06-12-2014, 19:42
mufinka napisał(a):Cytat:Moja mama Rak, pila okazjonalnie, moj brak skorpion, abstynent, ja Waga, pije kieliszek wina z kazdym posilkiem. Znak slonca to Ego i nie ma nic moim zdaniem wspolnego z uzywkami. Mowie tak, z doswiadczenia.
Wiec zerknij jak ma aspektowane słońce i neptun w pokoleniu . Nadal nie rozumiesz ja nie twierdze ze kazdy rak pije ale sa to znaki bardziej podatne niz inne (mysle tutaj o znakach wodnych ogólnie). Ja nie napislam ze kazdy rak to alkoholik.
Alez ja tylko dyskutuje I czekam az mnie przekonasz Bo do tej pory pisalas tylko o swoim otoczeniu.
I nie mowie, ze tak napisalas, niemniej pisze z punktu widzenia astrologiczno-psychologicznego, jesli mi wyjasnisz jak do tego doszlas napewno dam sie przekonac. Zreszta wyzej napisalam ze jest taka mozliwosc ze slonce nam to pokaze, ale mysle, ze wieksze sklonnosci, bo o tym mowimy, potrzebuja troszke ciezszego kalibru w postaci aspektu np Neptuna czy Plutona.
Aspekty pokoleniowe tez do tego niewiele maja. Tylko wtedy nam sie uruchomi jakies pokoleniowe polozenie w sposob znaczacy dla osobistego rozwoju jesli jest podlaczenie danego aspektu do planet osobistych. Dajmy na to w latach 60tych wiele osob bralo narkotyki, ale nie wszyscy naduzywali czy tez konczyli z uzaleznieniem.