Liczba postów: 452
Liczba wątków: 61
Reputacja:
43
Jakie są wg Was najsilniejsze karty na uczucia w pytaniu Co czuje (ona/on)?
Ja np. zaobserwowałam , że Cesarzowa w pytaniu , co czuje kobieta jest bardzo silną kartą..
Liczba postów: 32
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Myślę, że 7 pucharów jest ciekawą kartą jeśli chodzi o uczucia. Wprawdzie nie mówi o miłości z motykami, ale o miłości ''nie z tego świata''. Jest to miłość silniejsza niż śmierć. Pokazuje uczucia wyrafinowane, często platoniczne.
Oj 7 pucharów to klęska urodzaju. Masz tak dużo opcji do wyoboru, że zagłębiasz się w marzenia jak to by było gdybyś wybrała, któregoś z nich...i masz ogromny dylemat co też należy wybrać, ponieważ z każdą opcją jesteś związana emocjonalnie.
Severusie tez tak czuje ją podobnie
to bujanie w obłokach,marzenia, fantazje ale czesto mało relane lub niezrealizowane
obietnice i wzdychanie do ksiezyca
karta tez roznego rodzaju uzaleznien ( alkohol i inne srodki )
Kojarzy mi się też trochę z taką romantyczną dziewczynką, która nie wie o co jej chodzi i jest w tym nieszczęśliwa, ale w sumie jej w tym romantycznym nieszczęściu dobrze.
Czyli jeśli miłość- to bardzo niedojrzała.
tak dokładnie
to tak jak zakochac sie w aktorze lub aktorce takie westchnienia sa samą miloscia
gdy tymczasem nie ma szans , bo osoba bedace przedmiotem westchnien zyje gdzies realnie i ma swoje zwiazki , swoje zycie , za oceanem nawet
niektorym to wystarcza takie wzdychanie do obrazka
Liczba postów: 32
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Jest to na pewno innego rodzaju miłość ale gdy zawodzi ,,prawdziwa'' , ta z 7 pucharów często pozostaje. Mnie ona wyszła gdy stawiałam karty osobie po przejściach. Zawiodła się na swoim mężu, ale cały czas marzyła o miłości z przed lat. Nie widziała człowieka od 20 lat i wiedziała,że raczej nie założy z nim rodziny, ale ta platoniczna miłość i nadzieja sprawiły że się nie załamała.To uczucie było tak silne, że wyszło mi w kartach.
Taka miłość rzadko doprowadza ludzi do ołtarza, ale na pewno pomoże w napisaniu kilku romantycznych wierszy.
Severus bardzo dobrze to ująłeś ,,jej w tym romantycznym nieszczęściu dobrze''