mogą nastąpić objawy detoksykacji . Objawami jej może byc biegunka, częste oddawanie moczu, alergie skórne, katar , czy też nadmierna potliwość.
Jak równiez objawy o jakich pisał Zibko . Piszac to chciałam powiedzieć również ,ze po seansie powinniśmy osobę reifikowaną o tym poinformować.
Zib napisał(a):Pisząc o modlitwie poruszyłem widzę czułe struny
Cytat:Reiki nie jest weryfikowalne przez naukę, dlatego jakiekolwiek teorie na temat jego istnienia, a także zasad działania pozostają dla naukowców w sferze wiary (bądź częściej, niewiary). Jako takie są dla niej niefalsyfikowalne. Tak więc dla naukowców Reiki pozostaje pseudonauką.
Zib napisał(a):Do wzburzenia Goya chcialem dodać....................... W naszej dotychczasowej dyskusji poruszane były problemy samozwańców, czy wyznawców i praktyków pewnych pobocznych systemów. Osobiście nie wyrywam się do wyzywania praktyków i wyznawców od czci i wiary. Powodem jest to, że osobiście nie poznałem tych systemów, a właśnie dlatego nie mogę znać ich skutecznościJa Zibku nie neguję skuteczności innych systemów.
Cytat:„Jeśli pomoże to również wam, praktykujcie to samo. Jeśli nie, to nie ma o co się spierać; po prostu to zostawcie. Celem Dharmy nie jest powodowanie sporów. Te nauki zostały podane przez wielkich mistrzów po to, żeby pomagały, a nie po to, żeby ludzie sprzeczali się ze sobą.”
-- Jego Świątobliwość Tenzin Gjatso, XIV-sty Dalaj Lama Tybetu