Hej Zna ktos karty Dr Doreen Virtue Przesłania od Twoich Aniołów?! Co to za karty dokąłdnie?
Doreen Virtue wyjasnila to w ktorejs swojej ksiazce, moze nawet w kilku...ale nie pamietam tytulow bo czytalam je po niemiecku gdy nie bylo jeszcze zadnej ksiazki D. Virtue w Polsce.. ani kart tez nie bylo..Wiec nie pamietam szczegolow.
Liczba postów: 216
Liczba wątków: 14
Reputacja:
15
Anioły nie mają płci. To są bardzo specyficzne energie.
Reputacja:
15
Chciałabym poruszyć pewną kwestię (nie znalazłam tego na forum), mianowicie dotyczącą płci aniołów.
Wiemy, że anioły nie mają płci. Mimo to wiele się też czyta na temat tzw. archai- żeńskich odpowiedników archaniołów. No i teraz pytanie- jak to właściwie jest?
Liczba postów: 1.338
Liczba wątków: 10
Reputacja:
0
Karolino mi to też tak wygląda... ludzie nawykli do porównywania wszystkiego do tego co znają, zapragnęli tworzenia podobizn... i tu nastąpił problem.
Reputacja:
15
Racja. A to wielki problem, naprawdę wielki... Choć może się taki nie wydaje.
W ogóle w kwestii aniołów najgorsze jest to, że są tak naprawdę dwa główne "systemy": jeden oparty na kabale, a drugi taki bardziej "kościelny". W kabale nie ma pojęcia "archai", ale jest "elohim". A te dwa pojęcia występują w talii "Świetlista Siła Aniołów"...
Reputacja:
15
W książce dr Michela Newtona pt. "Przeznaczenie
dusz. TOM 1" została poruszona kwestia aniołów,
zarówno tych "dobrych", jak i tych "złych"- tzw.
upadłych aniołów.
Na podstawie rozmów przeprowadzonych z
pacjentami w trakcie seansów regresji
hipnotycznej autor wyciąga następujące wnioski
(dot. tych "dobrych"):
-dusze będące w świecie duchowym (tzw.
zaświatach) mogą ukazywać nam się (na Ziemi)
w różnych formach, m.in. jako tzw. anioły;
-nasi duchowi przewodnicy (którzy towarzyszą
nam poniekąd przez cały cykl reinkarnacji) mogą
nam się objawiać w formie aniołów, wtedy
określa się ich mianem "anioł stróż".
-w rzeczywistości nie istnieje coś takiego, jak
anioł; jest to poniekąd nasz wymysł, który ma
swoje korzenie w religii.
No i teraz pytanie: jak jest naprawdę?...
Kabała mówi co innego...
Liczba postów: 108
Liczba wątków: 9
Reputacja:
0
Dostosowują się do systemu Przekonań uwarunkowanych życiem na Ziemi. Jeśli wpisałaś sobie obraz ich ze skrzydłami i wierzysz w niego .. to tak mogłyby się ukazać Tobie. W istocie Anioł, Opiekunowie Duchowi ... nie posiadają formy takiej jaka wybita została Historycznie od zarania dziejów Jezusa i całej reszty jego przyjaciół.
to słupy .. jasnego Światła przeważnie jest żółte lub białe oślepiające wręcz i niespotykane. Emanują energią "Boską" której budulcem jest Miłość przekraczająca wszelkie zrozumienie z poziomu Ziemskiego. Jeśli ktoś uwierzyłby że mają antenki na głowie i zezowate oczy z ustami jak trąbka u słonia to takiego by dana osoba ujrzała.
Prawda jest taka że istnieją ! i przeważnie reprezentują nas samych z Przyszłości !!!!!!!!! tu tym ostatnim mogę cię zaszokować jednak często pomagamy samym sobie z Przyszłości. Po drugiej stronie ... Czas nie istnieje ... i wyobraź sobie że spotkać możesz osoby które opuściłaś za życia na Ziemi gdyż one już dawno "umarły" w swoim czasie.
Ja-Tam .. to grupa zbiór naszych wszystkich wcieleń które uzupełniają się w trakcie rozwoju Ziemskiego i czasem na innych planetach. Dążymy do ostatecznego zakończenia wszelkich więzów z tym w co sami się na własne życzenie wplątaliśmy zawiązując zobowiązania Karmiczne w toku wcieleń. Podróżując poza Fizycznym ciałem przeważnie pomagamy sami sobie - nasze Ja z Przyszłości które osiągnęło Poziom Oczyszczenia z tego całego syfu i brudów które narobiliśmy sobie w różnych Czasach po drodze raniąc osoby nam bliskie itd .. temat ten jest rzeką .. która swoje źródło znajduje w Aniołach. Sięgniemy kiedyś tego poziomu i będziemy rozwijać się na innym poziomie Samoświadomości wykraczającym poza to co moglibyśmy teraz zrozumieć. Kiedyś zadałem sobie pytanie - Co było przed Bogiem ??? Bogiem jako Energią Miłości która wykreowała nas samych poprzez wpływ innych Cywilizacji. itd STOP bo się pogubicie.
Liczba postów: 108
Liczba wątków: 9
Reputacja:
0
jest ściana Tarofides ... a reszta hmm wyjścia poza ciało naprawdę tego doświaczyłem to nie bajki