Mnie trudno jest wyrazić ostateczną opinię na temat tego rozkładu, pomimo, że w pewnym stopniu mi się jego odpowiedzi sprawdzają, np. w sprawach dotyczących egzaminów.
Niedawno zadałam pytanie dotyczące mojej osoby i w sprawie przeszłości, więc doskonale wiedziałam jak było, a mimo to zrobiłam rozkład TAK/NIE (prawdę mówiąc, by sprawdzić czy on się sprawdza czy nie...). Odpowiedź Tarota była mylna. A ja się rozczarowałam
Ale kilka dni później, biorąc pod uwagę, że przecież tak naprawdę nie chciałam poznać odpowiedź za pomocą tego rozkładu (ponieważ ją znałam), lecz chciałam sprawdzić czy rozkład jest nieomylny - po kilku dniach zadałam wprost i bez owijania w bawełnę pytanie: Czy rozkład Tak/ Nie się sprawdza? Dostałam wtedy niezwykle interesującą odpowiedź:
NIE, ale...
i karty:
- Koło i 7 Mieczy
co zinterpretowałam jako odpowiedź Tarota na moje pytanie: Nie, ten rozkład się nie sprawdza, bo jeśli ty oszukujesz, to i sama możesz zostać oszukana
Dla mnie to była niezwykle trafna odpowiedź i jednocześnie nauka, z której wynika, że wszystko zależy od nas, od tego czy poważnie traktujemy Tarota i dany rozkład, czy też mu nie ufamy. A wtedy to Tarot zaczyna się nami bawić i wprowadzać nas w błąd, jeśli mu nie wierzymy choćby w małym procencie.