23-02-2014, 19:01
Ja mam problem z chałwą no za cholerę nie umiem się jej oprzeć.
Mamut napisał(a):a taka naprawde gorzka czekolada, raz w miesiacu, mysle, ze zdrowo.... albo salatka owocowa
lila napisał(a):Mama kto go nie lubi ja mam problem z chałwa no za cholerę nie umiem sie jej oprzećChałwa to była moja wielka słabość także. Pod koniec kupowałem ją sobie tylko w nagrodę np. tylko w dzień wypłaty za motywację do wstawania do pracy
Zib napisał(a):lila napisał(a):Cukier to gorszy narkotyk od alkoholu i papierosów
Mamut napisał(a):duza przyjemnosc, to moze byc grozny narkotyk. ja od roku zyje ze slodyczami "w separacji" i tylko czasem mamy potajemne "zchadzki", ale juz sobie nie wyobrazam, zeby bylo tak, jak dawniej....
-20 kg w rok zrobilo wrazenie na moim otoczeniu, a bylo z czego zrzucic
Mamut napisał(a):Zibie, a piwo to ma cukier, czy nie? Tak, widzialam Twoje foto Juz myslalam, ze Ty pijesz jedynie serwatke z korzonkowCzasem cierpienie z powodu odmawiania sobie czegoś robi większą szkodę, niż przypadek pozwolenia sobie na to. Serwatkę, kefir samodzielnie robione, korzonki, orzeszki, nasionka też wprowadzam. Wyeliminowałem cukier rafinowany dawno, ale nie będę przecież wariował na temat jego zawartości w piwie, czy innych smacznych kąskach, o ile przyjdzie od wielkiego dzwonu ochota.
Mamut napisał(a):Perfumy nie sa zdrowe dla naszego organizmu, tu zalecam umiar, przemawia przeze mnie 10-letnie doswiadczenie w branzy.
alkohol i papierosy nie pasuja mi juz calkiem do ezoteryki, a przynajmniej nie powinny... Lampka wina, lyk koniaku, male piwo, nie dajmy sie zwariowac, nie maja zlego wplywu jesli to faktycznie znikoma ilosc
Zib napisał(a):Perfumy i dezodoranty wmusił nam przemysł produkujący kosmetyki natrętną reklamą wywołującą poczucie winy, że niby bez nich śmierdzimy. To ukrywanie własnego zapachu to oszustwo. Następnym krokiem była promocja feromonów, czyli nieudolnych podróbek naturalnego zapachu kobiety czy mężczyzny. Obecnie na wszystkich spotkaniach które prowadzę, albo na których bywam jest zakaz, albo prośba od powstrzymania się od używania perfum. Zapachy mogą wywoływać alergię.