25-04-2017, 18:23
Pudding ryżowy z malinami i jabłkiem
Skladniki:
ryż jaśminowy - [20g]
mleko ryżowe – 1/2 szklanki [125g]
jabłko, obrane – 1/2 szt. [80g]
maliny - mała garstka [50g]
migdały, płatki - łyżeczka [5g]
cynamon mielony – 2 szczypty
Ryż ugotuj na mleku z dodatkiem cynamonu. Delikatnie, raz zmiksuj blenderem. Pod koniec gotowania dodaj starte jabłko. Cały czas mieszaj, aby danie się nie przypaliło. Gotowy pudding przelej do miseczki. Posyp uprażonymi na suchej patelni migdałami. Na samym wierzchu wyłóż maliny.
Skladniki:
ryż jaśminowy - [20g]
mleko ryżowe – 1/2 szklanki [125g]
jabłko, obrane – 1/2 szt. [80g]
maliny - mała garstka [50g]
migdały, płatki - łyżeczka [5g]
cynamon mielony – 2 szczypty
Ryż ugotuj na mleku z dodatkiem cynamonu. Delikatnie, raz zmiksuj blenderem. Pod koniec gotowania dodaj starte jabłko. Cały czas mieszaj, aby danie się nie przypaliło. Gotowy pudding przelej do miseczki. Posyp uprażonymi na suchej patelni migdałami. Na samym wierzchu wyłóż maliny.