Liczba postów: 1.264
Liczba wątków: 49
Reputacja:
15
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=7d_jQycdQGo[/youtube]
Fantastyczny film!
Liczba postów: 1.463
Liczba wątków: 12
Reputacja:
20
Znak Zodiaku: Skorpion ♏
A ja właśnie obejrzałam biografię Stevena Hawkinga - naprawdę wzruszający film 'Teoria wszystkiego' - a odtwórca głównej roli Eddie Redmayne gra po prostu nieziemsko!!! WARTO ZNAĆ TA BIOGRAFIĘ I OBEJRZEĆ TEN FILM - Hawking jest znakomitym uczonym i żyje do dzis...
<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.youtube.com/watch?v=KDGtWaN_7m8">https://www.youtube.com/watch?v=KDGtWaN_7m8</a><!-- m -->
Liczba postów: 48
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
i jak wrażenia po "Pięćdziesięciu twarzach Greya"? dla mnie tragedia, ale film odniósł sukces kasowy, więc za rok czeka nas powtórka z rozrywki.
Reputacja:
0
O, w sumie co racja to racja, w kontekście tematu to już zwłaszcza.
Niedługo gala Oscarów - kogo typujecie? Oby Julianne Moore za swoją kreację w "Still Alice" zgarnęła statuetkę, zasłużyła! Co do Idy, mam mieszane uczucia, zobaczymy.
Liczba postów: 136
Liczba wątków: 6
Reputacja:
0
Szczerze nie wiem skąd tyle szumu wokół Idy. Film ma piękne zdjęcia, ale powiedzmy sobie szczerze, kto go widział, czy jest mu za co dawać Oskara? Przesłanie, sam motyw.. ok, ale mnie to nie powaliło.
Reputacja:
0
Zgadzam się w całej rozciągłości! A realizacja dźwięku woła o pomstę do nieba.
Reputacja:
0
poranna_cisza , dokładnie! Wielka Streep przerysowała swoją rolę przez co sama postać wygląda karykaturalnie, zaś Moore w tym minimaliźmie wytworzyła prawdziwą sztukę. Piękny, wzruszający obraz.
Reputacja:
0
Co do dobrych aktorek, wrócę pamięcią do Nicole Kidman, która w tym roku mnie zauroczyła w "Zanim zasnę". Film może trochę przekombinowany, ale jak dla mnie kreacja Kidman wiarygodna i pełna różnych emocji, naprawdę uwierzyłem w jej postać.
Streep ładnie zagrała w "Dawca pamięci", ale była to tylko ładna rola, nic nadzwyczajnego, a szkoda, bo wg mnie miała ona pewien potencjał, choć sam film jak odgrzewany kotlet.
Liczba postów: 1.264
Liczba wątków: 49
Reputacja:
15
Meryl Streep jest swietna w "Wybor Zofii" i "Lowca Jeleni"..nie wiem, dlaczego nie pamieta sie o tych filmach..porazajace role, piekne, gorna polka..zapadajace gleboko w pamiec..
Reputacja:
0
Niestety nie, choć fabuła brzmi ciekawie.
W temacie filmów muzycznych - świetny, ale w Polsce niedoceniany film-dramat historyczny opowiadający o losach Anglii przed II wojną światową, połączony ze współczesnym romansem - "W.E.", tytuł wiąże się z inicjałami pewnej zakochanej w sobie pary, która dla tej miłości zrezygnowała nawet z korony. Naprawdę wzruszający, pełen emocji - jak dla mnie, ta lepsza strona Madonny w branży filmowej, polecam!
Liczba postów: 1.463
Liczba wątków: 12
Reputacja:
20
Znak Zodiaku: Skorpion ♏
Nie każdej Gosia bo wciąż nigdzie nie mogę znaleźć filmu "Bogowie" o Relidze. ehhh a tak chciałam obejrzeć...