Liczba postów: 1.715
Liczba wątków: 97
Reputacja:
15
Snilo mi sie przekraczanie granicy. Bylem na przejsciu wraz z kobieta i mezczyzna. Widzialem umundurowanych pracownikow sluzb granicznych. Byli mili. pierwszy skierowal do pokoju gdzie urzedowal drugi. Ten pokazal mi taka zabawke-lamiglowke. Macie jakies pomysly co to moze znaczyc?
Liczba postów: 1.327
Liczba wątków: 31
Reputacja:
0
Granica to nowy pomysł na życie. Pewnie aby go zrealizować będziesz musiał rozwiązać jakżś życiową łamigłówkę? Obecność tych osób może mieć znaczenie w zależności od tego, czy odgrywały jakąś rolę w Twoim śnie.
Liczba postów: 2.195
Liczba wątków: 32
Reputacja:
0
Gdyby to mi sie przyśniło(celnik lub policjant) to pomyślałabym, że bedę mieć do czynienia z jakimś urzedem, jakaś ważna sprawa do załatwienia. Bedziesz miał dylemat do rozwiązania czyli zagwozdkę.
Liczba postów: 1.391
Liczba wątków: 288
Reputacja:
0
Oparłam się na znaczeniach ze swojego sennika, w przypadku granicy wzięłam znaczenie dosłowne i symboliczne, czyli granica jako ograniczenie, przeszkoda, przeprawa (symbolu granicy nie ma w senniku).
Reputacja:
0
Zib, ty się lepiej przyznaj gdzie ty się wybierasz ? Może ty bilet do Szkocji już kupiłeś i mi zapukasz do drzwiów ?
Liczba postów: 1.715
Liczba wątków: 97
Reputacja:
15
Dzieki wielkie. Co oznaczac moze mundurowy?
Reputacja:
0
Mi się zawsze sprawdzał na jakieś sprawy finansowe(zwłaszcza) do załatwiania w urzędzie. W kartach cygańskich "mundurowy" często mi pokazywał pracę.
Liczba postów: 1.327
Liczba wątków: 31
Reputacja:
0
Na ten światowy zlot dziewic?
przekraczanie granicy - to krok w nowa sytuacje - ale takze zrobienie wiecej, wiecej niz potrzeba albo wiecej niz wolno,
takze sondowanie wlasnych mozliwosci (ile potrafie albo ile mi wolno)
celnicy - to moze byc Twoj osad w tej sprawie, ze jestes ok, ze postepujesz zgodnie z normami (mundurowi pilnuja przestrzegania prawa czasem tez symbolizuja sztywnosc zasad, jakas koniecznosc)
lamiglowka - sprawa nie jest taka prosta, jak myslisz, jest jakis kruczek, zagwozdka w tym
obok kobieta i mezczyzna - byc moze sprawa dotyczy jakichs znajomych albo ukladow damsko-meskich