23-01-2014, 22:49
jest parę fajnych produktów, tylko gdzie je dostać?
a czy w rossmanie są może? albo auchan?
a czy w rossmanie są może? albo auchan?
kajka napisał(a):Ostatnio miałam problem z wypadaniem włosów związanym z alergią na chemiczny składnik henny w balsamie. Kiedyś też miałam podobny problem ale tym razem znów to zignorowałam i chciałam ponownie użyć henny...włosy wypadały mi przez kilka miesięcy, "babcine" sposoby z jajkiem nic nie dawały, aż kupiłam olejek łopianowy. Po użyciu go zaczęły mi przy myciu bardziej wypadać, ale po zmniejszeniu dawki, po kilku użyciach przestały niemal całkowicie. Później dokupiłam odżywkę z jantara, też ją gorąco polecam, bo całkowicie zahamowała wypadanie. Nie sądziłam, że coś się upora z tym problemem. Na piękne włosy najlepiej i po prostu nie farbować, nie utleniać nie niszczyć chemią i ewentualnie stosować naturalne odżywki. Życzę wszystkim takiego sukcesiku
Wildwood napisał(a):Mi ostatnio wypadaly sporo wlosy,ale zaczelam brac wit a+e i z grupy b-neurovit i jest ok, wypadaja w normie. Moja mama cale zycie na blond farbuje i jej to dopiero zaczely wypadac, ale u niej jest jeszcze ten problem ze pije duzo kawy, ale jak zaczela uzupelniac magnez to wypadanie ustapilo, do tego babcina meseczka z jajka, i maska do wlosow seboradin, ale nie szampon czy odzywka bo one nic nie daja tylko maska.szczęściara, ja mam mniej więcej średnioporowate w kierunku wysoko:/ ja wiem, że robię błąd - po olejowaniu powinnam używać delikatnych szamponów, ale jakoś mam wrażenie, że mi nie domyją oleju, więc używam moich chemicznych masakier ale jest ok, olejowanie i tak działa.
Na suche to dobre sa oleje, ale to zalezy od porowatości wlosa, to co pomaga wlosom wysokoporowatym niekoniczeni musi niskoporowatym i na odwrot. Ja mam nisko i uzywam oliwy z oliwek + wycisnieta wit A+E na suche wlosy. z tym ze wlosy musza byc wolne od silikonow, bo jak wiadomo one tworza klisze na wlosie i stanowia blokade dla wchlanialnosci substancji odzywczych. Dobry tez jets olej z pszenicy na wlosy.