15-03-2012, 18:15
Wino z cebuli
Składniki:
- 200 g cienko pokrojonej cebuli
- 100 g jasnego płynnego miodu
- 600 g białego wina
Cebulę wymieszać z miodem i zalać winem. Składniki odstawić do macerowania na 48 godzin. Przefiltrować.
Używać 2-4 łyżeczki dziennie przy awitaminozie. W ten sposób przygotowane wino ma właściwości wzmacniające cały organizm.
/dr Jadwiga Górnicka/
Składniki:
- 200 g cienko pokrojonej cebuli
- 100 g jasnego płynnego miodu
- 600 g białego wina
Cebulę wymieszać z miodem i zalać winem. Składniki odstawić do macerowania na 48 godzin. Przefiltrować.
Używać 2-4 łyżeczki dziennie przy awitaminozie. W ten sposób przygotowane wino ma właściwości wzmacniające cały organizm.
/dr Jadwiga Górnicka/