Liczba postów: 5.230
Liczba wątków: 225
Reputacja:
3.054
Mam ale nie pracowalam z nia...
no to mniej wiecej na tym samym etapie jestesmy. ja tez jestem poczatkujaca, wyciagam sobie karty na dzien od jakichs 2-3 tygodni i tyle.
Reputacja:
3.054
Nie nie...ja nie jestem poczatkujaca...ale tej talii jeszcze nie uzywalam
heh ja tez mówiłam o tej talii
Reputacja:
3.054
Jesli chodzi o te talie to wiem, ze Katarynka miala jej opisy na swoim blogu ale nie mogę go nigdzie znaleźć. Czy ktos ma moze namiary?
No trudno moze uda nam sie rozkiminic znaczenia za pomoca ksiazki dołaczonej do kart i no i wlasnej inwencji.
Reputacja:
3.054
Ewo odczytywalabym zgodnie z obrazem na karcie ale to tylko takie moje zdanie...
Reputacja:
3.054
Rozumiem, to byl zart.... a juz powaznie..jesli chodzi o mnie to bardzo sugeruje sie obrazem i wroze w zgodzie z nim...
Dla mnie miecze zawsze były zima, denarow nigdy nie udało mi sie z ta zima skojarzyc.
Jezlei chodzi o pagan tarot, to one bardzo działa na wyobraznie i czesto pokazuja sytuacje z obrazka,
Reputacja:
3.054
Przy rozkladaniu roznych talii nasza intuicja wychwytuje wszystkie informacje, nie tylko te zakodowane symbole Tarota, lecz laczy je z obrazem na karcie...czasami sugerujemy sie obrazem czasami symbolem a czasami obie informacje łaczymy
Mi wreszcie ta symbolika pór roku pasuje do poszczegolnych kolorw. wiosna-kielichy, lato-buławy, jesien-denary, miecze -zima
Mi sie trudno przystosowac do tego, ze karty dworskie ktore do tej pory przedstawiały kobiety, teraz przedstawiaja mezczyzn, ze krolowa mieczy jest mezczyzna, a o buławianej nie wspomne.Bardzo mi sie podobaja natomiast pazie. W porownaniu z innymi kartami dworskimi z tej talli ładnie widac, ze pazie utozsamiaja cechy danego koloru, ale one jeszcze jakby nie podjeły świadomej proby rozwoju, co widac juz w rycerzach
Reputacja:
3.054
Mdrive dobrze wyczuwasz wiec moze wezmiesz udzial w Warsztacie nr 3?
moze dzis wyciagne karty.
no i co z tymi naszymi studiami nad ta talia?