(15-12-2021, 23:06)Rozalka napisał(a): Czy mogę prosić o wróżbę na pytanie, co mnie czeka w uczuciach do końca kwietnia 2022?
Pozdrawiam
Rozalka, położyłam dla Ciebie Celtycki Krzyż.
Jako kartę określającą Ciebie mam Cesarzową, a jako "przeszkodę" Kapłankę. W całym rozkładzie przeważają też karty samodzielności, czy nawet samotności... ale takiej samotności nie będącej raczej zrządzeniem losu, lecz wynikającej z jakiegoś wyboru, czy też może z Twoich działań (bądź ich braku).
Cesarzowa, będąca kartą stałych związków, rodziny, macierzyństwa, jest tu
blokowana przez Kapłankę - kartę samodzielnego myślenia, indywidualności, inteligencji, przemyśleń, aspiracji, duchowej satysfakcji. Kapłanka jest też kartą wycofania, przeczekania, bardziej obserwacji, i braku inicjatywy. Patrząc na cały rozkład mam wrażenie, że w tym roku Twoja postawa będzie następująca: jestem gotowa na poważny związek, ale sama nie szukam, nie dążę do relacji... no chyba że na mojej drodze stanie ktoś rzeczywiście wyjątkowy, spełniający wszelkie oczekiwania i marzenia, i to on będzie o mnie walczył.
Te dwie karty krzyżujące się ze sobą są kluczem do tego jak wyglądają i będą wyglądać w tym roku Twoje relacje z mężczyznami. Gotowość, chęć posiadania (stałego partnera, rodziny) - a jednocześnie brak działania i pewne wycofanie, zamknięcie się w sobie, wyczekiwanie... nawet obawy czy lęki.
Świat jako karta w której widzisz teraz siebie pokazuje, że postrzegasz się jako kobietę gotową na poważny krok, na rozpoczęcie nowej drogi, wyjazd, czy odmianę - w domyśle: wejście w stały związek, nową relację. Tymczasem karty na najbliższy rok pokazują Cię całkiem odmiennie: jako kobietę samodzielną, izolującą się, zagłębioną we własnych sprawach i myślach, można powiedzieć samotniczkę... wstrzymująca się od działania, od wejścia w relację. Patrząc w te karty widzę, że w jakiś sensie obawiasz się mężczyzn, obawiasz się zaufać, bronisz się przed "zależnością" od drugiego człowieka, od mężczyzny... zaufania mu. Być może w wyniku dotychczasowych doświadczeń. Wolisz bezpieczny niezobowiązujący układ (6 denarów, 6 mieczy), w którym każdy ma swoje własne sprawy i życie - niż taką prawdziwą bliskość... od niej będziesz w tym roku uciekać. Kapłanka, 7 buław, Królowa mieczy, 7 mieczy, Król mieczy, 6 mieczy, Gwiazda, 9 buław - te wszystkie karty mówią mi że w tym roku będziesz samotna na swoje własne życzenie. 2 buławy w koronie układu pokazują, że marzysz, planujesz, chciałabyś... ale to wszystko pozostanie piękne lecz niezrealizowane, zatrzymane. Nie zrobisz kroku w przód. Tak jakbyś zawiesiła na ścianie bajeczne zdjęcie Krety i przez cały czas marzyła o tym by tam być, myślała że tak, że chciałabyś i mogłabyś tam pojechać (może nawet zakochać się w pewnym przystojnym Greku?
)... Ale to tylko będzie w marzeniach, bo tak naprawdę zostaniesz tu na miejscu i nie odważysz się na to by coś zmienić.
Tak więc nie widać tu żadnego mężczyzny z którym weszłabyś w bliższy związek, stworzyła relację. Nie będziesz na to gotowa, otwarta.
W tym roku bardzo będą Cię natomiast interesować sprawy związane z zatrudnieniem, pracą, finansami, ogólnie rzecz biorąc sprawy materialne... na tym się będziesz skupiać.
Pozdrawiam Cię serdecznie i życzę wszystkiego dobrego.