28-01-2014, 08:18
Pierogi na pewno nie sa szybkim daniem,ale ten farsz znacznie przyspiesza ich wykonanie,nie jest to moze zbyt wartosciowe danie,ale bardzo smaczne.
FARSZ ZIEMIACZANY DO PIEROGOW
Gotujemy ziemniaki w wodzie z sola,normalnie jak do obiadu.Na patelni smazymy boczek,albo sloninke,jak kto woli,na koniec dodajemy troche cebulki.
Ziemniaki odcedzamy,wlewamy do tego boczek lub sloninke z cebula,tluszcz tez,ale ostroznie,zeby nie bylo go za duzo,pieprzymy i "dukamy"(tak przynajmniej moja Babcia to nazywala,chodzi o to,zeby z masy powstalo puree).Na koniec mozna dodac jeszcze soli jesli trzeba.
Gotowe pierogi polewamy stopionym na patelni maselkiem.
Smacznego!!!
FARSZ ZIEMIACZANY DO PIEROGOW
Gotujemy ziemniaki w wodzie z sola,normalnie jak do obiadu.Na patelni smazymy boczek,albo sloninke,jak kto woli,na koniec dodajemy troche cebulki.
Ziemniaki odcedzamy,wlewamy do tego boczek lub sloninke z cebula,tluszcz tez,ale ostroznie,zeby nie bylo go za duzo,pieprzymy i "dukamy"(tak przynajmniej moja Babcia to nazywala,chodzi o to,zeby z masy powstalo puree).Na koniec mozna dodac jeszcze soli jesli trzeba.
Gotowe pierogi polewamy stopionym na patelni maselkiem.
Smacznego!!!