20-02-2014, 00:41
Mój rozkład jest dla tych co żyją w biegu i pośpiechu, nie mają czasu na myślenie nad większą ilością kart
Zib napisał(a):Mój rozkład jest dla tych co żyją w biegu i pośpiechu, nie mają czasu na myślenie nad większą ilością kartoooooo to coś dla mnie - krótko zwięźle i na temat
Mamut napisał(a):Znawcy sztuki.....a moze macie jakies mini sugestie dla mnie.....mnie sie marzy talia niezbyt enigmatyczna, nie jakas w typie gotyk czy fantasy, albo tez nie taka przyziemna na maksa.... Jakies sugestie, bo ja do smierci nie znajde, wybor za wielki, a jesli mam juz zrobic blad, to zeby on nie byl zbyt wielki....cos dla poczatkujacej, ale nie takiej calkiem niewymagajacejW swoich wątkach z darmowymi wróżbami mam wciąż trwający eksperyment. Otóż oferuję wróżbę dowolną talią tarota, zamieszczam przy tym zawsze obrazki i obserwuję, zliczam ile razy o każdą z talii poproszono. Jeśli tak się stało to jest potwierdzeniem, że obrazki przemawiają do danej osoby, a więc to potwierdzenie użyteczności kart. Popatrz tutaj w Gabinetach Darmowych Wróżb, albo na ezoforum to może widok kart w akcji wróżebnej pomoże Ci podjąć decyzję. Na obydwu forach nadchodzi jubileuszowa 100-na wróżba zrobiona na tych nowych zasadach, więc na dniach ogłoszę wyniki eksperymentu.
Mamut napisał(a):RWS jest dla mnie zbyt popularna. Jak mnie sie jakas Talia powiedzmy podoba, ale doczytuje tam gdzies, ze ma zmieniona kolejnosc Arkanow Wielkich, to odzywa sie u mnie "konserwatystka", nawet jak mysle, ze wlasnie taka zmieniona kolejnosc ma sens.Skoro masz opory przed zajmowaniem się tym co bawi plebs, to oznacza poczucie wyższości. Można to okazać czytając te same karty najlepiej ze wszystkich. Talia jest zbyt popularna, aby ją poznać, sprawdzić dlaczego?!! RWS ma ponad 100 lat. Czy to za mało na konserwatyzm i uznanie, że może mają jakąś ponadczasową wartość skoro przetrwały tyle ludzkich generacji? Ta zmieniona kolejność to drobiażdzek. Nie tak często wchodzi to w paradę i na ten moment możesz nadać sama odwrotne numery. Czy tak naprawdę obchodzą mnie numery na karcie, kiedy dla mnie obraz jest ważny?