Kuchnia internacjonalna / Kuchnia na emigracji
#4

Filifionka napisał(a):Ja się raczej w naszej swojskiej kuchni specjalizuję, ale bardzo chętnie poznam ciekawe propozycje dań zagranicznych (jeśli mamy jakąś "Włoszkę" to baaardzo chciałabym poznać tamtejsze przepisy Uśmiech ).

Ja cos niecos wiem jak gotuja Wlosi, facet z ktorym sie obecnie umawiam, jest z Neapolu i mowi ze gotuje jak jego Babcia Oczko
Podczas moich podrozy oraz goszczenie ludzi z calego swiata cos tam sie nauczylam o roznorodnych kuchniach Uśmiech

Ale kuchnia wloska jest bardzo regionalna - co Ciebie bardziej interesuje Filifionko? Owoce morza, miesa, makarony??

Ogolnie natomiast kuchnie ta mozna podsumowac prosto: Mala ilosc skladnikow, ale bardzo dobrej jakosci. I teraz na polnocy robi sie ona taka troszke bardziej tlusta, z zawartoscia masla, serow itd, poludnie natomiast to warzywa, owoce morza.
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku



Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości