Na stronie 5 wyczytalam
''...Schemat świadectw zawsze jest taki sam: chrześcijaństwo – fascynacja „innym” – bardzo głębokie wejście w „inne” – załamanie i upadek – powrót do chrześcijaństwa. Brak jakich-kolwiek świadectw ludzi, którzy „innym” zajmowali się od początku – wyrosłych w buddyj-skich, jogicznych lub po prostu ateistycznych rodzinach.''
Otoz ja wyroslam w bardzo ateistycznej rodzinie.
Nie wiem jak jest definicja swiadectwa, nigdy nic nie publikowalam na ten temat, ale ze nie mialam zadnych negatywnych doswiadczen z tarotem, wiec nie wiem o czym bym miala pisac.
EDIT:
ps moim zdaniem negatywne doswiadczenia zmuszajace do powrotu na lono kosciola, wynikaja z gleboko ukrytego poczucia winy osob wychowanych w religii katolickiej. Ich podswiadomosc zaprogramowana religijnym wychowaniem juz w dziecinstwie, nie jest w stanie pogodzic sie z zajmowaniem sie Tarotem, wiec jest ona przyczyna produkowania filmow pt'' widzenia demonow i przezywanie innych negatywnych doswiadczen''..wynika to z wewnetrznego konfliktu takiej osoby, nawet jesli bardzo gleboko ukrytego i tlumionego..
ale to moja skromna opinia i nie musi sie nikt z nia zgadzac.
Liczba postów: 174
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
:text-bravo: vel dan majster!
Pozdrawiam
Aur Ganuz
Liczba postów: 1.715
Liczba wątków: 97
Reputacja:
15
Gratuluję Artur. Dzięki za udostępnienie, uważność i wnikliwość. Dopiero zacząłem czytać
Liczba postów: 170
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
Dziekuje Artur
fantastyczne to jest, przekopalem sie juz przez Arkana Wielkie.
Jeszcze zostaly Male
Musze przyznac, ze masz lekkosc piora i dowcip.
Zarowno ten "poradnik" moze byc wstepem do nauki dla poczatkujacych,
jak i moze byc ciekawym rozszerzeniem dla osob, ktore juz troche w tym siedza.
Gratuluje!
Nie myslales o publikacji?
Karty to podpowiedz, nie wyrocznia.